Líhnutí křepelek

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2020 14:15
Borona

XXX.XXX.104.139

Dobrý den,
koupili jsme si automatickou líheň a nyní chceme líhnout křepelky. Můžeme mi prosím poradit jak líheň nastavit - na jaké hodnoty. Nastavení líhně jako takové už mám načteno. Četla jsem nějaké články ale informace se liší. A mužů křepelčí vajíčka dát do roštu pro slepice, když momentálně jiný nemám? Nebo je potřeba ho nejdříve koupit?
Děkuji.

3.12.2020 19:05
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ono to začíná znovu a znovu a pravděpodobně se bude opakovat i nadále-poraďte mě, jak mám líhnout v líni té a té. Takže stručně zopakuji, co zde můžete na jiných vláknech nalézt. Každý prodejce líhní a je jich u nás celá řada, musí (a to nejen k líhni) dodat návod v češtině. V něm mělo být, jaké parametry v líhni nastavit, pro ten který druh. A stejně tak by mělo být řečeno, pro jaká vejce je který rošt. A znovu se budu opakovat. Líhnout může zkušení líhňař třeba v krabici od bot, ale bez kušeností je třeba sadit a kvalitu, která je "blbuvzdorná" a zaručuje i pro začátečníka slušnou líhnivost biologicky hodnotných vajec. Celkem odzkoušenou kvalitou jsou líhně Brinsea a Rcom.

9.12.2020 00:01
asitakhle

XXX.XXX.255.22

Také jsem o tom psal ve více vláknech ,opravdu si je přečtěte.Ti co k tomu mají co říci jsou opravdu vyčerpaní tím neustálým opakováním stejného jako kolega přede mnou .
Konkrétně tato líheň co je na fotu bude mít dost nedostatků /už jsem o ní také psal/ ,kromě jiného nemá ani řádné větrací otvory,neudrží teplotu a co je nejdůležitější potřebuje zkalibrovat tj. aby teplota a vlhkost co ukazuje odpovídala skutečnosti.
O konstrukčních nedostatcích ani nemluvě -čidla ve víku né u vajec ,špatné proudění vzduchu a hlučný ventilátor, který zbytečně moc fouká a vysušuje vejce.
Můžete sice něco vylíhnout ,ale bude to spíše zázrak bez výše uvedených úprav.

Přidejte reakci

Přidat smajlík