Dobrý den,
na jaře jsem si pořídila čtyři slepičky. Minulý týden mi jedna během dne beze stopy zmizela. Nikde jsem nenašla nic, co by nasvědčovalo útoku nějaké škodné, ani jsem nenašla žádnou díru v plotě, nebo tak něco. Když si teď obstarám novou slepici, přijmou ji ty staré do party? Kamarádka mně radila, abych ty tři své staré zavřela na tři dny do klece v kurníku a tam pustila tu novou. Nevím, jestli by to fungovalo, ale bojím se, že by mně mohly přestat snášet. Poradíte prosím jak na to? Nevím jaké to je plemeno. Koupila jsem to na tržišti a ten pán mi to sice říkal, ale zapomněla jsem to. Můžu jim pořídit i kamarádku jiného plemene?
Díky za radu.
Raději pořiďte rovnou také 3 ať je to vyrovnané. Plemeno může být jakékoliv, ale jiná barva je dráždí, takže barevně raději podobné, nejlépe stejné. Izolace je dobrá kvůli nákaze. Přes mříže ať na sebe vidí, ale do kurníku bych si je hned nedávala, nové slepice nechávám 3-4 týdny v jiném zařízení, můžou mít třeba parazity, záleží odkud je máte.
Zuzkaa
napsal(a):
Raději pořiďte rovnou také 3 ať je to vyrovnané. Plemeno může být jakékoliv, ale jiná barva je dráždí, takže barevně raději podobné, nejlépe stejné. Izolace je dobrá kvůli nákaze. Přes mříže ať na sebe vidí, ale do kurníku bych si je hned nedávala, nové slepice nechávám 3-4 týdny v jiném zařízení, můžou mít třeba parazity, záleží odkud je máte.
Presne tak kupiť rovno 3. Štyri sliepky je škoda chovať keď musíte kupovať aj obilie. My keď donesieme nové mladé sliepky ( teraz uz odchovávame vlastné ) tak ich zavrieme do chlievika tam nejaký čas pobudnu pozerajú sa na staré sljepky a potom ich spojíme a je všetko ok.