Ano, krmím. Vyzkoušel jsem různé formy. Mražený, čerstvý zelený,
sušený celý zelený i žlutý, drcený, i loupaný - nic, fuj.
Vlašky žerou jen tento (spařený a vločkovaný). Pěkně si ho na dlažbě nalámou,
takže se i zabaví. Dávám od oka, přiměřeně.
Léta ho prodával e-shop Kvídera, teď už ho asi 3 měsíce nemá,
tak jsem poprvé vzal z Krmiva Hulín - jsou to různé velikosti, trochu jiná kvalita,
ale žerou to taky.
Nakonec už hrachové vločky Kvídera zase už má
https://www.krmnesmesikvidera.cz/hrachove-vlocky-1-kg
Hulín
https://www.krmivahulin.cz/p/hrachove-vlocky#1589
Zdravím, hrách má dost bílkovin takže u nosnic je asi potřeba být opatrný. Já ho dávám kuřatům co jsou na výkrm na maso. Smíchám celý hrách s pšenicí a kukuřicí a pak z toho udělám šrot. Žerou to a rostou jak z vody. Nosnicím bych dal hrách taky ale jen trochu tím obohatit pšeničný šrot.
Třeba někdo poradí líp dávkování kdo má zkušenosti s nosnicemi.
Milan
mr.X
napsal(a):
Zdravím, hrách má dost bílkovin takže u nosnic je asi potřeba být opatrný. Já ho dávám kuřatům co jsou na výkrm na maso. Smíchám celý hrách s pšenicí a kukuřicí a pak z toho udělám šrot. Žerou to a rostou jak z vody. Nosnicím bych dal hrách taky ale jen trochu tím obohatit pšeničný šrot.
Třeba někdo poradí líp dávkování kdo má zkušenosti s nosnicemi.
Milan
Tiež používam hrach, ale žltý a vysušený. Momentálne moja kŕmna zmes pozostáva z:
1 diel pšenice
1 diel trikitále
1 diel kukurice
1 diel hrachu
Toto všetko zošrotujem + prídám minerály - plastin a do vody vitamíny AD3E.
Šrot krásne vonia a veľmi im to chutí. Je pravda že takúto kombináciu používam cca mesiac, ale nebadám na nosniciach zníženú znášku. Práve neopak, Vonku posledný týždeň bolo v noci a ráno od -6 do -12 a zo šiestich nosníc som mal 3-4 vajíčka. Pár razí bolo aj 5. Túto zmesku dávam aj kačiciam na výkrm ako intenzívny výkrm, nosnice krmim ráno a poobede. Viem, niekto by povedal, že nosiciam by sa mala dávať iná kŕmna zmes s iným zložením ako hydine určenej na mäso, ale načo si zbytočne komplikovať život.