Slepicivybeh2020.

XXX.XXX.144.38
Dobrý den
Sháním výběh pro Slepičky. Dlouhý 950 - 1000 cm. Vysoký 1 - 2 metry. Beze střechy ( jsou tam vysazené stromy🌲🌳🌴. Chtěla bych spíše plot, síť protože je to jen na 2 strany. ( zbylé 2 bude tvořit zeď, mám to v rohu zahrady). Výběh bude ve tvaru obdélníku.
1) strana - 600 cm
2) strana - 400 cm
Napadla mě nevodiva síť pro drůbež (byla by tak asi nejlepší)
Ale tu mají jen 25, 50 metrů
Děkuji za návrhy
Vážená Paní , výběh 600x400 cm není výběh ale malá klec . Z vašeho dotazu jasně vyplývá že o slepicích nevíte dohromady nic . Měla by jste si přečíst nějaké knihy o chovu slepic , podívat se jak je chovají ostatní chovatele na vesnici a z toho si vybrat co je pro vaše podmínky k chovu a slepice to nejvhodnější . Taky na you tube jsou zajímavá videa a stojí se na ně podívat .
Výběh by měl být tak velký aby v něm byly slepice spokojeny . Já mam 20 až 25 polotěžkých slepic ve 20x 35m velkém výběhu . Záleží pro jaké plemeno se rozhodnete lehká plemena větší výběh těžší menší a taky kolik kusů budete chovat . Samozdřejmě slepice snese jakékoli ustájení i malý prostor , ale čím menší prostor slepice mají tím je s nimi více starostí . Jak z hygienou tak i zdravím. V malých prostorech si slepice budou vyzobávat peří a to někdy až do krve jen proto že se budou nudit . Ale to je už jiné téma .
Přesto Vám přeji mnoho chovatelských úspěchu .
Ono 6 x 4 metry pro 4-5 hybridek není až tak malý prostor. K tomu účelu se dobře hodí lesnické pletivo, které se dá koupit v různých výškách a složení ok. Vyjde o polovinu levněji než klasické pletivo, potřebuje však zabudovat sloupky anebo udělat rámy. Třeba ze střešních latí. Když ho budete kupovat v železářství měli by vám prodat požadovanou délku, anebo ji objednat.