IB - určení pohlaví

Indický běžec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adam.k

17.8.2020 11:42
Adam.k

XXX.XXX.99.215

Zdravím chci se zeptat mám kachnata IB vylihnuta pod kachnou a nevím jestli z toho žlutého kachnete bude bílá kachna nebo kačer

17.8.2020 15:02
cipis

XXX.XXX.79.127

Pohlavie u IB sa dá určiť až vo veku 5-6 týždňov.

Adam.k

17.8.2020 20:52
Adam.k

XXX.XXX.99.215

A je možné že bude v dospělosti bílá?

17.8.2020 21:31
maxichov

XXX.XXX.146.1

Adam.k napsal(a):
A je možné že bude v dospělosti bílá?

ne, hrachová - modro žlutá

17.8.2020 22:02
petraodlesa

XXX.XXX.250.71

Ale existuje i bílá varianta, ne?

18.8.2020 06:10
maxichov

XXX.XXX.146.1

petraodlesa napsal(a):
Ale existuje i bílá varianta, ne?

ano

18.8.2020 06:52
petraodlesa

XXX.XXX.250.71

cipis napsal(a):
Pohlavie u IB sa dá určiť až vo veku 5-6 týždňov.

Podle kačírku? Jsou i jiné znaky? Mám kačenky čtyřměsíční.

18.8.2020 12:06
cipis

XXX.XXX.79.127

Tieto pártýždňové ešte kačírky nemajú tak len podľa hlasu. Stačí chytiť do rúk, kačička je hlučná, vydáva už kačacie zvuky, kačer je ticho, maximálne keď, tak nejaké sipenie.

18.8.2020 13:41
petraodlesa

XXX.XXX.250.71

cipis napsal(a):
Tieto pártýždňové ešte kačírky nemajú tak len podľa hlasu. Stačí chytiť do rúk, kačička je hlučná, vydáva už kačacie zvuky, kačer je ticho, maximálne keď, tak nejaké sipenie.

Děkuji. Ještě jsem četla něco o zobáku. No,😄 snad je chytím 😌a uslyšíme, jak se projeví...

Martina40

19.8.2020 15:21
Martina40

XXX.XXX.243.254

petraodlesa napsal(a):
Děkuji. Ještě jsem četla něco o zobáku. No,😄 snad je chytím 😌a uslyšíme, jak se projeví...

Dobrý den, platí co napsal/la Cipis. Kačer tak jako "povrzává" nebo jako skřípe, sípe nebo jak to popsat. Kachna "řve" klasické "gá, gá".

Kačeří mají kačírky, ale to až jsou starší a nejvýraznšjší v době toku.

Z jara mají kačeři "svatební peří", jsou celkově pestřejší, lesklejší, ti divoce zbarvení mají typicky zelenou hlavu, která potom přes léto dost vybledne, mají jasnější zrcátka na křídlech.
Bílá varianta se jen na pohled rozpoznává nejhůř, jsou vidět jen kačírky.

Podle zobáku se to poznává hůř. Během toku se také více vybarví zobák a nohy. Záleží na barvě peří, třeba u bílých jsou víc oranžové.

Nejjistější je chytit, "zmáčknout" (něžně, samozřejmě!) a nechat zařvat .

19.8.2020 15:48
petraodlesa

XXX.XXX.250.71

Martina40 napsal(a):
Dobrý den, platí co napsal/la Cipis. Kačer tak jako "povrzává" nebo jako skřípe, sípe nebo jak to popsat. Kachna "řve" klasické "gá, gá".

Kačeří mají kačírky, ale to až jsou starší a nejvýraznšjší v době toku.

Z jara mají kačeři "svatební peří", jsou celkově pestřejší, lesklejší, ti divoce zbarvení mají typicky zelenou hlavu, která potom přes léto dost vybledne, mají jasnější zrcátka na křídlech.
Bílá varianta se jen na pohled rozpoznává nejhůř, jsou vidět jen kačírky.

Podle zobáku se to poznává hůř. Během toku se také více vybarví zobák a nohy. Záleží na barvě peří, třeba u bílých jsou víc oranžové.

Nejjistější je chytit, "zmáčknout" (něžně, samozřejmě!) a nechat zařvat .

Děkuji 🙈😂 určit mačkáním je novinka pro nováčka, jinak děkuji za další informace.

19.8.2020 16:53
Erik Rosario

XXX.XXX.68.78

Adam.k napsal(a):
Zdravím chci se zeptat mám kachnata IB vylihnuta pod kachnou a nevím jestli z toho žlutého kachnete bude bílá kachna nebo kačer

to zlte kacatko ak dobre vidim ma na hlave trochu tmavsiu hnedu, mate aj iny zaber ? nakolko nemusi to byt typicke zlte kacatko ktore bude biele. moze ist o nejaku svetlejsiu farbu a teda v dospelosti nebude biele.

nase kacatka tiez su svetlo zlte, ale nebudu biele v dospelosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík