Jjjjjj

XXX.XXX.166.88
Poradí mi nekdo mám slipky staré cca 1,5 rocni no jedna z nich Asi se hraje na kvocnu už asi 2 měsice to dela každý den jede do hnizda a cepiři se a kvoka chodí najezena ale trvá to jen 2 nebo 3 hodiny a potom se správa normálne tak nevym je to kvokani anebo ne?
Ps: je to hybridný slepice
ja mam tiez dve take, jedna uz od marca takto kvoka a sedla asi tyzden v hniezde potom ju to akoby preslo a zase sa hra na kvocku, druha robi to iste ale v hniezde nesedia. predpokladam, ze v takomto stave ani nemaju znasku.
mame zopar sliepok ktore chcu sediet a zasadli do hniezd tento rok zatial mame 13 kvociek z 30 sliepok, neviem cim to je, lebo vzdy ked niekto chce ako "rozkvokat" sliepku tak na to nejake zarucene rady nie su, a preco zrovna nase stale by chceli sediet neviem, pomohla im odvykaci pobyt na samotke ale tie co sa iba hraju na kvocku a nesedia iba kvokaju, neviem ci aj im by to pomohlo, neskusali ste?
Jjjjjj

XXX.XXX.166.88
Áno skusel ale bavylo ji to jen 3 hodiny potom chtela ven už 2 měsice vubec nenese a hraje se na kvocnu ale proc ji to po 2 hodinách prestáva bavit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jjjjjj
napsal(a):
Áno skusel ale bavylo ji to jen 3 hodiny potom chtela ven už 2 měsice vubec nenese a hraje se na kvocnu ale proc ji to po 2 hodinách prestáva bavit?
Protože je to hybridka, proto, nemá to v genech, jen má guláš v hlavě.
Jjjjjj

XXX.XXX.166.88
Asi máte pravdu
ja som rano vratil dve sliepky z odkyvacky do vybehu a vecer zobral dalsie tri. Netusim cim to je, ale zrazu chcu sediet vsetky doradu, celkovo je to 14 kvociek uz z 30 sliepok, kvokaju aj plemena a aj mix takze ani v tom nie je rozdiel. Tri kvocky sme nechali aj vysediet a odvodit kurence, dve z nich zacali kvokat asi mesiac po tom co nechali 1mesacne kurence a tretia na dnes.
zatial dievcatam co boli na odvykacke (mala ohradka na travniku) zopar dni tak im to pomohlo a nezacali opatovne sediet, len neviem kolko bude trvat pokial opatovne budu znasat. lebo citelne klesa znaska.
Je škoda že nepíšete jaká jsou to plemena protože některá kvokají víc a některá vůbec Taky by jste měl napsat věkové složení hejna a jaké mate kohouty ani tak letos jako dřív když jste líhl dnešní kvočny . Doporučoval bych všechno co se vám vylíhlo letošního roku až ta drobotina vyroste spotřebovat v kuchyni , kvokavost je hodně dědičná . Neprodávat i kdyby slepičky nebo kohoutci byli sebe hezčí . Zkazil by jste chov i kupujícímu ,
chovu zdar
Ono s kvokáním slepic to není až tak jednoduché. Základ je správné krmení, ale i životní prostředí. Určitě to nefunguje tak, že slepici zavřeme v hnízdě a nebo když ji začneme krmit vysokým obsahem bílkovin (ječmen, slunečnice) tak že nám začne za čtrnáct dní kvokat. Dlouhodobé užívání však může kvokavost podpořit a třeba i u plemen jako je vlaška anebo i u hybridních slepic. Proto pokud se chceme vyhnout kvokání slepic je potřeba dodržovat správné dávkování všech potřebných živin. Já dávám do krmení slepicím (i králíkům) neloupanou slunečnici a to hlavně proto, že obsahuje téměř tolik vlákniny co seno. Výborná prevence proti kokcidióze, lepší než nějaké přípravky do napaječek. Jenomže také vysoký obsah bílkovin a když se k tomu přidá mírná zima tak o kvočny není nouze. Letos mi snad kvokali všechny slepice a některé i opakovaně. Ty měli smůlu a obohatili můj jídelníček. Některé nebyli ani rok staré. Otázka ale je, která vydrží sedět a následně odvodit kuřata. U mne se to povedlo jedné z pěti a dvě mi odvodili 35 (15, 20) kuřat. Takž pokud člověk začne slepicím přilepšovat musí počítat s tím že může dojít i k jiným změnám než k očekávané vyšší snášce.
mali sme jedinu sliepku s kureniec Brahman, sedela a aj vysedela kuriatka, odvodila ich a po mesiaci zacala znasat pomedzi kuriatka. asi tak 6 tyzdnov od kedy ich ako jedno mesacne opustila zacala opatovne kvokat a tak isla na odvykacku.
mne nejako tie kvocky nevadia, bolo to celkom fajn, len skoda ze su takto neskoro, skor keby boli na jar kedy je premenlive pocasie a vtedy treba tie male kuriatka viac vyhriat, musime to robit umelo.
Daval som rodiny vlani kurence a tam ani jedna nebola kvocka a pritom tak chceli aby mali vlastne kuriatka.
teraz som ich zacal oddelovat do zvlast vybehu bez hniezd na par dni, po kolkych dnoch by mohla zacat opatovne znasat? zatial ani jedna ktoru som vratil nesedela dalej ale neviem ci znasaju.