Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2020 09:33
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý den.
Omlouvám se, ale jsem třech pěstitelů drůbeže už dosti znechucená. Mám mít 28 ks drůbeže vše slepice a najednou najdu ve vejci embrio. Nevíte který by ,z fotek, mohl být kohout. Jedná se mi o druh bautamky a hempsirky. Ty jsem kupovala před mesicem. Vše ostatní je rok stare a vím že to jsou opravdu slepice. Jsem z toho dosti nešťastná. Kohouta jsme měli a začal po čase útočit na syna a embria také nechci mít. Moc děkuji za pomoc.

5.8.2020 09:50
honzapm

XXX.XXX.134.34

Poklade, a ve kterém vejci jste to embryo nalezla?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2020 10:04

No, jinak na fotce 1 - 3 je podle mne mladý kohoutek jak vyšitý....

5.8.2020 10:07
Kačík

XXX.XXX.153.25

Ve vejci od bautamky

5.8.2020 10:09
Kačík

XXX.XXX.153.25

U této fotky jsem si také myslela že se jedná o kohouta. Nevim co myslíte tou třetí. Máte na mysli tu bílou bautamku?

5.8.2020 10:54

Kačík napsal(a):
U této fotky jsem si také myslela že se jedná o kohouta. Nevim co myslíte tou třetí. Máte na mysli tu bílou bautamku?

Omluva, 1.,2. a 5., stále stejný kus. Ono by nás spíše zajímalo, jak jste poznal, že je ve vejci embryo, pokud vám žádná slepice nekvoká a tudíž vejce nezahřívá, aby se v něm vyvinulo embryo. Pokud jste viděla třeba toto (viz fotka), pak jde pouze o zárodečný terčík, který je ve všech vejcích, někdy je vidět víc, někdy míň.

5.8.2020 11:14
jo012810

XXX.XXX.101.35

Kačík napsal(a):
Dobrý den.
Omlouvám se, ale jsem třech pěstitelů drůbeže už dosti znechucená. Mám mít 28 ks drůbeže vše slepice a najednou najdu ve vejci embrio. Nevíte který by ,z fotek, mohl být kohout. Jedná se mi o druh bautamky a hempsirky. Ty jsem kupovala před mesicem. Vše ostatní je rok stare a vím že to jsou opravdu slepice. Jsem z toho dosti nešťastná. Kohouta jsme měli a začal po čase útočit na syna a embria také nechci mít. Moc děkuji za pomoc.

Vážená paní, jak poznáte ve vejci embrio? To vejce bylo v líhni, či pod kvočnou? Jinak hemšírky, pravděpodobně zdrobnělé, je zakroužkovaný kohout. Co se týká bílé bantamky, řekl bych, že je to slepička...Jak píše frufru a názorně ukazuje, jde o zárodeční terčík..

5.8.2020 11:44
Kačík

XXX.XXX.153.25

No mám jednu kvocnu a ta sedí už asi měsíc... Vždy se ale jde někde nažrat po čase. Pod ni jsem právě našla toto vajíčko. Uvítám je každý den. Teď ale nastalo toto. Bylo to maličké ale dalo se i tak nalézt oko hlava a tenoučké tělo.

5.8.2020 11:49
Kačík

XXX.XXX.153.25

Vypadalo to jako něco na levou. Bautamci vajíčka se mi strašně moc blbě hledají. A když je najdu tak je vemu domů. Nenapadlo by me, že v tom bude zárodek. Obzvlášť, když bych podle, těch, prodejců měla mít vše slepice.

5.8.2020 15:52

Kačík napsal(a):
Vypadalo to jako něco na levou. Bautamci vajíčka se mi strašně moc blbě hledají. A když je najdu tak je vemu domů. Nenapadlo by me, že v tom bude zárodek. Obzvlášť, když bych podle, těch, prodejců měla mít vše slepice.

No pokud vám slepice sedí a vejce zahřívá, pak je to jasné. A pokud to vypadalo tak, jak píšete, musíte mít kohouta. Resp. pokud máte nové slepice (vč. bílé "bantamky") cca měsíc, mohla snést oplozené vejce, které bylo oplozeno ještě u původního chovatele, pokud měl kohouta. Slepicím spermie vydrží dlouho, byť obvykle všichni píší 14 dnů až 3 neděle.

7.8.2020 06:45
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý den.
Děkuji za rady.
Chtěla bych se zeptat zda se, ty zakrouzkovani, jedná také o kohouty. Vše mají načervenalé, ale malé jako u slepice. Tak nevím. Toho na třetí fotce už vim, že je kohout.

7.8.2020 08:09

Kačík napsal(a):
Dobrý den.
Děkuji za rady.
Chtěla bych se zeptat zda se, ty zakrouzkovani, jedná také o kohouty. Vše mají načervenalé, ale malé jako u slepice. Tak nevím. Toho na třetí fotce už vim, že je kohout.

Bohužel foto je neostré a zdaleka. Jinak nejlépe poznáte podle peří v sedlovém závěsu - kohouti do špičky, slepičky dokulata.

7.8.2020 08:13
Kačík

XXX.XXX.153.25

S tím peřím to trošku nechápu. Mohu poprosit kdZtak o fotku jak to vypadá. Moc děkuji.

7.8.2020 09:12
Kačík

XXX.XXX.153.25

Snad už lepší fotky. Ty poslední dvě fotky by měli být snad slepice, ale ty první tři fotky nevím.

7.8.2020 09:14
Kačík

XXX.XXX.153.25

Tohle si myslím, že jsou kohouti, ale nevím.

7.8.2020 09:36
horal

XXX.XXX.13.28

Doufám že je to srozumitelné. Č.3 u mladých je většinou schované pod, neboli mezi peřím a jsou ještě krátké. V dospělosti je mají kohouti tenké dlouhé na krku i zádi což je jejich dominanta a okrasa.

7.8.2020 09:40
Kačík

XXX.XXX.153.25

Jak se dívám na fotky co jsem tu před chvílí dala, tak ty tři fotky bude slepička a ty fotky poslední také tedy. Co myslíte?

7.8.2020 09:44
horal

XXX.XXX.13.28

Myslím, že jste to tipla správně. U těch třech je to už zřetelně vidět, hlavně na zádi u ocasu ty tenké dlouhé peříčka.

7.8.2020 09:51
Kačík

XXX.XXX.153.25

Takze pro upřesnění se u těch 5 posledních fotkách jedná o slepičky a kohoutek je jen ten zakrozkovany co byl v prvním příspěvku? Moc se omlouvám, že tak moc otravuji, Jen chci mít jistotu, jak to teda je.

7.8.2020 10:52
horal

XXX.XXX.13.28

Foto v 9:14 hod. jste určila jako kohouty a domnívám se, že správně. Je tam znát už i červené zbarvení.
Foto v 9:16 hod jste určila jako slepička a také se domnívám, že správně.
Víte ono podle fotografií se nedá 100% určit co je co, pokud to není fotka detailní správně zaostřená a další aspekty. Dá se to jenom předpokládat. Ale ty vaše se už musí projevovat. Tipl bych to tak na 16 až 18 týden a v tom věku už dávno kokrhají a také se snaží pojímat a vyvolávat souboje. Stačí deset minut postát ráno při pouštění z kurníku. V tu dobu jsou nejaktivnější.

7.8.2020 11:24
Kačík

XXX.XXX.153.25

Děkuji za rady. Zda se ze je budu muset někde udat. Kohouty opravdu nechci. Od malička z nich mám strach... Tak uvidím zda je někdo bude chtít. Ještě jednou děkuji.

24.8.2020 14:00
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý den.
Kohouti jsou tedy udani. Chci se ještě optat co může být toto. Jedná se o kuře kříženec hedvábničky. Je mu/ ji půl roku. Nezdá se že by kokrhalo. Pořád ale zaujímá bohovi postoj.

24.8.2020 14:44

Kačík napsal(a):
Dobrý den.
Kohouti jsou tedy udani. Chci se ještě optat co může být toto. Jedná se o kuře kříženec hedvábničky. Je mu/ ji půl roku. Nezdá se že by kokrhalo. Pořád ale zaujímá bohovi postoj.

Je-li to kříženec, je určení horší, ale podle hřebínku bych tipoval na 85% kohouta, jakmile zakokrhá nebo se snaží pojímat slepice, budete mít jasno

24.8.2020 15:20
Kačík

XXX.XXX.153.25

No hodně teďka nahání bautamky ale na větší slepice si netroufne. Jen co vylitne z kurníku tak nahání.

24.8.2020 17:04
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Kačík napsal(a):
No hodně teďka nahání bautamky ale na větší slepice si netroufne. Jen co vylitne z kurníku tak nahání.

..a opet ty "bautamky"😂😂..prosim vas,kdyz neco chovate,aspon si upresnete,jak se ta slepice jmenuje..

24.8.2020 17:11
Kačík

XXX.XXX.153.25

Děkuji. Mate pravdu jsou to bantamky. Hold člověk není pocitac, tak se může občas zmylit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík