Vhodný šrot pre morky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2020 15:30
Kinamo

XXX.XXX.152.161

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať ku kŕmeniu moriek. Na internete sa dá ľahko dopátrať, aký šrot, resp. v akom pomere treba šrot z jednotlivých obilním morkám podávať. Nikde som už ale nenašla informáciu, ako hrubý by ten šrot mal byť. My chováme morky iba krátky čas (3roky), čiže nie sme veľmi skúsení chovatelia. Mávame väčšinou iba moriakov a tí boli vždy veľmi pekní. Pri porážke čistá váha vždy pekne cez 20kg. Preto sme si mysleli, že ich chováme správne. Jeden známy nám ale povedal, že šrotovať by sa nemalo, iba dávať celé zrná (čo sa nám tak úplne nezdá). Tak nás napadlo, že ak šrotovať, či je lepšie našrotovať najemno, skoro ako múku, alebo nastaviť šrotovník na hrubšie mletie?

Veľká vďaka za odpoveď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2020 16:10

chováte tri roky a darí sa vám, robte podľa seba ďalej, nedajte na reči.
ak by som choval šrotom, tak hrubým.

6.10.2020 17:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
chováte tri roky a darí sa vám, robte podľa seba ďalej, nedajte na reči.
ak by som choval šrotom, tak hrubým.

Ano tady se dá jen 100% souhlasit a to v obou případech.

7.10.2020 07:24
laying hen

XXX.XXX.166.107

Kinamo napsal(a):
Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať ku kŕmeniu moriek. Na internete sa dá ľahko dopátrať, aký šrot, resp. v akom pomere treba šrot z jednotlivých obilním morkám podávať. Nikde som už ale nenašla informáciu, ako hrubý by ten šrot mal byť. My chováme morky iba krátky čas (3roky), čiže nie sme veľmi skúsení chovatelia. Mávame väčšinou iba moriakov a tí boli vždy veľmi pekní. Pri porážke čistá váha vždy pekne cez 20kg. Preto sme si mysleli, že ich chováme správne. Jeden známy nám ale povedal, že šrotovať by sa nemalo, iba dávať celé zrná (čo sa nám tak úplne nezdá). Tak nás napadlo, že ak šrotovať, či je lepšie našrotovať najemno, skoro ako múku, alebo nastaviť šrotovník na hrubšie mletie?

Veľká vďaka za odpoveď.

Hydine treba dávať hrubý šrot a prasatám jemný šrot.

Přidejte reakci

Přidat smajlík