zdravím, měl by jsem dotaz na chovatele kuřat na maso. Jak uchováváte maso po porážce ? někde jsem se dočetl, že pro kvalitu masa je dobré nebo dokonce nutné nechat maso 1-2 dny vyzrát v chladu a až teprve pak dát zmrazit.
Když dám maso na den do lednice a jen zlehka přiklopím třeba v hrnci tak celkem oschne. Zabalit do sáčku se bojíme aby nezasmrádlo. Jaké máte zkušenosti a postupy ?
Máme letos kalimera první rok tak ještě potřebujeme vše doladit :)
předem díky
Milan
Uživatel s deaktivovaným účtem

fresh folie nebo utěrka.
Ano, kuřecí maso by mělo zrát 1-2 dny. Nejlepší je ho zavakuovat a dát do lednice, tak Vám ani neoschne ani nezasmrádne. Moc pěkně o tom píší tady, i když je to spíš o zrání hovězího masa, které samozřejmě zraje déle (10-14 dnů), vepřové 5-7 dnů a ryby několik hodin.
https://www.vakuovacka-na-potraviny.cz/zrani-hoveziho-masa-doma/.