Maransky - kohouti? :(

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2020 11:09
Ibri

XXX.XXX.227.193

Dobrý den,
můžete prosím někdo zhodnotit přiložené fotografie, zda se jedná o kouhoutky, nebo slepičky? Bielefeldy jsou jasné, to jsou mí nalíhlí kohouti, jde mi o ty maransky. Nemám je z NV, ale koupila jsem je jako 3 denní kuřátka. Aktuálně mají cca měsíc. Podle fíglu s ocásky jsem tipovala slepice, ale trochu mě děsí ty hřebínky
Hřebínky údajně rostou slepičkám o hodně později. Těm mým rostou jak ocasy, tak hřebínky.
Dočetla jsem se tady o peříčkové metodě, tak jestli mě "chovatel" v sexování již nepředběhl.

Moc děkuji za Vaše názory.

14.8.2020 11:28
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

Ibri napsal(a):
Dobrý den,
můžete prosím někdo zhodnotit přiložené fotografie, zda se jedná o kouhoutky, nebo slepičky? Bielefeldy jsou jasné, to jsou mí nalíhlí kohouti, jde mi o ty maransky. Nemám je z NV, ale koupila jsem je jako 3 denní kuřátka. Aktuálně mají cca měsíc. Podle fíglu s ocásky jsem tipovala slepice, ale trochu mě děsí ty hřebínky
Hřebínky údajně rostou slepičkám o hodně později. Těm mým rostou jak ocasy, tak hřebínky.
Dočetla jsem se tady o peříčkové metodě, tak jestli mě "chovatel" v sexování již nepředběhl.

Moc děkuji za Vaše názory.

Proč nekupujete u lidí, které neváháte (zcela bezdůvodně) obratem považovat za podvodníky?
Mě tyto příspěvky jenom utvrzují v přesvědčení neprodávat nikomu nic....

14.8.2020 11:40
Ibri

XXX.XXX.227.193

Nezlobte se na mě, ale napsala jsem naprosto slušný příspěvek a požádala o konkrétní informaci.
1) Nikoho za podvodníka nepovažuji - byla to jen prostá úvaha s ohledem na zde proběhlé diskuze
2) Pokud k mému konkrétnímu dotazu nemáte co napsat, reagovat nemusíte.

Nebo, že by potrefená husa?

14.8.2020 20:07
Patrik.01

XXX.XXX.20.112

Podle mě, je kohoutek na první fotce vlevo (hlava je nejblíže u "rejžáku"), na druhé fotce napravo. Na potvrzení si jistě ještě počkáte.

15.8.2020 14:56
alest250

XXX.XXX.104.100

Kohoutci mají tmavěrůžové či červené, jasně větší a masitější hřebínek. Slepičky je mají miniaturní světlerůžové nebo světle žluté. Kohoutkům roste víc a jasný rozdíl vidíte právě od 4-5 týdnů.
První foto vlevo asi kohout. Foto nic moc, ale ty rozdíly jsou markantní. Podle peří bych raději nesoudil, peří roste různě a pokud tam rozdíl je, pak to využije odborník, který to potřebuje rozlišovat mnohem dřív než to jde teď již jasně, dle hřebenu.

17.8.2020 14:11
Ibri

XXX.XXX.227.193

Dobrý den,
děkuji těm, kteří se vyjádřili k tématu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík