Marsee

XXX.XXX.191.34
Dobrý den,
chci se zeptat, co se to kohoutovi stalo. Máme ho druhým rokem. Pár dní jsem u něj začala pozorovat divné peří za krkem a dnes už vidím, že nevidí 🧐😟 asi bude muset pod sekeru.
Ale ze zvědavosti by mě zajímalo, jak se to mohlo stát. Už jsme měli spoustu kohoutů a toto vidím prvně.
Jeden

XXX.XXX.139.16
Marsee
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, co se to kohoutovi stalo. Máme ho druhým rokem. Pár dní jsem u něj začala pozorovat divné peří za krkem a dnes už vidím, že nevidí 🧐😟 asi bude muset pod sekeru.
Ale ze zvědavosti by mě zajímalo, jak se to mohlo stát. Už jsme měli spoustu kohoutů a toto vidím prvně.
Strašný vapenka a parszite ho doslova vysal krev, pod sekeru.
Jeden ,máte pravdu..nejhorší ale na tom je,že pani chovatelka bude muset vylecit jeste všechny ostatni slepice protože to na sto procent maji také a můžou dopadnout stejně..nejlip Ivomecem injekcne u veta nebo arpalit a denně mazat olejem nohy..po Ivomecu se určitou dobu nesmi požívat vejce..
Jeden

XXX.XXX.139.16
Marsee
napsal(a):
Dobrý den,
Tvg. Možná měl i Streptokokovou infekci v ocich, stačilo nepodcenit zánět spojivek a hnus z očí ošetřit, podceňovat počínající vapenku se krutě podepsalo na kondici Kohouta, dle ostruhu stáří Kohouta 3-4Roky!!!! Určitě vykopejte diru a zaházejte Kohouta vápnem pak hlinou. Celé výběch nová hlína, hřady vše nové i hnízda a poradit se s Vetr. lékařem co nasadit ostatnim žijícím slepicim. A vy zda jste nic nechytila/l od kohouta je zázrak,gumové rukacice a vajíčka nejíst 😥😥
Uživatel s deaktivovaným účtem

tvl vy jste chovatel jak noha.
vám nepatří do ruky žádný zvíře, že si nevšimnete, že kohout má svrab - vápenku - až na půdu.
Jeden

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
tvl vy jste chovatel jak noha.
vám nepatří do ruky žádný zvíře, že si nevšimnete, že kohout má svrab - vápenku - až na půdu.
Mersee bude asi chovatelka!!
Jeden

XXX.XXX.139.16
Zuzkaa
napsal(a):
To je něco příšerného. Kohout musel trpět už pěkně dlouho Takovéhle krusty se nevytvoří během pár týdnů, ani měsíců. V podobném stavu budou ale asi i slepice, neléčená vápenka, prašivina. Vašich zvířat je mi opravdu líto. Styďte se !
Už se neoziva hlavně že jsem dala foto tyraneho Kohouta Streptokokem v ocich na nohách vapenka.
Týrání zvířat
Nic: Marsee
Marsee

XXX.XXX.191.34
Vůbec zvířata netýrám. Máme jenom 2 slepičky a tohoto kohoutka. Je to na chalupě, kam jezdíme jenom o víkendu. Slepičky už jsou staré a čekáme až umřou stářím. Máme v plánu udělat nový kurník a nový výběh. Jelikož mám doma dítě, tak jsem na chalupu delší dobu nejezdila a manžel ty zvířata vůbec nesleduje.

Marsee
napsal(a):
Vůbec zvířata netýrám. Máme jenom 2 slepičky a tohoto kohoutka. Je to na chalupě, kam jezdíme jenom o víkendu. Slepičky už jsou staré a čekáme až umřou stářím. Máme v plánu udělat nový kurník a nový výběh. Jelikož mám doma dítě, tak jsem na chalupu delší dobu nejezdila a manžel ty zvířata vůbec nesleduje.
Nedostatek péče je také týrání, i když se jedná "jen o blbé" slepice. Můj názor.

to je drahá paní týrání jak prase. kdybyste se takhle starala o děcko, tak skončíte v kriminále,

No, snad si z toho paní vezme ponaučení. Ale stále si kladu otázku. Spousta lidí chová hlavně psy a kočky. Nechal by někdo z nich kočku nebo psa týden na chalupě a jezdil za ním jen o víkendu? Ale u slepic jim to divné nepřijde. Je to jen otázka k zamyšlení a uvažování, ikdyž pozorováním stavu voličstva v republice mám dojem, že právě to "myšlení" a "přemýšlení" je všeobecný problém.... Ale to sem nepatří, omlouvám se
Tyrani

XXX.XXX.139.16
Týrání Kohouta chudák zvíře 👎

napsal(a):
No, snad si z toho paní vezme ponaučení. Ale stále si kladu otázku. Spousta lidí chová hlavně psy a kočky. Nechal by někdo z nich kočku nebo psa týden na chalupě a jezdil za ním jen o víkendu? Ale u slepic jim to divné nepřijde. Je to jen otázka k zamyšlení a uvažování, ikdyž pozorováním stavu voličstva v republice mám dojem, že právě to "myšlení" a "přemýšlení" je všeobecný problém.... Ale to sem nepatří, omlouvám se
Psa nejspíš ne, kočku někteří klidně - však ona si něco chytí. Taky názor některých "majitelů".
napsal(a):
Psa nejspíš ne, kočku někteří klidně - však ona si něco chytí. Taky názor některých "majitelů".
I znal jsem tkzv. chovatele psa, který jej měl uzavřeného v kotci u chalupy a o víkendu jej vypustil a pes vystrašil sousedy. Ten pes byl chudák....
Myslím, že čím méně toho zadavatelka napíše, tím lépe.
Zvířata netýráme - jezdíme tam o víkendu - to solidně zazdila.
Já se hlavně divím vám všem, že vám na tohle stojí za to reagovat.
Asi máte hodně energie.
Paní je absolutně na drogách, manžel by měl kohouta i obě slepice
zabít a zakopat a nový výběh a kurník ať dělají jednak po pominutí
prašiviny, kterou tam mají a druhak a zejména - tehdy, až budou mít
čas tam jezdit denně.
Je fajn, mít tam vysloužilce na dožití, ale takhle se slepice nezachraňují.

jo012810
napsal(a):
I znal jsem tkzv. chovatele psa, který jej měl uzavřeného v kotci u chalupy a o víkendu jej vypustil a pes vystrašil sousedy. Ten pes byl chudák....
Nechtěla jsem zmiňovat, udělal jste to za mě.
Tyrani

XXX.XXX.139.16
S čáti souhlasím ale i kdyby to zde zlaté někdo napsal jedna se na fotce o utrpení Kohouta, to zvíře trpí!!!!!! Jim bych doporučil nic nechovejte raději......hrůza!!!
Chudák kohút. Toto je príklad lahostajnosti niektorých ludí. Povedať si " ved aj tak sú to iba sliepky stačí im ak ich prídeme pozreť iba raz za týždeň " je podľa mňa úbohé. Ani si nechcem predstaviť že v akých podmienkach tie sliepky žijú. Ake ani nechapem ako to mohlo fungovať pri starostlivosti iba cez víkendy. Prosím zadavatelku vlákna o objasnenie.
Marsee

XXX.XXX.191.34
Slepičky se měli moc dobře. Jídlo měli pořád a pestrý i vodu čistou. Výběh měli veliký. V kurníku se jim pravidelně uklízelo. Nikdy se nám nestalo, že by neměli peří. Kolikrát jsem viděla u jiných lidí slepice v daleko horším stavu. Dokonce se nám i kuřátka vylíhli. Tak úplně jenom na víkend se tam nejezdilo. Přes léto jsme tam byly pořád. Jen v zimě se moc nejezdí, protože tam není topení. Ale v zpovídat se vám nikomu nemusím. Bůh ví, jak to vypadá u vás a vaše zvířata. Myslím, že se umím postarat. Když jsem byla malá, tak jsme měli několik býků, kozy, králíky, kachny, ovce...... A mě budete vyčítat jednoho kohoutka u kterého za to fakt nemohu. Si říkám, proč jsou na sebe lidí tak zlý..... Měli by jsme si pomáhat, hlavně v této zle době!
Marsee

XXX.XXX.191.34
Tak do doby, než se mi narodil syn, tak jsem se o ně starala hlavně já a dávala jsem jim více času než 20 minut. Často jsem si s nima povídala, pouštěla jsem je i z výběhu..... Ale teď jsem tam nejezdila a jezdil tam manžel a tchyně a nikdo si ničeho nevšimnul. Až já po delší době jsem se tam konečně zajela podívat. Taky jsem hned vynadala manželovi, jak ten Kohout vypadá. Já bych to nikdy osobně nedopustila. Ani nevíte jak mi to trhlo se srdcem, když jsem to viděla. Až se chalupa předělá, tak tam budeme už na stálo, a už nikdy nenechám žádné zvířátko takto trpět. Jsem tam se synem nemohla jezdit, protože tam není ani elektrika a neměla bych ho ani kde přebalit. Doteď nechápu, že si tam nikdo nevšiml ničeho.
Marsee
napsal(a):
Dobrý den,
To ste ako boli slepý keď ste videli že ten kohút skoro nevidí. Ja si na svojich zvieratách hneď všimnem keď neni niečo v poriadku. A nechapem ako aj v zime museli mať neustále čerstvú vodu ked ste podla vasich slov tam až tak často nejazdili. Lebo voda v zime mrzne j cez deň.
SlipkaKockaPes

XXX.XXX.139.16
Marsee
napsal(a):
Dobrý den,
Kohout, Kočka, Slupka, Pes je to zanedbání péče s infekční onemocněním, týrání, fuj hnus 👎
Marsee

XXX.XXX.191.34
honzapm
napsal(a):
Musí se počkat, než se vyjádří všichni kolemjdoucí.
Možná nám pak zadavatelka napíše, že tuto kvalitu výhodně zakoupila
na Slepicar.cz - nedivil bych se.
Žádný slepicar.cz neznám. Kohoutka mi vylihnul můj bratránek.
No, za mě se zdá záležitost jasná. Kohout v tristním stavu, leč situace prostě lidsky vysvětlená a pochopitelná - v tomto případě hlavně přecenění detekčních schopností pana manžela a paní tchyně. Stane se. Nebude první ani poslední, kdo v případě např. nemoci, zahraniční cesty (zde - čerstvého přírůstku do rodiny) svěřil s čistým svědomím péči (z úhlu pohledu chovatele vždy zcela jednoduchou až primitivní ) do rukou známých či příbuzných, a po návratu musel řešit úhyn půlky chovu...Paní si je situace již vědoma a řeší ji. Co dále řešit, tak opravdu pouze léčbu/utracení postižených kusů. Nikoli morálně volní vlastnosti zadavatelky.
Vudu

XXX.XXX.139.16
Marsee
napsal(a):
Žádný slepicar.cz neznám. Kohoutka mi vylihnul můj bratránek.
Kéž vás dnes Kohout navštíví a poděkuje vám.......
Marsee

XXX.XXX.191.34
Nemá, má naprosto zdravá všechna zvířátka. Asi před 2 lety dostal k narozeninám telátko. Letos se mu povedlo i běžci vylíhnou. Hlavně to studuje.