U japonských křepelek, domnívám se, o ty jde ve vašem dotazu, jsou důležité následující faktory a jejich stabilita. Jsou totiž hodně citlivé na všechny změny. Je důležité, aby byla stabilní teplota-nejlépe stále kolem +18°C. U mne jsou trochu výkyvy od 12°C do 22°C a nevadí. Přisvěcování a délka dne např. od 5 do 22 hodin-stačí jen nasvítit krmítko a napáječku. A pak je to krmivo, které musí být stále k dispozici. U mne odchovávám křepelky na K1 a před snáškou začínají dostávat sypkou směs pro nosnice-Sehnoutek. Vyzkoušel jsem i Energis a další speciálně pro křepelky a nebyl v tom žádný rozdíl, co se týká růstu a snášky. Sehnoutek a synové jsou pro mne dostuné ve vzdálenosti cca 400m, proto tyto směsi kupuji a zkrmuji. Jakákoliv změna i výrobce se většinou dost podstatně odrazí na užitkovosti. Důležité je napájení. Musí mít stále vodu k dispozici a pak grit, či písek. Dobré je mít popeliště, ale ne nezbytné.
Laco1
napsal(a):
Dakujem za info,ešte otazka ?dobre chovat prepelicky všetky v jednej klietke?alebo 5-6 ks odelene?budu plastove klietky.Dakujem.
Záleží na ploše klícky. Já mám plochu cca 100x40 cm a na této ploše 8 kusů. To je optimum (u mne). Při méně kusech se většinou začne projevovat agresivity.Někdy mám i 10 kusů. Nutno vyzkoušet. Pokud někdo má chov ve voliérách s úkryty, tam většinou k agresi nedochází.