josefen

XXX.XXX.155.0
Mám zakrslé rousné porcelánové citronové.Zaujal mne divoký. barevný ráz německých zakrslých.Jak by se dal tento ráz vyšlechtit u mých slepic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

netrapte se novošlechtěním, zakrslé rousné existují i v rázu zlatokrkém.
josefen

XXX.XXX.155.0
přikládám foto toto je orginál ještě by mě zajímalo křížení rousných a antverpských fousáču
josefen
napsal(a):
přikládám foto toto je orginál ještě by mě zajímalo křížení rousných a antverpských fousáču
Když chcete, můžete křížit koho chcete s čím chcete, ale cílené šlechtění je zcela něco jiného. Tam je třeba mít zvládnuté nejen všechny techniky chovu, mít hodně prosatoru s možností rozdělení, k tomu kurníky a teoreticky dobře zažitou genetiku. Bez těchto základních předpokladů vám bude vznikat jakási směska, která se vám bude líbit více, či méně. Je na vás jaký cíl sledujete a na vašem rozhodnutí, co proto uděláte. Pro mne je zajímavější, v mým podmínkách a možnostech, chovat drůbež čistokrevnou ve vyšlechtěném rázu.
josefen

XXX.XXX.155.0
Máte pravdu zajímá mě to spíše teoreticky jak barevné rázy vznikaly.Nelíbí se mi dnes že skoro každé plemeno je v několika stejných barevných rázech.Každé plemeno má svuj typický barevný ráz.Nejkrásnější jsou stejně divoká plemena jak je stvořila příroda.
mozete sa pohrat s kalkulackou na geny, zial farby su kreslene ale aby ste mali predstavu co ako funguje
https://kippenjungle.nl/kruising.html
josefen

XXX.XXX.155.0
Ano to znám chybí mi ale fenotypy ras .Třeba Antverpský vousáč nebo ten divoký němec . Zajímají mne divoké rázy .I třeba proporce . Takový AV je ideální.Nebo Sumatránka atd.