LetošníKuřátko07

XXX.XXX.114.212
Dobrý den,
potřebuji nutně radu.
Začala jsem nedávno s menším (Hobby) chovem Hedvábniček Velkých. Kuřátka jsem líhla v Líhni. Jsou přesně stará 1 měsíc a týden. Na Internetu jsem se dočetla, že okolo prvního měsíce už by mohly jít ke slepicím ven. Tak jsem to zkusila, jelikož už jsou téměř celé opeřené. Byli venku se slepicemi (Venku bylo okolo 25°C) od odpoledne až do druhého dne rána (Přes noc byli v kurníku). Než jsem je dala ke slepicím tak byli zdravé, čilé, měli se prostě k světu ale od dneštního rána, co jsem šla vypustit ven slepice, tak jedno kuře se začalo chovat divně, jak kdyby bylo nemocné. Dala jsem je zpět do odchovny, jelikož jsem si myslela že jim asi byla zima (V odchovně mám stálou teplotu 26°C) a všimla jsem si že to kuře prospalo cca 5 hodin v rohu odchovny, prostě leželo, bylo načepířené, mělo zavřené oči a jen pípalo, pak se na chvíli vzpamatovalo, když jsem je dneska dala na chvíli ven ale k večeru zase jen leželo...všimla jsem si že to dělá pouze dopoledne a k večeru. Také jsem si všimla že má vodnatný bílo-červený trus, vypadalo to jako kapky krve, nejsem si jistá. Připadá mi takové slabé, většinu dne prospí, nemá o nic zájem a to ještě včera bylo úplně normální a čilé. Jak jsem šla vypustit dnes ráno slepice, tak pršelo ale kuřata byli v kurníku. Se slepicemi nemají žádný problém i když se jich prozatím bojí (Slepice jsou mix. takže Hybridky)
Jsem z toho celkem nešt'astná, jsou to moje první kuřátka a bojím se toho, že jsem někde musela udělat chybu...Prozatím je mám v odchovně, než budou plně opeřené.
Nevíte čím by to mohlo být ? Je možné že se nachladilo ?
LetošníKuřátko07

XXX.XXX.114.212
Je možné že to kuřata dostali od dospělých slepic ? O ničem právě nevím. Z čeho to může být ?
Ze spinaveho vybehu,plneho kokcidii u dospelych slepic ..urychlene sezente od veterinare Sulfacox nebo Sulfadimidin,vet vam poradi, nez vam vsechny hedvabky pochcipou..bohuzel,nelecena kokci u kurat jinak nekonci..a neco si o kokci prectete..kurata potrebuji stale sucho,cisto a teplo..a mimo dospelych slepic aspon 5 mesicu..