Dobry den,
Chovám par ovci a koz. Pořídil jsem pred nedavnem take dva páry hus. Chovatel od ktereho jsem je koupil rikal ze se v techto dnech, kdy pastva neni uz tak vyzivna muzou prikrmovat. Mam obavu, ze kdyz jim dam napr. namocene pecivo,, tak se na to vrhnou hlavne ovce a kozy. Neznate nekdo nejaky zpusob jak dat krmivo pouze husam?
Dekuji MaaZ
Mam kus ohrady z kari site, 10x10, krmitka pro slepice,husy a pizmovky mam za plotem, kde se v klidu nazerou a kozy se ke krmeni nedostanou..
Ale chleba pro husy neni nic moc,dejte jim i psenici,po novem roce,pred snáškou jim kupte ještě směs pro nosnice nebo budete mit nekvalitni vejce a žádná nebo neduziva housata..
Ančovičko,10x10 v metrech je velikost ohrady,10x10 v centimetrech je velikost ok v síti?Pak se kozy k drůbeži nedostanou,ale ani dospělá drůbež se nedostane ke kozičkám. ,je omezena na svobodě.Jiné je to u káčat,housat a kuřat,ta si volnosti užijí až až,ale pou ze do určitého věku,který mně můžete prozradit.
Olánek
napsal(a):
Ančovičko,10x10 v metrech je velikost ohrady,10x10 v centimetrech je velikost ok v síti?Pak se kozy k drůbeži nedostanou,ale ani dospělá drůbež se nedostane ke kozičkám. ,je omezena na svobodě.Jiné je to u káčat,housat a kuřat,ta si volnosti užijí až až,ale pou ze do určitého věku,který mně můžete prozradit.
Olanku,pro vás upřesním, 10x10 jsou oka kari sítě,kam lehce prostrci hlavu slepice,husa, trochu hůř kohout vlašak s vysokým hřebenem..zvlášť pro nej je jedna tycka vystříhnuta,takze ma 10x20cm,aby si neodřel ten hřeben😂jinak maji moje slepičky a kozy prostoru hodně,ani to nestačí vypast😁
Budu v muset opět poslat nějaké nove foto v podzimnim oparu..tedy,az prestane pršet.. ..vyrazim po ránu se železnou přilbou, protože zacaly padat ořechy křapáky velikosti slepicich vajec a jsou zivotu nebezpečné..tak vidite,co pro vás budu riskovat...