Dobré ráno,
od včera máme problém s jednou holandankou, vždy, keď sa snaží jesť, tak po chvíli otvára zobák a zacne okolo seba hádzať ako keby jej niečo vadilo/zavádzalo v krku a dráždilo ju to (prikladám video).
Pozerala som sa do zobaku ale nič som nevidela. Hrvol plný nemá.
Nemáte s týmto niekto skúsenosti? Ona je celý deň aktívna a beha ale akonáhle prinesiem jedlo tak to zasa začne.
Prikladám link na video ak by ifauna dlho spracovávala priamo to, čo som sem vložila:
https://youtu.be/9pIMZEwC5Cc
Video se zpracovává...
honzapm
napsal(a):
Myslím, že (nejen) v době Aviární influenzy je přímo skvělé
nechávat si na dvoře zesláblá a nefunkční zvířata.
Také je skvělé neřešit jejich stav, neoddělovat je a vyčkávat,
co lidé na sítích napíší. Přitom by šlo je zabít a zakopat.
Bravo.
Keby to neriešim tak sa sem ani neprídem pytat na rady. :) Volať veterinára je v našom prípade zbytocne lebo sa hydine nevenuje a na kazdu vec by davali len antibiotika. Oddeliť ju nemáme kde a doma si ju nechávať asi nebudem keď tu máme psov. Prepáčte, ale takéto zbytocne komentáre mi naozaj nepomôžu. Vždy mi tady bol niekto schopný poradiť, pretože viem ze sa tu nachádzajú aj veterinári a ľudia, čo s podobnými prípadmi mali skúsenosť. Stále lepšie sa spýtať a riešiť to ako ju hneď podrezať. :)
Nalijte ji do volete vlažnou vodu a propláchněte . Mohla by tam mít zakvasene krmivo . Jestli ano pak to opakujte aspoň ještě jednou . Ale myslím že má jiný problém a to tak nemůžu posoudit když ji nemám v ruce . Jestli je normálně aktivní to se mi nezdá když slepice nepřijímá potravu vždycky posdává bokem od hejna . Ta vaše se mi jeví jako by se nemohla nadechnout a to může být více příčin no a některé mohou být i nebezpečné pro ostatní slepice . Jestli je mate rád tak ji utraťte .
paskov244
napsal(a):
Nalijte ji do volete vlažnou vodu a propláchněte . Mohla by tam mít zakvasene krmivo . Jestli ano pak to opakujte aspoň ještě jednou . Ale myslím že má jiný problém a to tak nemůžu posoudit když ji nemám v ruce . Jestli je normálně aktivní to se mi nezdá když slepice nepřijímá potravu vždycky posdává bokem od hejna . Ta vaše se mi jeví jako by se nemohla nadechnout a to může být více příčin no a některé mohou být i nebezpečné pro ostatní slepice . Jestli je mate rád tak ji utraťte .
Asi to tiež vidím ako jediné riešenie :/ Len som nechcela hneď utekat pre sekeru ale radšej sa spýtať.
Ďakujem pekne :)