Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2020 17:02
1978milan

XXX.XXX.231.235

Dobrý den,
Krmíte prosím někdo nosnice hrachem?
V jaké formě a kolik ho prodáváte a jaké s ním máte zkušenosti?
Děkuju Milan

3.12.2020 17:48
honzapm

XXX.XXX.134.34

Ano, krmím. Vyzkoušel jsem různé formy. Mražený, čerstvý zelený,
sušený celý zelený i žlutý, drcený, i loupaný - nic, fuj.
Vlašky žerou jen tento (spařený a vločkovaný). Pěkně si ho na dlažbě nalámou,
takže se i zabaví. Dávám od oka, přiměřeně.

Léta ho prodával e-shop Kvídera, teď už ho asi 3 měsíce nemá,
tak jsem poprvé vzal z Krmiva Hulín - jsou to různé velikosti, trochu jiná kvalita,
ale žerou to taky.

Nakonec už hrachové vločky Kvídera zase už má
https://www.krmnesmesikvidera.cz/hrachove-vlocky-1-kg

Hulín
https://www.krmivahulin.cz/p/hrachove-vlocky#1589

3.12.2020 17:55
petraodlesa

XXX.XXX.36.253

Já když vařím hrachovou kaši nám, tak dostanou i pipulky. Ale asi to není tak často, jak by se jim to hodilo...

3.12.2020 17:58
mr.X

XXX.XXX.168.134

Zdravím, hrách má dost bílkovin takže u nosnic je asi potřeba být opatrný. Já ho dávám kuřatům co jsou na výkrm na maso. Smíchám celý hrách s pšenicí a kukuřicí a pak z toho udělám šrot. Žerou to a rostou jak z vody. Nosnicím bych dal hrách taky ale jen trochu tím obohatit pšeničný šrot.
Třeba někdo poradí líp dávkování kdo má zkušenosti s nosnicemi.

Milan

3.12.2020 18:16
1978milan

XXX.XXX.231.235

Mně se podařilo koupit 7 metraku hrachu za 400 Kč.
Takže krmim vařený i srotovany.
Dělám míchanici řepa, vařeny hrách, pšeničný, hrachovy a kukuřičný šrot + vitamíny Mikrop Čebín + směs pro nosnice ad libitum
Slepicim to ohromně chutná, ale některé se mi zdají trochu podesr.ané.

3.12.2020 20:15
Meelek

XXX.XXX.12.142

Namacim minimálně den před krmením smíchaný s jecmenem. Je pak namočený cca týden než ho zkrmim. Zhruba 1:5...
Nejjednodušší. Problémy jsem žádný nezaznamenal. Snášely mi Boženy dobře. Škoda, už není.

4.12.2020 11:33
grino

XXX.XXX.228.209

mr.X napsal(a):
Zdravím, hrách má dost bílkovin takže u nosnic je asi potřeba být opatrný. Já ho dávám kuřatům co jsou na výkrm na maso. Smíchám celý hrách s pšenicí a kukuřicí a pak z toho udělám šrot. Žerou to a rostou jak z vody. Nosnicím bych dal hrách taky ale jen trochu tím obohatit pšeničný šrot.
Třeba někdo poradí líp dávkování kdo má zkušenosti s nosnicemi.

Milan

Tiež používam hrach, ale žltý a vysušený. Momentálne moja kŕmna zmes pozostáva z:
1 diel pšenice
1 diel trikitále
1 diel kukurice
1 diel hrachu
Toto všetko zošrotujem + prídám minerály - plastin a do vody vitamíny AD3E.
Šrot krásne vonia a veľmi im to chutí. Je pravda že takúto kombináciu používam cca mesiac, ale nebadám na nosniciach zníženú znášku. Práve neopak, Vonku posledný týždeň bolo v noci a ráno od -6 do -12 a zo šiestich nosníc som mal 3-4 vajíčka. Pár razí bolo aj 5. Túto zmesku dávam aj kačiciam na výkrm ako intenzívny výkrm, nosnice krmim ráno a poobede. Viem, niekto by povedal, že nosiciam by sa mala dávať iná kŕmna zmes s iným zložením ako hydine určenej na mäso, ale načo si zbytočne komplikovať život.

5.12.2020 21:11
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Slepicím dávám hrách zelený celý který je ve směsi co si míchám sám a zůstane na dně voliér papoušků ,zobají ho všechny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík