Jména pro kohouty nebo slepice

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

holkaodslepic

9.12.2020 11:11
holkaodslepic

XXX.XXX.120.22

nějaké jména? #chicken

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.12.2020 11:20

Jo, já mám pojmenované takto:
Spící panna
Individualistka
Oškubaná
Velitelka

9.12.2020 11:39

A není to jedno? Klidně Traktor, Zebra a Dálnice. Těm ptákům je to po většinou jedno, jestli jim tykáte, nebo je hromadně nazýváte čůzami, blkami apod. Ikdyž moje první HE byly Bačkora, Pipka, Koko. Rychle jsem od toho upustil. Prostě jsou to slepice s kohoutem.

9.12.2020 11:53

kdo si to má pamatovat

občas jsem schopná pojmenovat akorát kohouta, zbytek je povětšinou amorfní hmota

9.12.2020 14:14
keckas

XXX.XXX.163.208

Všechny slepice stejné rasy se u nás jmenuji stejně, amroksky jsou Ema, sulmtalky Sulmis, isbar se jmenují Isa, kříženci maransky a araucany jsou Olivia atd. Kohout je Rudolf IV.

9.12.2020 19:25
honzapm

XXX.XXX.134.34

Líhnu rodokmenově, takže zvířata jména, čísla či jiná označení mít musí.

Kohouti:
Erik, Alfréd, Romeo, Leonardo de Vinci, Prcek

Slepice:
Angelína, Brangelína, Komtesa, Soudružka, Děf.ka, Bréca, Moje,
Stará, 2016, ŽK (žlutý kroužek), BK (bílý kroužek), Lydia, Jörg, Enrico,
Alex, Alex V., Alex W., Robert, Rudi, Jurka, K1 (koroptví nejlepší) aj.

Abych věděl, kdo s kým co měl, že...

9.12.2020 21:37
Martis456

XXX.XXX.233.220

Moji kohouti se jmenovali: Mates, César, Attila, Brutus a jeden kohout Kajínek, protože pořád utíkal.

11.12.2020 20:02
petraodlesa

XXX.XXX.36.253

Vejvar, Špíz a Sekaná 😂

12.12.2020 16:14
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Měl jsem většinou pojmenovaná po původních majitelích: u sumatránek kohout Gaderbauer, Bírošák, Krätzig, Erikův, Fenclův, Gajdošák, a spousta bezejmenných nebo u potomků jména se členem "po" před jménem "Po Fenclovo", "Po Bírošovo"a pod. Teď mám slepici jménem Mathias - takže je genderově korektní :-)
U minorek kohouti: Gazurek, Pyšný, Našinec, Španělák, Erfurťák,...
Ale většina je raději bezejmenných, amorfních :-D a hlavně bez citového vztahu. Jinak bych to nemohl zabít.
Ale klidně by se mohly některé slepice hlavně světlých barev jmenovat Rozárie, Jana, Petra, Justýna. Nevim proč, prostě jim to kouká z oka. Řada kohoutů by se mohla jmenovat Žižka, pač o oko přišli.
Souhrně jim někdy zvolám: potvory, svině, kanálie, mameluci, nemehla, hovada, blbcí...ale taky miláčci, holky k kuřicím, pánové pokud mluvím k kohoutům
Na kohouta syknu: hajzle, kanče, ty šupáku, blbče, plašane, blázne, řvoune, řvoun prérijový... konstatování.
Že jim je to jedno? No, já myslim, že detaily jo, ale stačí tón. Vzhledem k tomu, že slepice jsou komunikativní ptáci mezi sebou, rozpoznají na hlase, že je něco špatně, nebo naopak, že je vše v klidu. Takže stačí říct jistým rázným způsobem: "deš vocaď?!" tak se kliděj.
No, radši žádný zlatíčko, žádný ťuťuňuňu, pač pak bych to zlatíčko měl zabíjet... to bych nedal.

12.12.2020 17:03

Já nevím proč, ale u mě se hromadné oslovení drůbeže ustálilo na "blbky"

přitom teda nejsou blbé, ale nazdar blbky funguje stejně dobře v drůbežárně jako doma.

asi stejně jako morčata jsou "myši". ta taky nemají jména. tam mi to trochu vadí, protože slepice mají pro účely plemenitby jasně dané číslo kroužku. morčata žádná čísla nikde na těle nemají a označení jako "červený" a "tříbarevný" je hodně nejednoznačné. ale nejsem schopná nic vymyslet, leda je začít tetovat.

12.12.2020 17:18
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

No u nás se jména uvozují od rasy. Maransák je Mára, Orpingtoňák Orpík jenom Vlašák byl Magor, protože to byl magor. Slepicím jména nedávám. Hybridky u nás moc dlouhý život nemají a těch pár čistokrevných Orpingtonek, co to mají předplacený natrvalo, to jsou prostě moje pipinky.

12.12.2020 17:29
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

honzapm napsal(a):
Líhnu rodokmenově, takže zvířata jména, čísla či jiná označení mít musí.

Kohouti:
Erik, Alfréd, Romeo, Leonardo de Vinci, Prcek

Slepice:
Angelína, Brangelína, Komtesa, Soudružka, Děf.ka, Bréca, Moje,
Stará, 2016, ŽK (žlutý kroužek), BK (bílý kroužek), Lydia, Jörg, Enrico,
Alex, Alex V., Alex W., Robert, Rudi, Jurka, K1 (koroptví nejlepší) aj.

Abych věděl, kdo s kým co měl, že...

Jak vypadal Jurka? :-D

13.12.2020 00:42
luciee29

XXX.XXX.60.13

Mame kohouta Augustyna, holky Jarmilku, Kvetu, Gertrudku, Dobromilu, Vladislavu, Milenu, Milunu, Matyldu, Ignacii, Arnostku, Blazenu, Brunhildu a Bedrisku. Jsem ujeta na divny jmena, ale vono to k nim proste sedi

13.12.2020 07:37
petraodlesa

XXX.XXX.36.253

No, Brunhildu bych na špalek nepoložila.
Jsou to slepice.

13.12.2020 19:12
Olánek

XXX.XXX.146.175

petraodlesa napsal(a):
No, Brunhildu bych na špalek nepoložila.
Jsou to slepice.

Co by Brunhilda za smrt na špalku dala.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík