Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak krmíte své slepičky a zároveň tady vytvořit takovou veřejnou kuchařku pro slepičky. Co jsem pročítal různé vlákna, příspěvky a články, tak tohle je dost časté téma, ve kterém není tak úplně jasno. A pro nováčky, jako jsem já, je v tom dost velký zmatek.
Rozumím tomu, že krmení musí mít určitý poměr výživy - obiloviny, bílkoviny, vitamíny. Bavme se už o nosnicích. Asi většina chová slepičky na vajíčka, takže mají nějaké hybridy. Krmíte krmnou směsí nebo si ji sami mícháte a jak (někde jsem našel poměr 75% pšenice, 20% bílkoviny a 5% vitamíny)? Zároveň ti, kdo krmili pšenicí a přešli na kupovanou krmnou směs, vidíte nějaký rozdíl ve snášce?
Samozřejmě bych chtěl mít vajíčka co nejlevnější a nekupovat zbytečně drahé krmení, ale ne na úkor kvality jídla. Chtěl bych si nasušit kopřivy a jiné byliny abych měl dostatečné zásoby zeleného na zimu. Taky vlastní pěstování dýní, zelí a jiné zeleniny...
Ale nikde jsem se moc nedozvěděl ,,jak krmit´´. Mají slepičky ke krmení stále přístup, nebo třeba 2-3x denně? Dále se jim dává míchanice - ráno nebo večer a kolikrát do týdne? A máte nějaké recepty?
Děkuji za sebe a všechny kterým toto vlákno pomůže. :)