Křížení zakrslých plemen slepic

Rousné zakrslé
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

josefen

15.10.2020 13:04
josefen

XXX.XXX.155.0

Mám zakrslé rousné porcelánové citronové.Zaujal mne divoký. barevný ráz německých zakrslých.Jak by se dal tento ráz vyšlechtit u mých slepic.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2020 13:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

netrapte se novošlechtěním, zakrslé rousné existují i v rázu zlatokrkém.

josefen

15.10.2020 15:14
josefen

XXX.XXX.155.0

přikládám foto toto je orginál ještě by mě zajímalo křížení rousných a antverpských fousáču

15.10.2020 16:55
jo012810

XXX.XXX.101.35

josefen napsal(a):
přikládám foto toto je orginál ještě by mě zajímalo křížení rousných a antverpských fousáču

Když chcete, můžete křížit koho chcete s čím chcete, ale cílené šlechtění je zcela něco jiného. Tam je třeba mít zvládnuté nejen všechny techniky chovu, mít hodně prosatoru s možností rozdělení, k tomu kurníky a teoreticky dobře zažitou genetiku. Bez těchto základních předpokladů vám bude vznikat jakási směska, která se vám bude líbit více, či méně. Je na vás jaký cíl sledujete a na vašem rozhodnutí, co proto uděláte. Pro mne je zajímavější, v mým podmínkách a možnostech, chovat drůbež čistokrevnou ve vyšlechtěném rázu.

josefen

15.10.2020 18:09
josefen

XXX.XXX.155.0

Máte pravdu zajímá mě to spíše teoreticky jak barevné rázy vznikaly.Nelíbí se mi dnes že skoro každé plemeno je v několika stejných barevných rázech.Každé plemeno má svuj typický barevný ráz.Nejkrásnější jsou stejně divoká plemena jak je stvořila příroda.

15.10.2020 18:43
Erik Rosario

XXX.XXX.210.194

mozete sa pohrat s kalkulackou na geny, zial farby su kreslene ale aby ste mali predstavu co ako funguje
https://kippenjungle.nl/kruising.html

josefen

15.10.2020 19:03
josefen

XXX.XXX.155.0

Ano to znám chybí mi ale fenotypy ras .Třeba Antverpský vousáč nebo ten divoký němec . Zajímají mne divoké rázy .I třeba proporce . Takový AV je ideální.Nebo Sumatránka atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík