Tipy pre chov prepelic

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MisoB

23.11.2020 22:26
MisoB

XXX.XXX.238.119

Prosím o radu skúsených chovateľov prepelic. Chovám cca niečo cez 40 ks v zateplenej voliere, 10 cm EPS, rozmer cca 2,2 x 2,2 m. Podstielka slama, 10 cm. Vykurujem 150W infra žiarovkou, automatické vetranie čidlom vlhkosti a časovým spínačom. Predlžujem deň, od 6 do 22. Po cca dvoch týždňoch začali znášať ale zatiaľ iba 5-6ks. Počas dňa sa teplota v chovni hýbe od 15 do 18 stupňov, pri slnečných dňoch aj niečo viac.
Otázky
1) infra lampa svieti kvôli ohrevu aj cez noc, I keď umelé LED svetlo sa vypína o 22. Nie je to príliš stresujúce pre ne keď nemajú aspoň 6h tmy? Nemám to radšej vypnúť aj za cenu že to cez noc ochladne?
2) kohuti dosť terorizujú sliepky, je ich síce nejakých 6-8 ks na cca 35-40, ale sú to nadržaní kanci a celý deň to tam všetko beha a lieta. Nebola by lepšia znáška bez kohútov? Príde mi to s kohútmi prirodzenejšie ale zase keď vidím čo tam robia, tak som si tým už nie tak istý.
3) kto chováte na podstieľke, ak často meníte postieľku? Napriek pravidelnému vetraniu to po týždni už dosť páchne
4) aké krmitko používate? Mám klasické klobúkové okrúhle na 25kg, závesné,pre sliepky. Ale tie potvory z toho dosť rozhadzujú a dosť krmiva ide zbytočne bokom. Potrebujem ale niečo čo vydrží aspoň tri dni pokiaľ možno
5) nejaké tipy na lepšiu znaku? Mäso nemám záujem neviem to zabíjať. Používam zmesku pre prepelice od Tomáša

Ďakujem všetky, vopred

Přidejte reakci

Přidat smajlík