Nechceme politiku, chceme odbornost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2020 16:24
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Tak jak se vám, milí odběratelé svazového měsíčníku, líbí politická agitka v posledním čísle Chovatele?
Prý "napříč politickým spektrem". Osobně jsem znechucen, uvažuji o ukončení dalšího odebírání časopisu. Politiky platit nehodlám. Mají na to prostoru dost na svých letácích. Až mne přesvědčí činy, potom je svobodně budu podle toho volit, ale sliby, sliby ať si laskavě nechají pro jiné "ovce". Vzhledem k tomu, že mi bylo naznačeno něco v tom smyslu, "tak tam piš články sám", přestává být jakýkoli nesouhlasný názor s obsahem v časopise názorem čtenáře - předplatitele, ale jeho chybou, že nepíše. Absurdní, že?
A tak si pišme měsíčník sami. Nevím jak jsou na tom jiné časopisy, a jejich redakční rady. My, respektive zjevně prokomunistické současné vedení nemá patrně kompetentní autory. A nestydí se podlézat politikům napříč spektrem, za naše předplatné.
Ano, souhlasím, že peníze třeba jsou a na lecos, ale né za každou cenu. A né od kohokoli. Né tímto způsobem. Gauneři se teď tetelí. Ne za moje předplatné.
Děkuji, nechci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2020 16:30

Juraj_Kafka napsal(a):
Tak jak se vám, milí odběratelé svazového měsíčníku, líbí politická agitka v posledním čísle Chovatele?
Prý "napříč politickým spektrem". Osobně jsem znechucen, uvažuji o ukončení dalšího odebírání časopisu. Politiky platit nehodlám. Mají na to prostoru dost na svých letácích. Až mne přesvědčí činy, potom je svobodně budu podle toho volit, ale sliby, sliby ať si laskavě nechají pro jiné "ovce". Vzhledem k tomu, že mi bylo naznačeno něco v tom smyslu, "tak tam piš články sám", přestává být jakýkoli nesouhlasný názor s obsahem v časopise názorem čtenáře - předplatitele, ale jeho chybou, že nepíše. Absurdní, že?
A tak si pišme měsíčník sami. Nevím jak jsou na tom jiné časopisy, a jejich redakční rady. My, respektive zjevně prokomunistické současné vedení nemá patrně kompetentní autory. A nestydí se podlézat politikům napříč spektrem, za naše předplatné.
Ano, souhlasím, že peníze třeba jsou a na lecos, ale né za každou cenu. A né od kohokoli. Né tímto způsobem. Gauneři se teď tetelí. Ne za moje předplatné.
Děkuji, nechci.

100% souhlas!

15.9.2020 17:17

Tenhle trend je ve svazu desetiletí. Není to nic nového, odpovědní funkcionáři vědí , že bez toho svaz ekonomicky zajde. Nic jiného totiž než lízat levicovým sponzorum neumí. Copak to dosud nikdo neviděl?
Odbornost by byla fajn, ale obávám se, že soudruhům už jaksi kádry došli.

15.9.2020 21:14
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tenhle trend je ve svazu desetiletí. Není to nic nového, odpovědní funkcionáři vědí , že bez toho svaz ekonomicky zajde. Nic jiného totiž než lízat levicovým sponzorum neumí. Copak to dosud nikdo neviděl?
Odbornost by byla fajn, ale obávám se, že soudruhům už jaksi kádry došli.

Myslím, že jste udeřil hřebík na hlavičku.

Zásadní problém (a v podstatě neřešitelný) je v principu fungování svazu a myšlení naprosté většiny členů.

Členové ČSCH jsou tak nějak přirozeně přesvědčeni, že uskutečňováním svého koníčka (zábavy) páchají jakési veřejné dobro a přijde jim tedy zcela samozřejmé, je to bude financovat někdo jiný, jenom ne oni.
Proto je třeba shánět možné a nemožné dotace, proto je nutné lézti politikům do zadku...
Úsměvné je, že ti, kteří jsou zcela pohoršeni politickou propagandou v pseudoodborném zpravodaji (časopis je opravdu něco jiného), nejsou tak pohoršeni, když obesílají výstavy, kde neplatí ani korunu klecného, kde jim zadarmo někdo posoudí zvířata a nejlépe jim ještě přihodí pár plechovoplastových nesmyslů, bez kterých si již výstavy neumíme ani představit a vůbec nepřemýšlejí nad tím, kdo to platí...
Pochopitelně čest výjimkám těch pár finančně soběstačných ZO co dokážou vytěžovat svůj majetek, nebo těm co dokážou přilákat takový dav, aby jim příjem ze vstupného pokryl náklady.

Problém je prostě v nás, v našem způsobu uvažování a nemá žádné řešení....

Přidejte reakci

Přidat smajlík