James321

XXX.XXX.2.96
Mohl bych se zeptat zda jde líhnout kuřata i bez líhně?
petraodlesa
napsal(a):
Omlouváme se, to víte, blíží se Silvestr 😉
Kolega má pravdu, hedvabničky jsou výborné kvočny.
😀s tou posteli me to napadlo,pro pobaveni😁..zadavatel se tak hezky zeptal, ze to jinak neslo😂
Urcite myslel slepici, mozna mu slo konkretne o kvokave plemeno, tedy se dozvedel o hedvabnicce..👍
Ja mam velice dobre zkusenosti s maranskami,jsou velke,vejde se pod ne hodne vajec..take moje rousnicky by porad sedely,ale jsou malicke..
Presto pod slepicemi nelihnu, protoze je s nimi prace..zlata lihen😀🐣🐣
Ančovičko taky chovám maransky když jsem začínal před mnoha lety mi kvokaly i slepice co snesly jedno dvě vejce tak jsem celý chov ještě zlikvidoval v tomže roce . Další rok jsem si pořídil vajíčka od jiného chovatele a z dvaceti slepic v příštím roce kvokaly jen dvě .Letos a loni po osmileté selekci mi nekvokala ani jedna .
James321

XXX.XXX.2.96
No chtel jsem se zeptat když koupím oplodněná vejce ale kvočnu mít nebudu zda musím kupovat líheň?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ne. Na volská oka vůbec není potřeba

James321
napsal(a):
No chtel jsem se zeptat když koupím oplodněná vejce ale kvočnu mít nebudu zda musím kupovat líheň?
no a jak si to představujete, konkrétně?

ančovička1
napsal(a):
😁myslim, ze nas tu nekdo taha za fusakli😂
Jak se lihnou kurata,vi I nase 4leta Amalka ..
ale tak děti, co v tom vyrůstají, to ví
ale je spoustu lidí, co jsou úplně mimo a fakt neví, jakože upřímně netuší a vůbec ani netuší, že netuší

ančovička1
napsal(a):
..skoda,ze ani netusi, ze existuji knihy a internet..😁
když je nevědomost dostatečně hluboká, tak už je tak hluboká, že dotyčný vůbec neví, že neví, a knihy a internet mu nepomůžou. na knihy a internet už člověk musí aspoň vědět, že potřebuje informace.
James321
napsal(a):
Hlavně že se bavíte ke konci roku to tak nějak už patří . BERU Vás jako dobrého vtipálka .
Kdyby tomu tak nebylo byl by Jste asi neschopný vůbec se o nějaké zvíře starat ,
Na úkor takových jako jste Vy se někteří tazatele nedočkají rozumné odpovědi a rady .
Já to považuji za celkem hloupý vtip a lituji že jsem se do tohoto vlákna zapojil v dobré naději že někomu pomůžu z problémem .
Všem slušným Chovu zdar
Paskov244..Ja uz mam polovinu maransek starych a co vim,kvokaly tak napolovic..nektere kvokaly stale dokola, sedely, i kdyz pod sebou nemely vejce..tak stale odkvokavani, ty nejvic vytrvale jsme I zabili..ted mam 6mladych, lonskych kuric ze zakoupenych vajec..uz zacaly snaset pekne tmava vajicka..nejak mi bylo po tech cokoladovych vejcich smutno😁

James321
napsal(a):
Proč jste kupoval oplodněná vejce? Co s nimi zamýšlíte?

napsal(a):
ale tak děti, co v tom vyrůstají, to ví
ale je spoustu lidí, co jsou úplně mimo a fakt neví, jakože upřímně netuší a vůbec ani netuší, že netuší
Ano, před léty jsem byla s dětmi na praxi v nedaleké drůbežárně, kam si chodili i běžní občané pro vejce. Někteří dávali přednost dvoužloutkovým, ta se ukládala na samostatná plata. A jednou přišel pán právě pro takové plato, zrovna nebylo. A tak požádal zaměstnance, aby to šli do hal zařídit. Asi měl představu, že se z místního rozhlasu ozve "Haló, haló, je tady zájemce o dvoužloutková vejce, takže slepičky, do toho!" Opravdu jim chvíli trvalo vysvětlit, že to jaksi nefunguje na počkání.