Dobrý den, tak mě napadla myšlenka jak vlastně se dá rozpoznat kohout od slepice již ve vajíčku, jsou nějaké tipy a triky ? Chovám dominanty, mám v plánu si pořídit líheň a zkusit vyvést pár slepiček. Jelikoz nevím co s kohoutkami, zabíjet se mi je nechce, a moc kupců na kohouty nejsou.
PS: Zda vůbec to jde poznat již ve vajíčku.
Předem děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

ve vajíčku u vás doma nijak.

napsal(a):
ve vajíčku u vás doma nijak.
A jinde to fakt nějak jde? Myslím to vážně, bez ironie.

Cagis
napsal(a):
Dobrý den, tak mě napadla myšlenka jak vlastně se dá rozpoznat kohout od slepice již ve vajíčku, jsou nějaké tipy a triky ? Chovám dominanty, mám v plánu si pořídit líheň a zkusit vyvést pár slepiček. Jelikoz nevím co s kohoutkami, zabíjet se mi je nechce, a moc kupců na kohouty nejsou.
PS: Zda vůbec to jde poznat již ve vajíčku.
Předem děkuji za odpověď
A jak byste si to, prosím, představoval? Nějakou představu mít musíte, ne? Pokud to není jen pokus o nějakou diskuzi o ničem.....
napsal(a):
A jak byste si to, prosím, představoval? Nějakou představu mít musíte, ne? Pokud to není jen pokus o nějakou diskuzi o ničem.....
Našem jsem hodně starších diskuzí, kde píší že pokud má vajíčko rádoby špičku je to kohout z 95%, když je kulaté tak slepička. Je to pouze otázka, samotnému se mi tomu nechce věřit jen se ptám
napsal(a):
https://cs.blabto.com/769-methods-for-determining-the-sex-of-chicks.html
Určení pohlaví kuřete ve vejci
Existuje několik populárních metod pro určení pohlaví kuřete před narozením, vejce. Předpokládá se, že u vajec s ostrým koncem jsou samci as tupými samicemi. Navzdory nepravidelnosti této metody mnozí zkušení zemědělci tvrdí, že to funguje s úžasnou přesností.
Můžete najít podlahu budoucí kuřátko a shell. K tomu je třeba vzít vejce pravou rukou tak, aby jeho konec vzhlédl, a dotýkat se povrchu prstem. Pokud cítíte určitou drsnost a drobné hrboly - pak byste měli počkat na kohouta, pokud je vejce naprosto hladké - kuře.

bože. pracuju v líhni, myslíte si, že kdyby to šlo jakkoliv takhle debilně třídit, že by se to dááávno nedělalo? kuřičky do líhně, kohoutci konzum? místo toho se líhne všechno, po vylíhnutí sexuje a kohoutci jsou dravcům.
přemýšlejte o světe trochu.
Nedejte na cizí zlé lidi. Poznat to samozřejmě lze.
Protože mám dnes dobrou náladu, prozradím vám fígl.
Vajíčko musí být přesně 7 dnů po snesení, ne více, ne méně.
Musí se dát na hladkou plochu (stůl bez ubrusu) a nechat tam 7 minut
přijít k pokojové teplotě.
Potom se vajíčkem zatočí ve směru hodinových ručiček (nemusí být 7 hodin večer).
A které vajíčko se bude točit rychle a dlouho, tak to je zaručeně kohoutek.
A když pomalu a krátce, tak stopro slepička.
Tato metoda funguje na 7 procent.
napsal(a):
bože. pracuju v líhni, myslíte si, že kdyby to šlo jakkoliv takhle debilně třídit, že by se to dááávno nedělalo? kuřičky do líhně, kohoutci konzum? místo toho se líhne všechno, po vylíhnutí sexuje a kohoutci jsou dravcům.
přemýšlejte o světe trochu.
Pardon že jsem se pouze zeptal :) Za to se ruce netrhají :)

napsal(a):
A jinde to fakt nějak jde? Myslím to vážně, bez ironie.
jsou na to metody. jak určit pohlaví embrya. embrya, musí to být v líhni aspoň pár dní, podle metody. jsou to metody invazivní, do určité míry snižují líhnivost a jsou pomalé, takže zatím nic extra komerčního. v západní evropě si s tím trochu hrají a prodávají pak vejce takto vysexovaných kuřiček extra draho s tím, že bonus v ceně je ten, že při výrobě vajec nebyli zabiti žádní kohoutci. teda oni byli, sexuje se to nějaký 18. den, ale to spotřebitel nevidí.
není to ale nic, co by nějaký malochovatel udělal doma v obýváku.

honzapm
napsal(a):
Nedejte na cizí zlé lidi. Poznat to samozřejmě lze.
Protože mám dnes dobrou náladu, prozradím vám fígl.
Vajíčko musí být přesně 7 dnů po snesení, ne více, ne méně.
Musí se dát na hladkou plochu (stůl bez ubrusu) a nechat tam 7 minut
přijít k pokojové teplotě.
Potom se vajíčkem zatočí ve směru hodinových ručiček (nemusí být 7 hodin večer).
A které vajíčko se bude točit rychle a dlouho, tak to je zaručeně kohoutek.
A když pomalu a krátce, tak stopro slepička.
Tato metoda funguje na 7 procent.
když bude 7 hodin večer, úspěšnost se zvyšuje na 50%.
To mělo být 107 procent, někdo mi ukradl 10.
A jelikož to byla krádež v době nouzového stavu,
bude to mít na 10 let.
Ne, teď vážně.
Poznat se to samozřejmě dá.
Kohoutí vejce má vyšší hustotu bílku, proto se tak neklepe a více se točí.
Po kolotoči je zapotřebí nechat vejce 17 hodin ustálit a pak hned do líhně,
jinak osmý den po snesení už bude skoro staré.
Cagis
napsal(a):
https://cs.blabto.com/769-methods-for-determining-the-sex-of-chicks.html
Určení pohlaví kuřete ve vejci
Existuje několik populárních metod pro určení pohlaví kuřete před narozením, vejce. Předpokládá se, že u vajec s ostrým koncem jsou samci as tupými samicemi. Navzdory nepravidelnosti této metody mnozí zkušení zemědělci tvrdí, že to funguje s úžasnou přesností.
Můžete najít podlahu budoucí kuřátko a shell. K tomu je třeba vzít vejce pravou rukou tak, aby jeho konec vzhlédl, a dotýkat se povrchu prstem. Pokud cítíte určitou drsnost a drobné hrboly - pak byste měli počkat na kohouta, pokud je vejce naprosto hladké - kuře.
a shell a shell a je z toho green shell.
Být Překladače velice super.
Já díky Překladače zjistit, jak vzniknout nesmysl Perlově šedá
nebo taky možná někdy Perleťově šedá.
(přičemž je to SVĚTLE šedá).
Překladače do každá family dát, být rád, super.
A shell a shell až přishell do jiného toho, asi stavu ne asi.
Hopp Hopp být též super. Mít rád. To. Každý.

napsal(a):
jsou na to metody. jak určit pohlaví embrya. embrya, musí to být v líhni aspoň pár dní, podle metody. jsou to metody invazivní, do určité míry snižují líhnivost a jsou pomalé, takže zatím nic extra komerčního. v západní evropě si s tím trochu hrají a prodávají pak vejce takto vysexovaných kuřiček extra draho s tím, že bonus v ceně je ten, že při výrobě vajec nebyli zabiti žádní kohoutci. teda oni byli, sexuje se to nějaký 18. den, ale to spotřebitel nevidí.
není to ale nic, co by nějaký malochovatel udělal doma v obýváku.
Děkuji.

honzapm
napsal(a):
To mělo být 107 procent, někdo mi ukradl 10.
A jelikož to byla krádež v době nouzového stavu,
bude to mít na 10 let.
Ne, teď vážně.
Poznat se to samozřejmě dá.
Kohoutí vejce má vyšší hustotu bílku, proto se tak neklepe a více se točí.
Po kolotoči je zapotřebí nechat vejce 17 hodin ustálit a pak hned do líhně,
jinak osmý den po snesení už bude skoro staré.
No, to jste tomu teď dal....

Cagis
napsal(a):
Pardon že jsem se pouze zeptal :) Za to se ruce netrhají :)
No, ono když se nad tím zamyslíte, tak by vám mělo přirozenou cestou dojít, že ten dotaz sám o sobě (už i s odkazem na různá youtube videa) je nesmysl. Jak praví Bodlinka, kdyby to šlo takto jednoduše, žádní zbyteční kohouti by se nelíhli. A kdyby to fungovalo, nebyly by inzeráty plné prodejů nadbytečných kohoutů.
Ono jedno přísloví říká: na blbou otázku, blbá odpověď, neberte to osobně, ale je to tak. Tak se pak nedivte, že se divíme, že se někdo diví Nic osobního. Obecný stav společnosti.

...jen bych doplnil,ze neni uplne rozumne lihnout hybridy,mate finalni produkt a jejich potomci nebudou dosahovat takovych vysledku.Ale k tomu se dotaz nevztahoval,takze jen takova poznamka pod carou