Dobrý den obracím se na vás zkušenější chovatele. Nepoznáte prosím o jaký se jedná druh?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Druh- husa
Plemeno-?

Thombob
napsal(a):
Plemeno mi poradilo vemeno... díky za radu chytřejšího. Myslel jsem si že si chovatelé pomáhají,ale spletl jsem se. Nicméně gratuluji jarynovi,že vůbec poznal HUSU
Ale vy se opravdu ptáte na druh, což je husa domácí.

Ptal jste se na druh ,já Vám slušně odpověděl.S pozdravem Jaroslav Trávníček posuzovatel drůbeže všech skupin.Můžete mne kontaktovat 724 219 145
Přeji Vám slušné dny

Poučení žádné, tak znovu.
Druh- husa domácí, anser anser domesticus

Thombob
napsal(a):
Fakt neumíte číst?🙁
Milý pane, číst umíme. Nadpis jsme si přečetli. Ale stále jaksi mám dojem, že jste nepochopil...Váš dotaz zní, cituji: "Dobrý den obracím se na vás zkušenější chovatele. Nepoznáte prosím o jaký se jedná druh?" A na tuto otázku jste dostal odpověď. Berte to jako osvětu. Prostě druh je pro chovatele husa. Jedno přísloví říká: chytrému napověz..... A to vše proto, aby bylo jasno, aby jsme neřešili násadbová vejce, "pekinské" kachny pižmové, vlašky exkalibr apod. A myslete si o mne, co chcete.

Temahle "kravinama" to všechno začíná, pak můžete dokola v jiných vláknech truchlit nad nevzdělanou současnosti...mladi se i hrnou, ale dnes bohužel narážejí na stejné vzdělané funkcionáře, kteří se také už nezabývají kravinama. Pak u nepodstatných kravín zůstanou a nebo odejdou.
Nó, mám trochu odlišný názor od Honzíka, jehož odborných názorů se vážím. Posuzovatelé odpověděli naproto zoologicky správně. Snad mohli dodat, že z obrázku jde obtížně. Myslím si, že je dobře užívat správný termín pro všechno. Ono to sice dnes není móc v modě, takže se mluví o takové a takové korektnosti, místo co by se věci pojmenovali jednoznačně. Nicméně se domnívám, že skutečně chybí osvěta a na ní by se měl podílet každý chovatel, nejen posuzovatelé. Navícméně, mnozí posuzovatelů skončí svoji aktivní činnost v době, kdy se začne posuzovat tkzv. evropským způsobem.
A však poučte o rozdílu mezi druhem a plemenem, klidně k tomu přidejte i rozdíly mezi plemenem a hybridem nebo kdy se před nebo píše čárka... Ale přidejte k tomu, co to je za husu, jestli teda ten brojler, nebo německá nosná, nebo ještě něco jiného.
Protože bez té odpovědi, co je to za husu, to je plácání o ničem.
Toto je stokrát opakovaný "hloupý" dotaz.
Někdo vyfotí někde něco, nejlépe z deseti metrů...
A šup, co je to za plemeno?
Bohužel se řada dotazujících zjevně domnívá, že všechna drůbež musí být nějak zařaditelná, že zkrátka všechno je NĚCO....
Realita je většinou taková, že po českých (i zahraničních) dvorcích běhá valná většina drůbeže, co není NIC. Prostě NIC. Kynologickou mluvou "vořech".
Chci-li se dopátrat případné plemenné příslušnosti, začněte u původce, majitel by měl vědět co mu běhá po dvoře, neví-li, je pravděpodobnost nějaké plemenné příslušnosti mizivá.
Pokud se i přesto domnívá, že se jedná o nějakou čistokrevnou drůbež a chci to řešit v internetových diskusích ( není to nejlepší nápad), je třeba dát si práci a připravit si kvalitní fotodokumentaci, o které se případně dá vésti odborná diskuse.
Jinak opravdových odborníku na husy je velmi málo i mezi posuzovateli.
napsal(a):
Temahle "kravinama" to všechno začíná, pak můžete dokola v jiných vláknech truchlit nad nevzdělanou současnosti...mladi se i hrnou, ale dnes bohužel narážejí na stejné vzdělané funkcionáře, kteří se také už nezabývají kravinama. Pak u nepodstatných kravín zůstanou a nebo odejdou.
Myslim, ze prvni chyba je v panu zadavateli..rozhodl se chovat husy a poridil si asi prvni,co se mu naskytly, nejdpis na trhu..zrejme se nezeptal, co to vlastne kupuje a teprve ted ho to zajima..zaklad,koupit knihy a studovat,nez zacnu chovat..dnesni mladez necte,staci si zadat dotaz do diskuze a VIM VSECHNO,ze😁
ančovička1
napsal(a):
Myslim, ze prvni chyba je v panu zadavateli..rozhodl se chovat husy a poridil si asi prvni,co se mu naskytly, nejdpis na trhu..zrejme se nezeptal, co to vlastne kupuje a teprve ted ho to zajima..zaklad,koupit knihy a studovat,nez zacnu chovat..dnesni mladez necte,staci si zadat dotaz do diskuze a VIM VSECHNO,ze😁
Já bych tipla, že si naopak koupil husu, která byla inzerovaná jako německá, ale něco se mu na ní nezdá. Tak se ptá, jestli byl podvedený.
Což je teda docela jedno, no.

Přesně tohle bylo cílem mého prvního příspěvku. Rozproudit diskusi, to je to co vede k poznání u těch, kteří o to stojí.
Teď k vloženým fotkám. Posouzení podle fotek může být velmi zavádějící a tudíž nemusí být vůbec směrodatné. Ale tenhle případ to není. To, že je to husa domácí, to už poznáme všichni. Pojďme si teď definovat, jaké je to plemeno. Nejprve koukneme sem, https://klubvodnidrubeze.estranky.cz/clanky/plemena-hus/husy-nemecke-nosne.html ,kde jsou fotky a popis plemene husy německé nosné a pak je porovnejte s vloženými fotkami hus zadavatelem. Rozdíly jsou tak markantni, mimo veškeré pochyby že tohle není plemeno ale?

Takže to trochu rozeberem.Byla tady otázka,já odpověděl.Tím jsem chtěl správně nasměrovat tazatele na DRUH to je husa.U otázky plemene jsem nebyl schopen dle fotografíí a plemenných znaku určit plemeno a proto jsem dal ? protože i pro mne posuzovatele je to ? Ja já mohu vědět či nejde o meziplemenného křížence? U husy Německé nosné je dvojitý podbřišek,tady vidět nejde a taky je podstatná snáška-počet vajec,jak to vědět dle fotografie?Možná jsem pro někoho chamradˇ . Opravdu mohou posuzovatelé za vývoj a stav meziplemených kříženců,nebo to jsou právě ti nepoctiví chovatele-nechovatele,kteří vydavají něco co to ve skutečnosti není a se snahy to nabídnout a prodat uvadějí ostatní v omyl.Je mi z toho těžko jak se tady mezi sebou oslovujeme.To napovidá o našem stavu a charakteru.Lidé se tady schovavají za svou anonymitu a vylivají jsi zlost a nenávist.Napadla mne myšlenka,že by tohle vlákno mohlo být pro registrované návštěvníky ne pro anonymy.Někdy nevím s kým vlastně dizkutuji.Já už také chtěl tady přestat,ale jsem tady především pro ty slušné.A ty druhé je prostě třeba ignorovat.Tohle jsou mé názory a nemusí se zhodovat s ostatními.
S pozdravem radostných dnů Jaroslav Trávníček
Varaxi
napsal(a):
Já bych tipla, že si naopak koupil husu, která byla inzerovaná jako německá, ale něco se mu na ní nezdá. Tak se ptá, jestli byl podvedený.
Což je teda docela jedno, no.
To je take mozne..proto je dobre a vyhodne, orientovat se ve znalosti vsech,aspon nejvice chovanych plemenech hus, poznat a rozeznat je podle jejich typickych znaku,prislusicich danemu plemeni..ale je potom smula a mrzi to, kdyz zjistite,ze misto ciste nemecke,mate krizence..ale co, pujde na pekac a dokoupi se nova😀