Dobrý deň, kúpili sme mládky Isa Brown keď mali 17 týždňov. Dnes majú 24 týždňov a ešte nezniesli ani jedno vajíčko. Kŕmime ich zmesou pre nosnice. Pravidelne čerstvá voda a zelená tráva. Podmienky na pobyt majú dobré. Staráme sa o nich s láskou. Viete mi poradiť, kde je problém? Robíme niečo nesprávne? Prečo ešte nenosia? Je to normálny stav? Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kolik váží?
Slepičky neodpovídají deklarovanému věku. Kuřice, které jsem letos v září kupovala v Hořešovicích začaly nést ve 20. - 21.týdnu věku i bez přisvěcování. Dost často se s věkem kuřic švindluje. Ale nebojte se, Isy jsou nejlepší nosnice a co nejdříve vám začnou snášet. Samozřejmě přisvícením nic nezkazíte.
Všetky tieto rovnaké hybridky (Isa, Lohman brown, Dominant 102) ak sú dobre kŕmené, prvé vajíčka sa začínajú objavovať už v 18.týždni veku, aspoň tak to píšu tabuľky a tak to bolo aj u mňa vždy (samozrejme pri vačšom počte sliepok-štatistika). Vo veku 24 týždňov už býva plná znáška cez 90% pri dobrom kŕmení, čo u Vás asi je.
Takže asi fakt ten vek.
Ďakujem všetkým za objasnenie možného dôvodu nášho "trápenia". Neviem vek sliepočiek garantovať, nemám s tým skúsenosti, narábala som s informáciou od predajcu. I keď mne sa už zdajú dosť veľké. V každom prípade vaše odpovede ma upokojili :). A už sme nainštalovali aj prisvecovanie, ráno to spúšťame. Urobím tiež foto a zajtra to sem vložím. Ďakujem ešte raz!
honzapm
napsal(a):
Foto je lepší.
Prikladám sľúbené, dnešné foto našich Iso Brown. Ja ich volám Dorky :). Mali by mať podľa predajcu teraz 24 týždňov. Vďaka za názor.

Tak mám dojem, že prodejce si připočítal tak 4-5 týdnů.
Jak píše Ančovička teprve jim červenají a rostou hřebínky. Pokud půjde vše dobře brzo se roznesou. Počítám , že na vánoční pečení už budete mít vlastní vajíčka

No asi mě tu zase pár lidi nebude mít rádo, ale za mě je lepší kupovat kuřičky na jaře. A kuřátka tak v březnu. Přes leto dorostou a na podzim se roznesou a nesou při dobré péči a krmení až do dalšího podzimu. Ale jsou fakt pěkné! Ať se daří.
napsal(a):
No asi mě tu zase pár lidi nebude mít rádo, ale za mě je lepší kupovat kuřičky na jaře. A kuřátka tak v březnu. Přes leto dorostou a na podzim se roznesou a nesou při dobré péči a krmení až do dalšího podzimu. Ale jsou fakt pěkné! Ať se daří.
Ale to máte pravdu!😀..nez kuricky dorostou, přijde zima a jestli nebudou mit podminky,jako v drůbežarne, teplo,sucho, světelný režim letniho dne a dobre krmeni,tak ani nemusi zacit snášet, počkají si na jaro😁
Ďakujem všetkým za vzácne rady. Vidím, že som v partii skúsených chovateľov, teším sa Hm, že ma predajca oklamal s tým by som nebola počítala ani vo sne Kúpiť kuričky teraz a nie na jar, bolo také naše impulzívne rozhodnutie, veľmi sme nerozmýšľali nad dôsledkami, iba sme ich chceli mať . Sme začiatočníci. Vianočné vajíčka snáď budú. Ak nie, tak Veľkonočné istotne

Ja Vám moc dobře rozumím. Taky vše chci hned. Nejlip včera
Drahoušku, ale prodejce vás přece vůbec nemusel oklamat.
Proč by to ostatně dělal?
To, že se každé zvíře vyvíjí jinak, je přece přirozené.
To, že vám tu někdo cizí napíše, že to tak bylo, určitě berte s rezervou.
Ano, mohl to být nesolidní vykuk.
Nebo někdo, kdo ani správný věk nezná.
A taky to mohl být někdo, kdo holt odchovává volnějším způsobem.
Nesvítí 24 hodin denně, má pro zvířata výběh a podobně.
Ale také musíte vzít v potaz, že pokud máte zvířata z haly,
kde se těch 24 hodin denně svítilo a směs byla k dispozici non-stop
na každém rohu a zvířata jen papkala a v hale měla 30 stupňů,
a pak jste si je v určité fázi vy zakoupila, dala je do nevytápěné ubikace,
bez 24h osvětlení a třeba i s výběhem, tak to jednoduše počítejte
dobře 4-5 týdnů zpoždění.
A další zpoždění nastává nyní, na přelomu Listopadu.
Je to naprosto běžné, přirozené.
AnnaEmilia
napsal(a):
Prikladám sľúbené, dnešné foto našich Iso Brown. Ja ich volám Dorky :). Mali by mať podľa predajcu teraz 24 týždňov. Vďaka za názor.
Skutečně ještě snášet nemohou, vydrže pár týdnů.. My koupili letos také mladé slepičky údajně 17 týdnů staré, dle mých odhadů min. o 5 týdnů mladší.. ale už se krásně roznesli.. držím palce
honzapm
napsal(a):
Drahoušku, ale prodejce vás přece vůbec nemusel oklamat.
Proč by to ostatně dělal?
To, že se každé zvíře vyvíjí jinak, je přece přirozené.
To, že vám tu někdo cizí napíše, že to tak bylo, určitě berte s rezervou.
Ano, mohl to být nesolidní vykuk.
Nebo někdo, kdo ani správný věk nezná.
A taky to mohl být někdo, kdo holt odchovává volnějším způsobem.
Nesvítí 24 hodin denně, má pro zvířata výběh a podobně.
Ale také musíte vzít v potaz, že pokud máte zvířata z haly,
kde se těch 24 hodin denně svítilo a směs byla k dispozici non-stop
na každém rohu a zvířata jen papkala a v hale měla 30 stupňů,
a pak jste si je v určité fázi vy zakoupila, dala je do nevytápěné ubikace,
bez 24h osvětlení a třeba i s výběhem, tak to jednoduše počítejte
dobře 4-5 týdnů zpoždění.
A další zpoždění nastává nyní, na přelomu Listopadu.
Je to naprosto běžné, přirozené.
Ďakujem za názor, rozumiem. Sliepky sme kúpili od farmára, nie z haly. On sám ich choval v prirodzenom prostredí, vrátane výbehu. Dali sme si záležať aj na adaptácii. Bude to tým prirodzeným vývojom, počkáme kým príde ich čas :) .