Dobrý den.
Omlouvám se, ale jsem třech pěstitelů drůbeže už dosti znechucená. Mám mít 28 ks drůbeže vše slepice a najednou najdu ve vejci embrio. Nevíte který by ,z fotek, mohl být kohout. Jedná se mi o druh bautamky a hempsirky. Ty jsem kupovala před mesicem. Vše ostatní je rok stare a vím že to jsou opravdu slepice. Jsem z toho dosti nešťastná. Kohouta jsme měli a začal po čase útočit na syna a embria také nechci mít. Moc děkuji za pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačík
napsal(a):
U této fotky jsem si také myslela že se jedná o kohouta. Nevim co myslíte tou třetí. Máte na mysli tu bílou bautamku?
Omluva, 1.,2. a 5., stále stejný kus. Ono by nás spíše zajímalo, jak jste poznal, že je ve vejci embryo, pokud vám žádná slepice nekvoká a tudíž vejce nezahřívá, aby se v něm vyvinulo embryo. Pokud jste viděla třeba toto (viz fotka), pak jde pouze o zárodečný terčík, který je ve všech vejcích, někdy je vidět víc, někdy míň.
Kačík
napsal(a):
Dobrý den.
Omlouvám se, ale jsem třech pěstitelů drůbeže už dosti znechucená. Mám mít 28 ks drůbeže vše slepice a najednou najdu ve vejci embrio. Nevíte který by ,z fotek, mohl být kohout. Jedná se mi o druh bautamky a hempsirky. Ty jsem kupovala před mesicem. Vše ostatní je rok stare a vím že to jsou opravdu slepice. Jsem z toho dosti nešťastná. Kohouta jsme měli a začal po čase útočit na syna a embria také nechci mít. Moc děkuji za pomoc.
Vážená paní, jak poznáte ve vejci embrio? To vejce bylo v líhni, či pod kvočnou? Jinak hemšírky, pravděpodobně zdrobnělé, je zakroužkovaný kohout. Co se týká bílé bantamky, řekl bych, že je to slepička...Jak píše frufru a názorně ukazuje, jde o zárodeční terčík..
Vypadalo to jako něco na levou. Bautamci vajíčka se mi strašně moc blbě hledají. A když je najdu tak je vemu domů. Nenapadlo by me, že v tom bude zárodek. Obzvlášť, když bych podle, těch, prodejců měla mít vše slepice.

Kačík
napsal(a):
Vypadalo to jako něco na levou. Bautamci vajíčka se mi strašně moc blbě hledají. A když je najdu tak je vemu domů. Nenapadlo by me, že v tom bude zárodek. Obzvlášť, když bych podle, těch, prodejců měla mít vše slepice.
No pokud vám slepice sedí a vejce zahřívá, pak je to jasné. A pokud to vypadalo tak, jak píšete, musíte mít kohouta. Resp. pokud máte nové slepice (vč. bílé "bantamky") cca měsíc, mohla snést oplozené vejce, které bylo oplozeno ještě u původního chovatele, pokud měl kohouta. Slepicím spermie vydrží dlouho, byť obvykle všichni píší 14 dnů až 3 neděle.
Dobrý den.
Děkuji za rady.
Chtěla bych se zeptat zda se, ty zakrouzkovani, jedná také o kohouty. Vše mají načervenalé, ale malé jako u slepice. Tak nevím. Toho na třetí fotce už vim, že je kohout.

Kačík
napsal(a):
Dobrý den.
Děkuji za rady.
Chtěla bych se zeptat zda se, ty zakrouzkovani, jedná také o kohouty. Vše mají načervenalé, ale malé jako u slepice. Tak nevím. Toho na třetí fotce už vim, že je kohout.
Bohužel foto je neostré a zdaleka. Jinak nejlépe poznáte podle peří v sedlovém závěsu - kohouti do špičky, slepičky dokulata.
Doufám že je to srozumitelné. Č.3 u mladých je většinou schované pod, neboli mezi peřím a jsou ještě krátké. V dospělosti je mají kohouti tenké dlouhé na krku i zádi což je jejich dominanta a okrasa.
Foto v 9:14 hod. jste určila jako kohouty a domnívám se, že správně. Je tam znát už i červené zbarvení.
Foto v 9:16 hod jste určila jako slepička a také se domnívám, že správně.
Víte ono podle fotografií se nedá 100% určit co je co, pokud to není fotka detailní správně zaostřená a další aspekty. Dá se to jenom předpokládat. Ale ty vaše se už musí projevovat. Tipl bych to tak na 16 až 18 týden a v tom věku už dávno kokrhají a také se snaží pojímat a vyvolávat souboje. Stačí deset minut postát ráno při pouštění z kurníku. V tu dobu jsou nejaktivnější.
Dobrý den.
Kohouti jsou tedy udani. Chci se ještě optat co může být toto. Jedná se o kuře kříženec hedvábničky. Je mu/ ji půl roku. Nezdá se že by kokrhalo. Pořád ale zaujímá bohovi postoj.

Kačík
napsal(a):
Dobrý den.
Kohouti jsou tedy udani. Chci se ještě optat co může být toto. Jedná se o kuře kříženec hedvábničky. Je mu/ ji půl roku. Nezdá se že by kokrhalo. Pořád ale zaujímá bohovi postoj.
Je-li to kříženec, je určení horší, ale podle hřebínku bych tipoval na 85% kohouta, jakmile zakokrhá nebo se snaží pojímat slepice, budete mít jasno