Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2020 19:03
petraodlesa

XXX.XXX.165.188

Zdravím všechny zkušené lihniče 🐤a přicházím s dotazem: dostala jsem od veta Sulfamidin na léčbu kokcidiózy u třítýdenních kuřat. Jsou spolu s dospělými slepicemi a ač mají svoji niplovou napáječku, chodí pít i k velkým. Tudíž jsem nucena dát lék i tam. Ptám se: je nějaká ochranná lhůta na konzumaci vajec od dospělých nosnic, které pijí vodu s tímto lékem?
Děkuji. Přeji všem pěkné léto.

3.8.2020 19:39
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

petraodlesa napsal(a):
Zdravím všechny zkušené lihniče 🐤a přicházím s dotazem: dostala jsem od veta Sulfamidin na léčbu kokcidiózy u třítýdenních kuřat. Jsou spolu s dospělými slepicemi a ač mají svoji niplovou napáječku, chodí pít i k velkým. Tudíž jsem nucena dát lék i tam. Ptám se: je nějaká ochranná lhůta na konzumaci vajec od dospělých nosnic, které pijí vodu s tímto lékem?
Děkuji. Přeji všem pěkné léto.

Podstata Vašeho problému je na začátku druhé věty Vašeho příspěvku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2020 20:45

sulfadimidin není určen pro nosnice.

OL bude minimálně jeden týden.

4.8.2020 06:13
petraodlesa

XXX.XXX.165.188

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
sulfadimidin není určen pro nosnice.

OL bude minimálně jeden týden.

Bodlinko, moc děkuji 😍

4.8.2020 08:55
petraodlesa

XXX.XXX.165.188

Sice to trvalo, ale dnes jsem vymyslela oddělení kuřat od nosnic. Když nosnice pily lék jen jednou, včera vecer, tak teď dva dny, co snesou, budu vařit těm kuřátkům. Snad to stačí.🙈

5.8.2020 17:09

petraodlesa napsal(a):
Sice to trvalo, ale dnes jsem vymyslela oddělení kuřat od nosnic. Když nosnice pily lék jen jednou, včera vecer, tak teď dva dny, co snesou, budu vařit těm kuřátkům. Snad to stačí.🙈

OL bude i tak ten min. týden..

6.8.2020 21:24
petraodlesa

XXX.XXX.165.188

Tak jsem jim ten lék začala dávat do nastrouhaných vařených vajec. Mám jistotu, že to sežerou jen kuřata, hlídám to. Snad to nevadí, že to není ve vodě.
Jedno kuře uhynulo, dvě nemocné se začínají uzdravovat. Ostatní vypadají dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík