Vejce v trusníku

Sasexky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2020 21:47
Eiram

XXX.XXX.241.197

Dobrý den,
mám od jara 4 nosnice Sussex hybrid, stáří cca 1 rok. Občas najdu ráno v trusníku pod hřadem vejce, jak dopadlo, tak je nakřáplé. Nevíte prosím někdo, proč se to děje a jak tomu lze zabránit?
Moc děkuji.
lhocanka

4.11.2020 17:11
petraodlesa

XXX.XXX.37.17

Mi se to také občas stávalo u slepice, která snášela vejce v bláně. Výjimečně u jiné. Důvod nevím, třeba"nestíhá"🙈😉?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2020 17:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je způsobené krátkým dnem a jeho neustálým zkracováním. vejce se tvoří v noci a prostě jak je ta noc už dlouhá, tak to do rána už nepočká a na slepici přijde snášení ještě v posteli.

zabránit tomu můžete jedině tím, že byste začal ráno svítit.

4.11.2020 20:03
Eiram

XXX.XXX.241.197

Díky za odpověď! Tento důvod mne nenapadl, ale má to logiku. Obávala jsem se spíš slabého svalstva u slepice. Lhocanka

4.11.2020 21:55
honzapm

XXX.XXX.134.34

Neměnila jste teď něco? Krmivo, značku.
Nezůstaly slepice nějakou dobu zavřené?
Nekrmila jste více bílkoviny, odřezků, zbytků?

Jinak trusnou desku, pokud to jde, dejte blíž ke hřadu a přes něj můžete
ještě udělat rošt, např. z králičího pletiva s oky největší velikosti
nebo z kari sítě aj.

5.11.2020 21:34
Eiram

XXX.XXX.241.197

Děkuji za rady, potěšily mne. Jsem začátečnice v chovu slepiček a obávala jsem se rad typu "utratit" (dle rétoriky p. Škarky: taková slepice je nedonošený zmetek s nízkým IQ a povoleným vejcovodem...) - to bych nerada slyšela, neboť ty moje čtyři princezny jsou domácími mazlíčky a mám v úmyslu dopřát jim dlouhý a šťastný život zakončený přirozenou smrtí. Takže ještě jednou díky a chovu zdar! Lhocanka

6.11.2020 17:40
paskov244

XXX.XXX.200.184

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je způsobené krátkým dnem a jeho neustálým zkracováním. vejce se tvoří v noci a prostě jak je ta noc už dlouhá, tak to do rána už nepočká a na slepici přijde snášení ještě v posteli.

zabránit tomu můžete jedině tím, že byste začal ráno svítit.

Mně snášela i v létě pod hřad ale jen tak dlouho dokud jsem nezjistil která to je . Skončila pod pokličkou . V mém případě to nebylo krátkým dnem , šlo o genetickou poruchu .

6.11.2020 20:50
honzapm

XXX.XXX.134.34

Takhle to vypadá s králičím pletivem s většími oky.

7.11.2020 09:12
mini

XXX.XXX.96.40

Králičie pletivo sa mi neosvedčilo mal som oka 2,5x2,5 a po čase sa trus začal nalepovať hlavne pri veľkých plemenách. Vymenil som ho za kari sieť tu najmenšiu oka 10x10 a je tam iba preto aby sliepky nechodili po truse, s tým, že nejaké to vajce je znesené aj v noci sa musí rátať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík