Adam.k

XXX.XXX.99.215
Zdravím chci se zeptat mám kachnata IB vylihnuta pod kachnou a nevím jestli z toho žlutého kachnete bude bílá kachna nebo kačer
Adam.k

XXX.XXX.99.215
A je možné že bude v dospělosti bílá?
Martina40

XXX.XXX.243.254
petraodlesa
napsal(a):
Děkuji. Ještě jsem četla něco o zobáku. No,😄 snad je chytím 😌a uslyšíme, jak se projeví...
Dobrý den, platí co napsal/la Cipis. Kačer tak jako "povrzává" nebo jako skřípe, sípe nebo jak to popsat. Kachna "řve" klasické "gá, gá".
Kačeří mají kačírky, ale to až jsou starší a nejvýraznšjší v době toku.
Z jara mají kačeři "svatební peří", jsou celkově pestřejší, lesklejší, ti divoce zbarvení mají typicky zelenou hlavu, která potom přes léto dost vybledne, mají jasnější zrcátka na křídlech.
Bílá varianta se jen na pohled rozpoznává nejhůř, jsou vidět jen kačírky.
Podle zobáku se to poznává hůř. Během toku se také více vybarví zobák a nohy. Záleží na barvě peří, třeba u bílých jsou víc oranžové.
Nejjistější je chytit, "zmáčknout" (něžně, samozřejmě!) a nechat zařvat .
Martina40
napsal(a):
Dobrý den, platí co napsal/la Cipis. Kačer tak jako "povrzává" nebo jako skřípe, sípe nebo jak to popsat. Kachna "řve" klasické "gá, gá".
Kačeří mají kačírky, ale to až jsou starší a nejvýraznšjší v době toku.
Z jara mají kačeři "svatební peří", jsou celkově pestřejší, lesklejší, ti divoce zbarvení mají typicky zelenou hlavu, která potom přes léto dost vybledne, mají jasnější zrcátka na křídlech.
Bílá varianta se jen na pohled rozpoznává nejhůř, jsou vidět jen kačírky.
Podle zobáku se to poznává hůř. Během toku se také více vybarví zobák a nohy. Záleží na barvě peří, třeba u bílých jsou víc oranžové.
Nejjistější je chytit, "zmáčknout" (něžně, samozřejmě!) a nechat zařvat .
Děkuji 🙈😂 určit mačkáním je novinka pro nováčka, jinak děkuji za další informace.
Adam.k
napsal(a):
Zdravím chci se zeptat mám kachnata IB vylihnuta pod kachnou a nevím jestli z toho žlutého kachnete bude bílá kachna nebo kačer
to zlte kacatko ak dobre vidim ma na hlave trochu tmavsiu hnedu, mate aj iny zaber ? nakolko nemusi to byt typicke zlte kacatko ktore bude biele. moze ist o nejaku svetlejsiu farbu a teda v dospelosti nebude biele.
nase kacatka tiez su svetlo zlte, ale nebudu biele v dospelosti.