Více kohoutů na dvorek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2020 22:38
Jirkaslepice

XXX.XXX.21.41

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat - chovám 11 slepic a jednoho kohouta pak ještě 3 stříbrné češky a 1 kohouta a pak 4 slepice a 1 kohout šumavanky. Každý má svůj kurník i výběh ale chtěl bych je každý den pustit na zahradu aspoň na 3 hodiny všechny dohromady, ale otázka je - snesou se 3 kohouti na zahradě, když mají svoje hejna ???

14.8.2020 14:22
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Tak to bude u vás na dvorku pěkně veselo, řekla bych, že kohouti jsou dost promiskuitní.

14.8.2020 14:55
jo012810

XXX.XXX.101.35

Jirkaslepice napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat - chovám 11 slepic a jednoho kohouta pak ještě 3 stříbrné češky a 1 kohouta a pak 4 slepice a 1 kohout šumavanky. Každý má svůj kurník i výběh ale chtěl bych je každý den pustit na zahradu aspoň na 3 hodiny všechny dohromady, ale otázka je - snesou se 3 kohouti na zahradě, když mají svoje hejna ???

Pokud bude zahrada téměř neomezená, najdou si kohouti svá území a počáteční šarvátky ustanou. Ale pro líhnutí čistokrevné drůbeže, musí být vždy odděleni, jinak budete mít křížence všeho se vším....

14.8.2020 14:55
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Myslim,ze ta promiskuita by ted, v dobe po lihnuti, uz vubec nevadila,ale zkuste si predstavit ten mazec,kdyz pustite dohromady tri kohouty, kteri nejsou zvykli byt spolu..vidim to na krvavy souboj😂😂

14.8.2020 16:01
horal

XXX.XXX.13.28

Já každoročně po ukončení sběru násadovek, tak někdy v květnu, spojím hejna a minimálně tři kohouti jsou na dvorku pohromadě. Během dvou dnů je jasné kdo je kápo, kdo je po nim a kdo aucajdr. V létě pak už třeba na noc usedají na hřad vedle sebe. Dokonce kápo jim dovolí mít svůj menší harém a pokud jsou od něj dost daleko tak ani nereaguje na nějaké pojímání, jestli nezačne slepice vyvádět. Nikdy nedošlo k nějakým krvavým soubojům. Ti slabší si včas uvědomí kdo má navrch. Horší by to bylo na malém dvorku kde se nemají kam jeden před druhým schovat.

14.8.2020 20:12
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Mate pravdu, ja mam dva kohouty na 50velkych slepic, tak se kohouti nenudi😁, mlady vlasak byl pridan k rocnimu maransakovi..pubertaka si marans Fanda nevsimal,ale kdyz dorostl,rychle mu upresnil jeho pozici..neperou se,jen se vlasak Fandovi vyhyba..maji velky travnaty prostor..
Asi predloni jsem mela orlovky, od odrostlych kurat..dva kohoutci byli v pohode jako mladi,ale kdyz dospeli, jednou jsem pribehla na krik slepic a oni to orovaci rvali do krve stareho kohouta marans..byl sama krev,ale zraneni jen na hrebenu,hodne to teklo...kohouta jsem umyla a v pohode..ale orovaci sli hned o dum dal..takze je to I tak..mozna agresivnejsi plemeno..

14.8.2020 20:30
Olánek

XXX.XXX.207.69

ančovička1 napsal(a):
Mate pravdu, ja mam dva kohouty na 50velkych slepic, tak se kohouti nenudi😁, mlady vlasak byl pridan k rocnimu maransakovi..pubertaka si marans Fanda nevsimal,ale kdyz dorostl,rychle mu upresnil jeho pozici..neperou se,jen se vlasak Fandovi vyhyba..maji velky travnaty prostor..
Asi predloni jsem mela orlovky, od odrostlych kurat..dva kohoutci byli v pohode jako mladi,ale kdyz dospeli, jednou jsem pribehla na krik slepic a oni to orovaci rvali do krve stareho kohouta marans..byl sama krev,ale zraneni jen na hrebenu,hodne to teklo...kohouta jsem umyla a v pohode..ale orovaci sli hned o dum dal..takze je to I tak..mozna agresivnejsi plemeno..

Klasika ruský plemeno

15.8.2020 19:30
kastef

XXX.XXX.23.69

já mívám kohoutů hodně,a celkem bez problémů,jsou na velké ploše,jiní mají svůj výběh a pouští sejen část dne,k nějakým krvákům nedochází.Spíš skáčou hromadně na slepice a ty se jich bojí.

15.8.2020 20:56
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Ja mam jeste 15slepicek rousnicek porcelanovych a izabelky,k nim asi 6,7,kohoutku, s nimi jsou kohoutek a 3 slepicky pavlovek a jsou vsichni v pohode😀..prostor maji velky..

Přidejte reakci

Přidat smajlík