Umělé líhnutí vodní drůbeže a ocet

Indický běžec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2020 15:57
petraodlesa

XXX.XXX.37.95

Prosím zkušené líhniče vodní drůbeže o odpověď: rosení vajec při chlazení.
Poslední tři dny se rosí vodou s octem, kvůli změkčení skořápky a snadnějšímu klubání. To chápu. Napadlo mě, jestli se dá ten ocet ve vodě (polévková lžíce na litr???) používat po celou dobu inkubace?
Nebo by to mělo špatný vliv na vývoj zárodku?

27.12.2020 16:32
ančovička1

XXX.XXX.44.147

Zkuste to a napiste

27.12.2020 17:49
petraodlesa

XXX.XXX.37.95

ančovička1 napsal(a):
Zkuste to a napiste

Děkuji, nejsem tak odvážná. Jen se ptám.
Když mě napadne hloupost, tak to chci vědět najisto. Zkoušet to nebudu.

27.12.2020 18:50
ančovička1

XXX.XXX.44.147

petraodlesa napsal(a):
Děkuji, nejsem tak odvážná. Jen se ptám.
Když mě napadne hloupost, tak to chci vědět najisto. Zkoušet to nebudu.

Lihnu 25 let a nikdy jsem octove postriky nepouzivala..kdyz mate kvalitni nasadova vejce od kvalitnich,dobre zivenych slepic nebo kacen,hus...atd.,tak se vam budou lihnout silna a zdrava kurata..,ktera zadny ocet nepotrebuji..

27.12.2020 19:05
petraodlesa

XXX.XXX.37.95

ančovička1 napsal(a):
Lihnu 25 let a nikdy jsem octove postriky nepouzivala..kdyz mate kvalitni nasadova vejce od kvalitnich,dobre zivenych slepic nebo kacen,hus...atd.,tak se vam budou lihnout silna a zdrava kurata..,ktera zadny ocet nepotrebuji..

Děkuji 🥰 taky mi přijde, že ta zvířata v přírodě se také nemáčejí v octové vodě 😂 ale chovatelé to zde popisovali. Tak jsem tu myšlenku rozvinula ad absurdum.

27.12.2020 19:20
ančovička1

XXX.XXX.44.147

petraodlesa napsal(a):
Děkuji 🥰 taky mi přijde, že ta zvířata v přírodě se také nemáčejí v octové vodě 😂 ale chovatelé to zde popisovali. Tak jsem tu myšlenku rozvinula ad absurdum.

Jj, chovatele o tomto zpusobu, pomahani meknuti skorapek octem, pisou..
V prirode se ni takoveho nedeje,protoze vejce maji tu nejlepsi peci pod matkami :) .. v nekterych lihnich je to horsi, asi hlavne v tech mene kvalitnich,ale tam asi nepomuze ani ten ocet, ani kvalitni vejce, to uz je o necem jinem..
A za par tydnu uz to pomalu zacne🐣🐣

27.12.2020 20:03
petraodlesa

XXX.XXX.37.95

Ančovičko, to je pravda... umělá líheň 😉 není příroda. Jenže kvokání není na rozkaz 🙈 jojo, už se těším 👍Chci poprvé zkusit líhnout v Cleo 5 indické běžce. Prý v ní jdou dobře.
Má někdo zkušenost?

Přidejte reakci

Přidat smajlík