Vypouštění kachen na řeku

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2020 14:17
Jirka1992

XXX.XXX.196.154

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda tady má někdo zkušenosti s pouštěním kachen na řeku? jde mi o to jestli je těžké naučit kachny na to, aby se večer vrátili zpátky do ohrady a popřípadě nějaký fígl jak je to naučit.
Za každou radu děkuji.
Jiří Petr

24.8.2020 10:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jirka1992 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda tady má někdo zkušenosti s pouštěním kachen na řeku? jde mi o to jestli je těžké naučit kachny na to, aby se večer vrátili zpátky do ohrady a popřípadě nějaký fígl jak je to naučit.
Za každou radu děkuji.
Jiří Petr

Naučit to lze. Když je budete zahánět pravidelně ve stejnou dobu každý den, začnou Vám postupně chodit naproti.
Tak to učívaly babičky, jedna pouštěla kačky na rybník, druhá na potok. Na potoce se scházely kačky od více lidí a během pobytu u vody se pěkně promíchaly, ale přesto se každá kačka vrátila domů.

24.8.2020 13:48
buba236

XXX.XXX.201.111

My pouštíme husy a kačeny na potok ale vždy jen tak na 2-3hodinky denně před večerním krmením. Sem tam je musíme zkontrolovat protože kolem potoka chodí psi tak aby náhodou nějakou nezakousli.

Hlavně je hlídáme když jsou ješte mladé, ale staré husy je pak naučí chodit domů a když budou mít hlad tak příjdou samy.

Taky soused pouští svoje kachny a většinou se drží všechny ve svých skupinách, ale většinou na podzim jak se začínají navzájem pojímat tak se to trochu promíchá, ale vždy se vrací tam kam patří.

24.8.2020 14:44
Tada

XXX.XXX.205.125

My jsme kačeny pustili na sousedúv rybník první půl rok se vracely každý večer pak byly asi čtyry dny v kuse na rybníku tak dostaly vězení a když jsem je pustil zas tak chvíli chodili jak měli ale pak se zase rozlundaly zkušely jsme je všelijak zahnat domů le nešlo to a čtrvrtý den přišla kačena z nakousnutým krkem. Tak byly doma než se zapojila a pak šup na rybník znovu byly tam tři dny a pak zmizení krev peří nikde.
Takže s tim nemám dobré zkušenosti.

P.S. Kačeny byli Indičtí Běžci.

25.8.2020 01:01
Meelek

XXX.XXX.187.158

Kačky se dají naučit. Krmim je jen navečer. Na zapiskani melodie se všichni nahrnou zpět do kachniku. Je to občas sranda i opruz, protože jich je cca 50. Nejde to spočítat ..A dostat se ke krmítku a nasypat je kumšt :).

Každopádně je volně na potok nepooustim. Stačí záplava a kachny jsou čert ví kde. Stačí jeden "loveckej" hafik a je to....zatoulandj pes, jen. Jeden den, jedna hodina a je to v Prčicích..kor na řeku. Já ten potok aspoň preskocim. Ze zkušenosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík