Zakon je zde v české verzi: https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=32020R0688. Tak nevím, ale...např.
Článek 59
Požadavky na přemísťování ptáků chovaných v zajetí
1. Provozovatelé přemístí ptáky chované v zajetí jiné než papouškovité do jiného členského státu pouze tehdy, jsou-li splněny tyto požadavky:
a) zvířata nepřetržitě pobývala v registrovaném nebo uzavřeném zařízení od vylíhnutí nebo po dobu alespoň 21 dnů před odesláním;
b) zvířata pocházejí z hejn, která nevykazují žádné klinické příznaky nákaz uvedených na seznamu pro daný druh ani podezření na ně;
c) zvířata nevykazují žádné klinické příznaky nákaz uvedených na seznamu pro daný druh ani podezření na ně;
d) v případě, že zvířata vstoupila do Unie ze třetí země nebo území či jejich oblasti, prošla karanténou v souladu s požadavky na vstup do Unie ve schváleném karanténním zařízení určení v Unii;
e) v případě holubů jsou zvířata očkována proti nákaze virem newcastleské choroby a pocházejí ze zařízení, kde je prováděno očkování proti nákaze virem newcastleské choroby;
f) příslušné požadavky týkající se očkování uvedené v článcích 61 a 62.
Uživatel s deaktivovaným účtem

co se vám nezdá?
jo012810
napsal(a):
Asi tolik, že nejspíše nepůjde nakupovat zvířata přes hranice, neboť jen velmi málo chovatelů má uzavřené chovy např. drůbeže a právě volný výběh u ní je super. A to nemluvím o závodech poštovních holubů...
Zrovna vy jste mi tu vytýkal, že nakupuji Vlašky pouze v Německu.
Tak byste měl spíš oslavovat, ne?
Přestane se, podle vás, do kvalitou oplývající ČR, vozit ten aušus.

jo012810
napsal(a):
Asi tolik, že nejspíše nepůjde nakupovat zvířata přes hranice, neboť jen velmi málo chovatelů má uzavřené chovy např. drůbeže a právě volný výběh u ní je super. A to nemluvím o závodech poštovních holubů...
ale ono už to legálně nejde hrozně dlouho a nikoho to nezajímá

respektive já jsem si paduánky vymyslela v roce 2017 a jako správný veterinář jsem začala zjišťováním podmínek
a už v té době drůbež nebo násadová vejce z malochovu do malochovu dovést prostě nešlo. nebo šlo, ale nikomu se to neříká.
honzapm
napsal(a):
Zrovna vy jste mi tu vytýkal, že nakupuji Vlašky pouze v Německu.
Tak byste měl spíš oslavovat, ne?
Přestane se, podle vás, do kvalitou oplývající ČR, vozit ten aušus.
Určitě jsem nevytýkal dovozy z Německa ani vám ani nikomu jinému. Jen se vždy zamýšlím, zda pro klesající členskou základnu jsou přínosem další a další kresby či variety a to nejen u drůbeže. A jak píše Bodlinka MVDr., vlastně již dávno překračujeme zákony. Tedy mnozí, které nám dodává EU. Já osobně jsem ze zahraničí nikdy nic nedovzl, co se týká zvířat. Takže asi tak.
Uzavřený chov si nepředstavuji jako chov v hale či trvale jinak pod střechou.
Uzavřený chov si představuji jako chov, ve kterém nedochází k neustálé
výměně/toku zvířat.
Je možné, že tím myslí zvířata na dvoře, trvale v ohradě, prostě za plotem.
A ne to pouštění za humna, do sadů bez plotů, na louky, na řeku, na rybník ap.