Brinsea stolní má kapacitu, jakou si přejete.
Je to přední značka. Lidé jejich stolní novinky chválí, že vylíhnou všechno,
haní nešikovné dvojité víko, které se zanáší chmýřím.
Někdo ji tedy používá do naklování vajíček, pak dolíhne jinde, třeba v Puisor.
Záleží, kde líheň budete mít a jaká tam bude (stálá) teplota.
Levné líhně do 5 tisíc Kč potřebují stálé podmínky.
Jen k tomu otáčení - je opravdu jedno, na kolik směn pracujete.
Otočit vejce je otázkou 30 vteřin a není to nic, co je potřeba dělat pravidelně.
Stačí třeba 2x denně.
I u "obyčejné" líhně Puisor Nou otočíte kličkou a máte otočeno až 51 vajec naráz.
Ráno k sobě - vítání, večer od sebe - loučení.
Stejně se první 2-3 dny neotáčí a poslední dny zrovna tak.
Takže ve finále otáčíte třeba 16 dní.
(to jen k tomu, že cítím z vašich řádků jakési liché obavy, planou touhu
mít "automat", neboť by člověk nestíhal - to se nemusíte bát, to pochybuje
na začátku skoro každý, my s abnormální empatií to vnímáme)
http://www.lihne.cz/877-ovation-56-ex.html
https://www.lihneme.cz/lihne-puisor/io-103th/
S dovolení se vetřu do debaty s dotazem. Zajímaly by mě ohlasy na tuto líheň.
https://www.lihneme.cz/lihne-cimuka-pd/cimuka-pd60sh/
Zatím se mi nepodařilo najít nějaké recenze.
Hledám něco s kapacitou 40-60 vajec, kvalitní co je držení teploty a vlhkosti týče a cenou do cca 8 tisíc. Výše zmíněná mě zaujala, ale nic o ní nevím. Děkuji za případné postřehy a rady.