Proč se káčata štípou

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2020 10:25
fana8

XXX.XXX.74.254

Dobrý den, nevíte někdo důvod proč se mi káčata po odstavení od kačeny štípou?? Je to až do krve vyštípávají si křídla. Přidávám jim do krmení plastin , dávám denně nasekanou trávu + normální krmení obilí brambory a šrot.
Děkuji za odpovědi a rady Smutný

6.8.2020 10:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Mají asi málo bílkovin. Zařadila bych do směsi trochu šrotovaného hrachu.
První pomoc je zvětšit jim prostor, míchanici trochu osolit a ještě přidat trochu tekutého magi.
Zajít za veterinářem a koupit KUBATOL. Je to dehtový sprej - a postříkat tím vyštípaná místa. Opakovat, dokud se nepřestanou štípat. Nejvíce poštípané dát do izolace, aby měly šanci se trochu zahojit a teprve potom vrátit zpět do hejna.

6.8.2020 11:25
fana8

XXX.XXX.74.254

přezdívka napsal(a):
První pomoc je zvětšit jim prostor, míchanici trochu osolit a ještě přidat trochu tekutého magi.
Zajít za veterinářem a koupit KUBATOL. Je to dehtový sprej - a postříkat tím vyštípaná místa. Opakovat, dokud se nepřestanou štípat. Nejvíce poštípané dát do izolace, aby měly šanci se trochu zahojit a teprve potom vrátit zpět do hejna.

Děkuji za radu

6.8.2020 11:34
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Prezdivka, souhlasim..malo bilkovin, v bramborach nic neni a trochu srotu s pladtinem to nezachrani, nejleosi je koupit kompletni smes pro vykrm kachen..dalsim spoustecem skubani je maly prostor pro kachnata..nemaji prirozeny pohyb a maly prostor je stresuje..ja mam momentalne 30 mladych pizmovek na zahrade,pasou se,behaji,odpocivaji,stale plna krmitka smes,ted uz pridavam i psenici, nestipou se zadna..

6.8.2020 21:51
Olánek

XXX.XXX.207.69

ančovička1 napsal(a):
Prezdivka, souhlasim..malo bilkovin, v bramborach nic neni a trochu srotu s pladtinem to nezachrani, nejleosi je koupit kompletni smes pro vykrm kachen..dalsim spoustecem skubani je maly prostor pro kachnata..nemaji prirozeny pohyb a maly prostor je stresuje..ja mam momentalne 30 mladych pizmovek na zahrade,pasou se,behaji,odpocivaji,stale plna krmitka smes,ted uz pridavam i psenici, nestipou se zadna..

Ať počítám,tak pořád se třiceti nemohu dopočítat.

7.8.2020 17:06
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Olanku,to bude proto,ze pocitate jen jedno hnizdo..letos se pizmovky dari,nechala jsem si tri hnizda pizmovek, dalsi kacata, zatim 32 malych, sla o dum dal😁, dalsi dve kacenky jeste sedi na vejcich, kacena od dubnovych mladych, opet zacala snaset vejce..ach jo..uz dost!😕😀. .

7.8.2020 19:39
ančovička1

XXX.XXX.0.217

přezdívka napsal(a):

Prezdivka..bohuzel mi nejde odeslat SZ..bydlime u Caslavi v Chotusicich..

7.8.2020 20:17
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Tak to je dál než 30 km. Mám smolíka.

8.8.2020 17:21
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Skoda, mam letos krasneho kacera, mladi kaceri (13.4.), jsou jako lode😁

8.8.2020 18:34
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Tam do těch končin jsme jezdili vystavovat romanovky - do Horní Bučice.

8.8.2020 20:37
ančovička1

XXX.XXX.0.217

To je na dosah..tak to tu znate😀

8.8.2020 22:54
Meelek

XXX.XXX.183.232

Světelný režim, typ svícení, zašpiněna podestýlka - čpavek, prostor ztisneny, nejvíc strava. Množství mláďat na plochu přehnaný. Dá se to vykompenzovat výběhem. Dokonce malé množství vody nebo zkažené.. Je toho milion důvodu, něco jste zkazila Vy. Přemýšlejte a konejte v nejlepším úmyslu pro zvěř ne pro sebe...Chce to víc empatie s rozumem.

Nejvíc mě natrapila housata a bažanti. Ostipovani. Důvodem bylo krmení, prostor a množství, světlo. Proto používám pro prcky jen infra...Že zkušenosti, prosím... Hlavně housata a bažanty nelihnu a ty druhé nechovam. Vik.

AdamHranostaj

18.8.2021 07:57
AdamHranostaj

XXX.XXX.123.158

Dobrý den,
prosím mám velký výběh pro kachny i ovce, který nechci rozdělovat.
Stačí když má kacatka odstavím do jiné budky nebo budou stále otravat mámu?

18.8.2021 09:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Co to je otravovat? Až kachna uzná za vhodné, tak kačatům uteče. Některá je nechá za 4 týdny jiná za 6. Čím déle s nimi bude, tím míň práce budete mít vy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík