Jsou jen předsudky, bláboly. Pokud máte obavy, byť malé, uvarte vejce alespoň 20min. Stačí mirnej plamen, žádný blbnutí, jen bublání... A nad tou hysterii mavnete rukou. Přímo z kachních vajec jsem jedl vejce "na tvrdo", "hemenex", míchanici s houbami, míchanici bez hub. Když dělám s kachními, pak nejsem neopatrný a dodrzuju nějakou hygienu a zásady. Hlavně se nekoukat na Novu :)) při tep. úpravě...
Každopádně jsem jako tester byl první já a ne tříletý skvrně...A bylo to dobrý:). Nenechte se tolik sblbnout médií a bude Vám "Hej".
Třeba já dokonce přemýšlím o zrušení plymutek a chování pouze Saských kachen. Jejich snášky jsou natolik enormní, že se dají srovnávat s, nahrubo, chovem slepic jakéhokoliv plemene. Mám kusy, kt. snášely od pol. února do konce cervna. Skoro každý den. Neničí trávu, nepopeli se u ovocných stromů a nepřeletnou více jak 30cm... Za nižší snaskou to stojí. Když se ochočí, jsou loajálnější než pes :)). Na zapiskani jsou vecer nacpany v kachniku. A imrvere na potoce. Vik