Když pomatenci a extremisté chtějí měnit svět

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2020 07:00

https://faei.cz/nenapadna-zprava-ze-sveta-vedy-ktera-ovlivni-podobu-jidelnicku-nas-vsech/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=494410&dop_req_id=0p819PAIx2b-202012310532&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Další aktivita pomatených zabednencu co chtějí spasit svět. Tímto chtějí zachránit miliony zabijenych zvirat. Má to ale jeden podstatný háček. Proč je bude někdo chovat, když nebudou k jídlu? Stáda krav a brojleři jako mazlíčci?

31.12.2020 08:29
Erik Rosario

XXX.XXX.211.58

uz som cital clanok, ze aj ked mate sliepky iba na vajicka aj to je vykoristovanie, uz len to ze ich taketo chovame. Myslienka bola v tom ak som to dobre pochopil, ze vtaci maju vajicka iba kvoli rozmnozeniu (co je aj pravda) a clovek ich slachtil aby mali viac vajicok.

cize by sme potom mali chovat iba vtactvo kt ma rocne iba zopar vajicok a z toho vyvedie potomstvo.

a co akoze bude ludstvo konzumovat? bude cele ludstvo veganske? kolko rastlinnych potravin sa bude musiet dopestovat. Zmenime pastviny zvierat na polia aby sme uzivili ludstvo.

na druhej strane musime uznat, ze velkovyroba masa, vajec atd. je krute voci zvieratam (aspon moj nazor) sliepky zavrete v klietkach napriklad, ale uz ked maju byt vo volnom vybehu uz je to pracnejsie a drahsie, a hned je cena vajec vyssia. Tak isto chov masovych zvierat rychly rast, maly priestor nizke naklady zial pre zviera kratky a nie moc spokojny zivot.

Kde je potom ideal, ako by to malo vyzerat ?

31.12.2020 09:06

kdo chce papat chemicky připravené žbrndy ať si je papá.

ale ať k tomu nenutí ty, kteří chemicky připravené žbrndy jíst nechcou.

31.12.2020 09:56
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Rozumím argumentům, že "výroba" masa je náročnější, než strava vege.
Přírodu ruinujeme kvůli své nenažranosti. Zlatý střed znali naší předkové: maso jen v neděli, vejce každý den.

31.12.2020 10:09
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Dědeček z chudé Oravy ráno snídal půl litru čerstvě nadojeného mléka a v tom tři vejce... Až na ty syrové bílky, zdravá snídaně. Jedlo se, co bylo po ruce.

31.12.2020 10:11

petraodlesa napsal(a):
Dědeček z chudé Oravy ráno snídal půl litru čerstvě nadojeného mléka a v tom tři vejce... Až na ty syrové bílky, zdravá snídaně. Jedlo se, co bylo po ruce.

akorát že to se nedá srovnávat.

ten děda měl ty slepice a tu krávu doma u stavení. plus k tomu hromadu volnýho výběhu.

to nemůžete přenášet na x miliard lidí, z nichž většina žije ve městech.

prostě tři slepice a kráva na jednoho člověka je nereálná.

31.12.2020 13:16
ančovička1

XXX.XXX.44.147

petraodlesa napsal(a):

To na tom dedecek tak spatne nebyl..kdo mel kravu,bida nebyla..delali maslo,pekli chleba..ve mestech na tom byli lidi mnohem hur...a syrova vejce?..asi dedeckovi chutnala:)...nas
kluk,sportovec, pije koktejly jedine ze syrovych vajec,celych, a jake ma svaly😁..
Jinak vejce ke snidani kazdy den😀

31.12.2020 13:25
začátek

XXX.XXX.4.22

Jo vejminkáři měli vyjednané co dostat musí.

31.12.2020 16:07
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Říkalo se: koza uživí člověka, kráva celou rodinu 👍

31.12.2020 16:09
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Právě jsem četla článek o tom, jak kovid a terorismus změní život... lidé se budou cítit bezpečněji na venkově.

31.12.2020 23:26
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kdo chce papat chemicky připravené žbrndy ať si je papá.

ale ať k tomu nenutí ty, kteří chemicky připravené žbrndy jíst nechcou.

Nikdo vám „ chemické žbrndy" nenutí, ať si každý jí co chce :))

1.1.2021 22:34
kaseva

XXX.XXX.155.74

PiLnÍk napsal(a):
Nikdo vám „ chemické žbrndy" nenutí, ať si každý jí co chce :))

Příspěvek je k diskuzi, že lidé nemají jíst maso a že nemají chovat zvířata. Nadále různí aktivisté napadají i prodej kaprů na vánoce.
Ať to čtu jak to čtu, někdo chce aby lidé změnili stravovací návyky. Takže zatím doporučují, nucení přijde později.

1.1.2021 23:36
Erik Rosario

XXX.XXX.211.58

jedna vec je velkovyroba masa a ich sposoby, ktore sa len pomaly menia k lepsiemu a druha vec je celkova vobec konzumovat maso, vajicka a mlieko.

ak by to doslo k tomu, ze nebude ludstvo vobec konzumovat maso, iba zeleninu a ovocie a obilniny. Budu ludia drzat zvierata ako je pes a macka, nakolko sa jedna o cistych masozravcov.

Bol tu alebo inde som cital, ze CZ (u nas na Slovensku neviem) bola info, ze nutit psa a macku na vegetariansku resp vegansku stravu je tyranie zvierat nakolko narozdiel od cloveka pes a macka trpi ak nema masovu strau.

cize? budu vsetci papa zeleninu past sa na travniku vonku spolu s kralikmi namiesto psov a maciek.

a potom otazka? co so skodcami ako su mysi, potkany atd?

sa cudujem, ze sa este nedostalo k tomu, ze podme zmenit levy, tigre, vlkov a pod na veganov, a potom tie bylinozravce co bude redukovat? nic len tak sa premnozia zozeru vsetku zelen a potom sme dosli.

Ci staci aby ludia nejedli maso, zvierata mozu, neviem ako su na tom v tomto mysleni.

2.1.2021 09:27
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Moje osobní zkušenost: tři roky vegetariánská strava, z toho jeden rok veganská... Potřebovala jsem to. Cítila jsem se výborně, zvláště po přechodu na veganskou ( čili žádné živočišné produkty, mléko, sýry, vejce). Zhubla jsem 16 kilo.
Po třetím roce si tělo vyžádalo kuřecí játra, jasný nedostatek vitamínu B12. Takže už asi čtyři roky jím"normálně". Ale po této výzvě, o které je tu řeč, jsem se rozhodla přejít zase na veganskou. Spíše semiveganskou. Kvůli vajíčkům. To je dokonalá potravina, té se nevzdám.
Je mi jasné, že mužům se hůře odpírá maso. Můj by bez něho umřel 😉
Důvody, že se zeměkoule přemnoží zvířaty, která nesníme, jsou legrační. Příroda po milióny let si sama regulovala stavy, to až my ve své nenažranosti ji plundrujeme. "Výrobou" masa...a zvířata ať si trpí. Stačí se podívat na velkochovy prasat. Přitom prase je stejně inteligentní jako pes. Kamarád byl ve Vietnamu: restaurace s psím masem, další s kočičím...co?

2.1.2021 09:44

však můžeme sežrat úplně všechno, ne?

u mě se nejí jenom Nora, protože jako malá dostala metronidazol, tak je nepoživatelná.

kdybych zhubla 16 kg, tak ze mě asi nic nezůstane. možná čistá kost.

nejím toho nějak moc, jako na množství, a jen zelené by mě neuživilo. sojové tofu mi opravdu, opravdu nechutná a jiné luštěniny se u mně hodí tak k zajišťování rozestupů, ne jako zdroj živin.

2.1.2021 09:56
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

však můžeme sežrat úplně všechno, ne?

u mě se nejí jenom Nora, protože jako malá dostala metronidazol, tak je nepoživatelná.

kdybych zhubla 16 kg, tak ze mě asi nic nezůstane. možná čistá kost.

nejím toho nějak moc, jako na množství, a jen zelené by mě neuživilo. sojové tofu mi opravdu, opravdu nechutná a jiné luštěniny se u mně hodí tak k zajišťování rozestupů, ne jako zdroj živin.

Milá Bodlinko, jasně, není to pro každého... Podle fotky na vašich stránkách jste sušinka 😍 hlavně zdraví 👍

2.1.2021 09:57
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

.... zajišťování rozestupů 😄😂😄 v dnešní době by fazole měli jíst povinně všichni 🥳 ty dva metry jsou akorát 👍

2.1.2021 10:18

Něco pro vegetariány a jiné ány, kteří si myslí, že nepozitim živočicha ušetří planetu https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pestovani-soji-zabiji-domorodce-mohou-za-to-i-cesi/r~i:article:639451/
Nic není na světě horší, než vychýlení...někam, jedno kam. Důležitá je rovnováha
https://m.youtube.com/watch?v=5cWesdsp1Kw

2.1.2021 10:22
kaseva

XXX.XXX.155.74

petraodlesa napsal(a):
Moje osobní zkušenost: tři roky vegetariánská strava, z toho jeden rok veganská... Potřebovala jsem to. Cítila jsem se výborně, zvláště po přechodu na veganskou ( čili žádné živočišné produkty, mléko, sýry, vejce). Zhubla jsem 16 kilo.
Po třetím roce si tělo vyžádalo kuřecí játra, jasný nedostatek vitamínu B12. Takže už asi čtyři roky jím"normálně". Ale po této výzvě, o které je tu řeč, jsem se rozhodla přejít zase na veganskou. Spíše semiveganskou. Kvůli vajíčkům. To je dokonalá potravina, té se nevzdám.
Je mi jasné, že mužům se hůře odpírá maso. Můj by bez něho umřel 😉
Důvody, že se zeměkoule přemnoží zvířaty, která nesníme, jsou legrační. Příroda po milióny let si sama regulovala stavy, to až my ve své nenažranosti ji plundrujeme. "Výrobou" masa...a zvířata ať si trpí. Stačí se podívat na velkochovy prasat. Přitom prase je stejně inteligentní jako pes. Kamarád byl ve Vietnamu: restaurace s psím masem, další s kočičím...co?

Mi naordinoval podobnou dietu internistka. Kila dolů moc nešla, za to mi začalo být čím dál hůře. Byla jsem unavená, stále nachlazená. Když už jsem nevěděla jak dál, změnila jsem lékaře. Z krevních testů zjistil, že jsem chudokrevná.
K lékařům jsem začala chodit po zánětu štítné žlázy.
Za mně, kdo chce držet vegetariánskou nebo vegánskou stravu, měl by znát svůj zdravotní stav. Štíhlá už nikdy nebudu a nebudu už nikdy držet žádnou přísnou dietu. Zabilo by mě to.
A o to tady asi i jde, poloviny obyvatel se zbavit.

Jsem ročník 62 a tehdy se řešilo jak zajistit kvalitní potraviny obyvatelům světa. To se celkem podařilo, Afrika a Asie se přemnožily, ještě k tomu napomáhal i papež Jan Pavel, který byl proti antikoncepci u Afričanům.

Evropa se nepřemožuje, dětí máme akorát. Je dost velký problém najít na netu počet obyvatel Evropy od začátku 20.století. Když si najdete ty údaje, zjistíte, že Evropanů bylo daleko více než dnes, tehdy odešli na lepší do Ameriky. USA má skoro 3x víc obyvatel dnes než před 120 lety.

2.1.2021 11:02
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Kaseva, souhlasím, zdravotní stav znát...a vege musí být hodně znalý toho, co potřebuje. Mi sója nechutná. Luštěniny jakbysmet. Proto sázím na vejce. Denně několik.
Co se týká přemnožení obyvatelstva, a jeho následného vyživování, do této diskuze bych se nerada pouštěla. Je to hodně složité. Ale např. Indové jsou v podstatě všichni vegetariáni, je jich hodně...
Logicky. Kolik obilovin sežere kráva, prase, než vyroste? Kolik lidí by se na tom uživilo? Tím končím otázku záchrany lidstva vegetariánstvím. Svým způsobem je to extrém, není pro každého.
Co se zdraví týká: byla jsem v rámci školení na přednášce dietní sestry. Zaznělo v ní toto: tzv. méně hodnotné bílkoviny v luštěninách pro zdraví stačí.
Vegetariáni prokazatelně žijí delší a zdravější život.
Ono tělo si řekne, co mu vyhovuje. TĚLO, ne mlsný jazyk.😉

2.1.2021 11:40
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Něco pro vegetariány a jiné ány, kteří si myslí, že nepozitim živočicha ušetří planetu https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pestovani-soji-zabiji-domorodce-mohou-za-to-i-cesi/r~i:article:639451/
Nic není na světě horší, než vychýlení...někam, jedno kam. Důležitá je rovnováha
https://m.youtube.com/watch?v=5cWesdsp1Kw

Ta sója se pěstuje především na výkrm masa 🙈

2.1.2021 11:51
kaseva

XXX.XXX.155.74

Indů je hodně, to je fakt, ale také mají o 10 let kratší délku života.

2.1.2021 12:12
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

kaseva napsal(a):
Indů je hodně, to je fakt, ale také mají o 10 let kratší délku života.

Když slavil Jaroslav Vrchlický 50... gratulovali mu a označili ho za "velebného kmeta"😄... proč asi se 50. říká "Abrahamoviny"?
Pracovala jsem se starými lidmi... léky dělají svoje. Prodlužování života. A zdraví?

2.1.2021 12:17

petraodlesa napsal(a):
Ta sója se pěstuje především na výkrm masa 🙈

To je stále omílaný argument na různých vebech zastánců "zdravé" výživy ale i jiných ekologických aktivistů. Pokud ale někdo tvrdí A, měl by k tomu říci a B. Protože co do objemu produkce je to jistě pravda, ale v drtivé většině je ze sóji ke krmným účelům využíván odpad, vytvořený z produktů pro lidskou spotřebu. Přímo se soja ke krmení používá jen omezeně, kvůli její vysoké ceně. Ostatně, každý si může ověřit ve směsích pro drůbež jakou sojou krmí svoje slepice...stejně jako jsou dnes ke krmným účelům využívány odpady při zpracování řepky. Nikoho zatím nenapadlo tvrdit, že řepka se primárně pěstuje pro zvířata.

2.1.2021 12:21

tak tak. přečtěte si to složení krmiv. je tam sojový extrahovaný šrot.

odpad z výroby oleje.

2.1.2021 12:45
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

V tom je zakopaný pes. Neřekla jsem, že se býci a prasata krmí výhradně sójou. Co lány kukuřice? Američtí farmáři by mohli vyprávět. Je to stejný problém jako naše řepka. Zdravý rozum utíká pryč, když zachřestí měšec.

2.1.2021 16:41
horal

XXX.XXX.13.26

Je vám možná známo, že polovina veškerého zboží, tedy i potravin se vyhodí a další polovina z prodaného zboží končí v popelnici. To znamená, že třičtvrtě toho co se vyrobí je odpad. A kdo za to může? My sami. Chraň bůh aby ve čtyři odpoledne nebylo na krámu pečivo nebo mléko. Musíme mít všechno i to co nepotřebujeme. Jenom ruku na srdce, klik krát jdete do marketu pro pár věcí a odejdete s plným košíkem. Ano je to tak, chová se zbytečně moc zvířat na jídlo, ale to neznamená všechno zlikvidovat a nutit mně žrát srajdy od Trikatela.

2.1.2021 18:05
milanhorinka

XXX.XXX.41.121

Dobrý večer. Keď som pred 20 rokmi kupoval rozpadnutú usadlosť z rozlohou cez 2 ha,tak všetci moji známi a kamaráti ma pokladali za blázna.máme veľku rodinu 5 detí,10 vnukov a sme naučený si väčšinou všetko robiť sami.zrekonštruovali sme si chalupu a teraz tu bývame s manželkou asi 9 rokov.Máme tu aj kravu a okolo 100 sliepok,takže tú rodinu zásobujeme.robím aj výrobky z mlieka a vnukom aj iným chutia korbáčky,parenice,tvrdé syry,zkrátka sme nezávislí.mrzí ma,že nechcú husacinu a krúty.králikov lúbia. Dnes tí čo sa nám tak čudovali,že ideme na samotu kde nie je obchod,pošta,hospoda k nám chodia veľmi radi.Ja mám najradšej mäso,ale odo mňa.Vajíčok vela nespotrebujeme,ale deťom chutia Myslím si,že každý má jesť čo mu chutí a nám skôr narodeným už nič neuškodí.S pozdravom M.H.

2.1.2021 18:54
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Naší 80ti leté babičce umřela před dvěma lety kamarádka na rakovinu slinivky břišní... nejhorší, vedle nádoru na mozku.
Právě vegetariánská strava je výbornou prevencí.
Zadavatel ale vložil příspěvek i tom, že se začalo vyrábět maso v laboratoři. Nebojím se, že by jeho výroba byla natolik rozsáhlá, že by zlikvidovala chov zvířat. Mělo by to dobrý efekt na přírodu v tom, že by atmosféru nezahlcovaly kravskými a jinými plyny, které vznikají při vyměšování. No, nevím... třeba to není až tak hrozné.

2.1.2021 19:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Doporučuji shlédnout film od Davida Attenborougha: Život na naší planetě (2020)

2.1.2021 20:05
tonci

XXX.XXX.224.16

No ano, umele maso. Ale aj na to je treba nejake suroviny. Z vody to asi nenarastie. Aby nakoniec vyroba tychto surovyn nezatazila prirodu viac ako zvierata. t.

2.1.2021 21:50
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

tonci napsal(a):
No ano, umele maso. Ale aj na to je treba nejake suroviny. Z vody to asi nenarastie. Aby nakoniec vyroba tychto surovyn nezatazila prirodu viac ako zvierata. t.

Právě že to není umělé maso...zkuste si přečíst zadavatelův článek v úvodu. Množení kmenových buněk, ne sója a pod.

3.1.2021 00:54
petr008

XXX.XXX.139.160

OMG, přečetl jsem si článek, svlékl se do naha, zahalil žíní z pytloviny a zasypal hlavu popelem z cigaret.
Na výrobu 1 kg hovězího masa celkem 15 500 litrů vody!!! Panenko Novinářská a to jistě ještě ani nezapočítali odpar a ztráty způsobené náhodnými úniky.
A zdalipak víte, že každý rok unikne s vodní parou do kosmu objem vody o celkovém množství 1 plaveckého bazénu?
Od zítřka se už nemyji a pyji, tedy piji, jenom slivovici, abych přírodě alespoň trochu vynahradil tu způsobenou ztrátu.
A takto si budu počínati do okamžiku, než k nám ze Singapůru dorazí hovězí z kmenových buněk.
Ámen.

PS: ale co s těmi vyměšovanými plyny??? Např. náš kozel, naprostý vegan a prdí a prdí... Již kolikrát jsem mu domlouval a stejně na to stejně seje a seje.

3.1.2021 07:22

petr008 napsal(a):
OMG, přečetl jsem si článek, svlékl se do naha, zahalil žíní z pytloviny a zasypal hlavu popelem z cigaret.
Na výrobu 1 kg hovězího masa celkem 15 500 litrů vody!!! Panenko Novinářská a to jistě ještě ani nezapočítali odpar a ztráty způsobené náhodnými úniky.
A zdalipak víte, že každý rok unikne s vodní parou do kosmu objem vody o celkovém množství 1 plaveckého bazénu?
Od zítřka se už nemyji a pyji, tedy piji, jenom slivovici, abych přírodě alespoň trochu vynahradil tu způsobenou ztrátu.
A takto si budu počínati do okamžiku, než k nám ze Singapůru dorazí hovězí z kmenových buněk.
Ámen.

PS: ale co s těmi vyměšovanými plyny??? Např. náš kozel, naprostý vegan a prdí a prdí... Již kolikrát jsem mu domlouval a stejně na to stejně seje a seje.

Kozel prdí? Já myslela, že přežvýkavci hlavně krkají.

3.1.2021 10:01
petr008

XXX.XXX.139.160

Prdí jako ďábel, ale grgat jsem ho ještě neslyšel .

3.1.2021 10:53
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

👍👍👍😄😂😄

3.1.2021 11:04

petr008 napsal(a):
Prdí jako ďábel, ale grgat jsem ho ještě neslyšel .

Ono na rozdíl od lidí to není slyšet. Divoký přežvýkavec nepotřebuje, aby ho nějaká šelma podle zvuku našla. A těm domácím to zůstalo. Stačí se dívat a pozorovat. Ale je fakt, že mám nakoukáno spíš od krav. Když tzv. zívají. Ještě líp je to vidět u hrochů.

3.1.2021 11:25
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Petr 008, vtipné, silvestrovské... jenže budoucí generace to asi budou vidět jinak. Ty hektolitry vody 🙈

3.1.2021 11:33
ančovička1

XXX.XXX.44.147

petraodlesa napsal(a):
Petr 008, vtipné, silvestrovské... jenže budoucí generace to asi budou vidět jinak. Ty hektolitry vody 🙈

Nevim,co porad mate s "hektolitry "vody pro kravy?..je to pouze kolobeh vody...vy vodu nepotrebujete? ..nemyjete se,neperete, nemate splachovaci wc?..a co bazen?...staci pocitat..

3.1.2021 11:45

No právě, potřebuju plnej bazén, tak zakazu krávy. Pak budu konzumovat luštěniny, kvůli bílkovině a prdět víc než ty kravy

3.1.2021 11:55
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Nebudu se dohadovat. Naše babička i vodu z nádobí lije pod stromy...a mít v dnes bazén je bezohledné. Teda pokud s ním následně nezaléváte zahradu. Hoši, ještě se máme fakt dobře, když vedeme takové diskuze...

3.1.2021 12:02

Jo, bude hůř. A čočku mám rád. S vejcem.

3.1.2021 12:02
ančovička1

XXX.XXX.44.147

No právě, potřebuju plnej bazén, tak zakazu krávy. Pak budu konzumovat luštěniny, kvůli bílkovině a prdět víc než ty kravy

😂😂😂👍

3.1.2021 13:55
petr008

XXX.XXX.139.160

Řitíme se do záhuby, to je jisté, naše děti a vnoučata nás budou proklínat, to je bez debat. Mě například proklínají už teď, když po nich chci aby si po sobě uklidili, atp. A nedělám si iluze, že do budoucna to bude jiné. Budeš po potomkovi chtít něco jiného než "práci" od počítače - budeš proklet.

Navrhuji rozdělit lidi na světě na 2 skupiny: nezbytné a zbytné.
Kritéria budou jasně daná:
- pracovní výkon
- studijní výsledky
- životní úspěšnost
- estetický vnější vzhled
- ekonomická úroveň

Vyhovující ponechat a ty nevyhovující poslat, jak se tomu jen říkalo???
Á už si vzpomínám, ano na tzv. "zvláštní zacházení".

A planeta se opět zazelená, jak mimochodem před časem vtipně poznamenal jeden německý komentátor na adresu mrtvých seniorů v důsledku onemocnění covid19.
Tímto oddálíme apokalypsu jistě řádově alespoň o nějaká ta staletí. Tisíciletí asi ne, ale každý rok se hodí.
Podotýkám, že patřím do té první skupiny, takže mám plné právo do toho co mluvit.
Není to sice tak úplně moje zásluha, ale příroda tu rozděluje a rozhoduje.
Takže vy od lesa, pokud nemáte VŠ a odpovídající původ, balte kufr a nezapomeňte - maximálné 50 kg.

3.1.2021 14:13
bery25

XXX.XXX.34.63

ešte že tam mate vzhlad

3.1.2021 16:23
petr008

XXX.XXX.139.160

bery25 napsal(a):
ešte že tam mate vzhlad

Když se dívám na sebe - tak se musím pochválit. Nevypadám já věru zle..., tramtará-rá-rá-rá-rá.

3.1.2021 18:10
tonci

XXX.XXX.224.16

petraodlesa napsal(a):
Právě že to není umělé maso...zkuste si přečíst zadavatelův článek v úvodu. Množení kmenových buněk, ne sója a pod.

Zle som sa vyjadril. Myslel som tym mnozenie kmenovymi bunkami. Ale ani kmenove bunky nenarastu zo samej vody. Aj na ich rast je potrebne cosi viac. t.

3.1.2021 18:30
Franta1234

XXX.XXX.237.164

Aby rostlo obili budeme chodit stat na pole.

3.1.2021 18:37
petr008

XXX.XXX.139.160

Franta1234 napsal(a):
Aby rostlo obili budeme chodit stat na pole.

Stát? Snad s.r.á.t. Ale jinak velmi případná poznámka, vidíte to mě nenapadlo, že když nebudou krávy a nebude čím hnojit, tak na tom poli ani nic nenaroste... Tedy pokud to nechceme solit umělými.

3.1.2021 20:23
horal

XXX.XXX.13.26

Ono stejně není čím hnojit. Dobytek je buďto venku celoročně, anebo na roštech, takž téměř žádná chlévská mrva pouze kejda a ta jenom zaplevelí pole. Ta nevytvoří humus v půdě jako tlející hnůj. A k té vodě, podívejte se na kteroukoliv obec na satelitní mapě, kolik napočítáte elips, obdélníků nebo kroužků modře zbarvených. Fenomén - bazény, kdo by chodil do nějakého smradlavého rybníka či řeky, anebo platit nehorázné vstupné do bazénu. Radši si koupím bazén na tři tempa za třetinu a budu mít vodu jako v Karibiku. Co na tom, že je to pitná voda vždyť z kohoutku teče pořád, stačí jenom otočit. Lidstvo už nedokáže žít skromně, musíme mít všechno. Pračku, myčku, sušičku, mirovlnku, elektrický sporák, ledničku, mrazák, kráječ na chleba, mixér, šlehač, kávovar, rychlovarnou konvici a další desítky malých elektrických spotřebičů. Platíme desítky tisíc korun ročně za energii a přestože si práci usnadňujeme nemáme na nic čas. Naši prarodiče neměli z vyjmenovaných nic jelikož neměli elektřinu. Přesto že všechno dělali rukama měli dostatek času i na výchovu třeba tuctu dětí. Ne nechci, aby to tak bylo zase, ale trochu skromnosti a pokory by lidstvo potřebovalo.

3.1.2021 20:36
petr008

XXX.XXX.139.160

Já hnůj rozdávám a stejně ho skoro nikdo nechce. Když už se někdo ozve a přijede, ještě mu ho zadarmíko vlastnoručně naložím na vlek.
Bazén nemám, ale stejně si myslím, že opravdická ekologie je o něčem jiném - o určité míře soběstačnosti, čili asi jak píšete Vy. Soběstačnost versus konzum.

3.1.2021 20:44
petr008

XXX.XXX.139.160

Ono na rozdíl od lidí to není slyšet. Divoký přežvýkavec nepotřebuje, aby ho nějaká šelma podle zvuku našla. A těm domácím to zůstalo. Stačí se dívat a pozorovat. Ale je fakt, že mám nakoukáno spíš od krav. Když tzv. zívají. Ještě líp je to vidět u hrochů.

Jak na rozdíl od lidí?? Mně to také není slyšet - jsem snad nějaký divoký přežvýkavec??
Vy šelmo...

3.1.2021 22:19

Tyhle šelmy slyší a vidí všechno. Ta co mám doma i to co já nechci..

3.1.2021 22:30
petr008

XXX.XXX.139.160

Tyhle šelmy slyší a vidí všechno. Ta co mám doma i to co já nechci..

Jsou mimořádně nebezpečné, pozor na ně..
A hospody, kde bývávalo relativně bezpečno nám zavřeli... Stáváme se na stará kolena a proti své vůli ohroženým druhem. Musíme se ztlemit.

3.1.2021 22:38

Pozdě...tlemit se můžu prej doma

4.1.2021 00:15
kaseva

XXX.XXX.155.74

Kozel prdí? Já myslela, že přežvýkavci hlavně krkají.

A krávy jak tento vypustí ten plyn, tož aj střecha dojírny nadskočila...Byl to hnus, krkání si také nepamatuji. No dojné holštýnské krávy už jsou v Polsku, 10 let se to, co zbylo z družstva, zabývá chovem masňáků. Kříží to také čím se dá. Před třemi roky měli býka simentála, letos to bylo cosyk plavého, krávy jsou částečně po Angusovi.

5.1.2021 18:13
Olánek

XXX.XXX.205.202

Nejsou úžasní pomatenci co na chátrající planetě Zemi nalézají poslední málo dotčená území,kde pak řádí na motorových vozidlech. Na samém vrcholu je DAKAR s masivní naší ú častí.Snad se podaří takový závod uspořádat u nás třeba v Brdech.

5.1.2021 18:39

Olánek napsal(a):
Nejsou úžasní pomatenci co na chátrající planetě Zemi nalézají poslední málo dotčená území,kde pak řádí na motorových vozidlech. Na samém vrcholu je DAKAR s masivní naší ú častí.Snad se podaří takový závod uspořádat u nás třeba v Brdech.

Jako fakt si myslíte,ze prujezd x terennich vozidel jednou za rok se vyrovna zkaze zpusobene odlesnovanim,chemickým zemedelstvim, otravenou vodou?? Ze nasi 'nepricetni' ochránci přírody terenni stroje vítají i na citlivych lokalitach, asi to nebude nahodou? Najdete si termin denudace..

5.1.2021 18:56
Olánek

XXX.XXX.205.202

Jako fakt si myslíte,ze prujezd x terennich vozidel jednou za rok se vyrovna zkaze zpusobene odlesnovanim,chemickým zemedelstvim, otravenou vodou?? Ze nasi 'nepricetni' ochránci přírody terenni stroje vítají i na citlivych lokalitach, asi to nebude nahodou? Najdete si termin denudace..

Takové obnažení živočichů kolem tahače to musí být žrádlo.

6.1.2021 10:44
ančovička1

XXX.XXX.44.147

Olánek napsal(a):

Jeste se vratim k tematu poctu krav..ja si pamatuji, ze v kazde chalupe byla aspon jedna krava, vetsinou dve.uzivily rcelou rodinu, bylo mleko,maslo,tvaroh I pro zvirata zbylo..mleko se vykupovalo,tak byly I nejake penize..kazda vesnice mela velky kravin,kde byly stovky krav, vedle teletnik a staj pro mlade bycky na vykrm..stovky zvirat..v kazde vesnici..zadny problem s resenim nesmyslu...kde to dneska je?
.u nas na vesnici kravu nema nikdo, kozy na mleko chovame jen my a jedni znami maji kozicky kamerunky..rarita..

Deti ve skolce pres plot, volaji na nase kozy OVECKY!!

6.1.2021 11:07
petr008

XXX.XXX.139.160

Přesně jste to vystihla, produkce mléka byla zároveň v místě jeho spotřeby, žádný transport přes celou republiku a o tom to je. Hnusná politika a hnusná manipulace, kdy se lidé masírují takovýma pitomostma, že za oteplováním klimatu stojí chovy krav, abychom byli vegetariáni a neměli děti, protože tím likvidujeme planetu. Tyto hovadiny mě pravidelně zvedávají ze židle.
Ale že tzv. ekonomický růst, který jde ruku v ruce s růstem konzumu stojí na transportu věcí, které máme pod nosem z jednoho konce světa na druhý, protože tam se prodají lépe, o tom všichni cudně mlčí.
Mně EU brzy zatrhne dieselové auto, které nutně potřebuju k dopravě do práce, ale bez skrupulí dovolí dovážet vlnu z Austrálie. Pamatuji doby, kdy se v ČSR vykupoval 1 kg vlny od našich chovatelů za 70 kč a tehdy to byly nějaké peníze.
Už mám plné zuby všech těch tzv. "ekologických" kydů, retardovaných Grét a podobných pošuků, kteří se z lidí snaží dělat blbce, protože z toho mají dobrý byznis a pohodlný život. Káží vodu a chlastají víno...
Možná by se spoustě lidí otevřely oči, kdyby trochu pohledali na netu a zjistili si z jaké rodiny a z jakých poměrů ona slavná Gréta vlastně pochází, kdo jí zaplatil to protlačení do médií, politiky, cesty jachtou přes Atlantik, atd.
Ale to je pro současné studentíky asi moc práce, lepší je pořádat fridays for future - tam se dá zahulit a nemusí se do školy a ještě jsou vidět v televizi.
Hnus fialový toto.

6.1.2021 12:07
bery25

XXX.XXX.29.23

no rodičov si nevyberame

6.1.2021 14:54
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

K růstu a zvyšování spotřeby: růst ekonomiky je nové náboženství 20.století, teď i 21... proto je příroda na tom teď tak špatně. Amazonský prales? Otrávené ryby v Bečvě? Atd.atd. Vše pro byznys. Do toho komunistická Čína, kde zanedbali péči o zdraví lidí i zvířat, a teď si to svět vyžírá. Vsechno souvisí se vším.
Kravka u každého stavení před sto lety 🏡 byla přiměřená. Nic proti ní. Byl to nejjednodušší způsob obživy. Kráva uživí rodinu, koza jednoho člověka. Ale také nebyla možnost si denně kupovat maso. Supermarket bylo slovo neznámé. Jedlo se to, co se vypěstovalo a uchovalo. "Když máš ve sklepě bečku zelí a v krechtu brambory, a v chlívku se vrtí ocásek, nemusíš se bát hladu"... říkávala naše prababička. Tehdy slovo růst bylo spojeno s přírodou, s rozením dětí, zvířat.
A dnes?Růst spotřeby, růst inflace, pořád jen ten růst.. .(roste i rakovinná buňka 🙈)
Večerní zprávy v televizi, pokud bereme veřejnoprávní: schválně, zkuste napočítat, kolikrát je v ní obsaženo slovo "peníze"... kromě teda dnešní doby, kdy se skloňuje kovid. Je tam něco o péči, o trpělivosti, o laskavosti, o odpuštění? O výchově dětí?
Všichni jsme nakažení virem, který bych nazvala starodávným slovem "sobectví". A jejím symbolem je růst spotřeby, k němuž je třeba peníze. Zprávy v televizi jsou jed.

Je doba, kdy si každý myslí své, a má to za pravdu. Ač má jen svůj úhel pohledu..Dnes lidé žijí ve svých bublinách, doba kovidová tomu nahrává. Chybí setkávání a naslouchání. Mi také.
🐓 Co nás spojuje? Na těchto stránkách radost ze zvířat, troška škorpení, a hlavně hodně dobrých rad a inspirace, voní to tu radostí. Semtam pšouk, ale to patří k životu.
Jsem realistická optimistka, věřím, že z každého marasu se lidstvo vyhrabe, ale je za tím krev, pot a slzy.
Myslím na zdravotníky... Na osamělé. Na smutné. Je to doba zkoušky.
😄A našim opeřencům je to fuk 😉 proto se u nich tak krásně relaxuje. Chovu zdar 🐓a všem přeji hodně zdaru i síly unést neúspěch.

7.1.2021 01:08
petr008

XXX.XXX.139.160

Pokud jde o CO2, tropické pralesy a skleníkový jev, tak zajímavé počtení je zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tropick%C3%BD_de%C5%A1tn%C3%BD_les

PS: nutno ale dočíst celé.

7.1.2021 08:27
horal

XXX.XXX.13.26

Gréta prohlásila, že ji bylo osmnáct a už si žádné oblečení nikdy nekoupí. Jsem zvědav jak ji EU parlament uvítá na zasedání nahou. A co bude dělat v zimě? Čím bude topit? Těžba veškerých surovin škodí planetě. Následně jejich spalování vytváří uhlíkové plyny. Sama pak ubírá kyslík planetě a produkuje skleníkové plny. V případě téhle pomatené bytosti by byl na místě exsorcismus. Inkvizice by si na ní smlsla.
Petře, těch 70 Kčs se platilo za odpadní vlnu třeba s nohou nebo břicha. Ta lepší vlna se vykupovala za 120 až 180 Kčs, záleželo na délce v napnutém stavu. Byla doba kdy stát doplácel do dvou stovek za kg. Míval jsem 600 bahnic (ovci) a přes tisíc jehňat ročně. Ale jak už to tak bývá, všechno jednou skončí. Někdo velice chytrý za vlády VH a VK zjistil, že v Hamburku se dá nakoupit kvalitní Australská vlna v ceně dva dolary za kg. A tak ze dne na den se prodalo Arabům tisíce mnohdy březích ovcí. Co na tom, že polovina nepřežila transport. Další tisíce skončily na jatkách, převážně těch co se chovali na vlnu, jako merino.. Žoky s vlnou shnily ve skladech a následně skončily na skládkách neboť její cena klesla tak, že doprava do výkupu by byla stála víc ne by byl zisk z prodeje, pokud by ji vůbec někdo vykoupil.
Já vím, je zbytečné se tím zabývat, ale ono to stí souvisí. Jakmile mocnosti dostali šanci skoupily a zlikvidoval vše co by jim mohlo konkurovat, aby mohly víc vyrábět a víc vydělávat, Ta vším jsou jenom peníze a touha po moci. Je pár lidí, kteří si myslí, že jsou vyvoleni a už jim nestačí mít všechno a být nejbohatší. Mají touhu být pány světa a ovládat ho aby byly v historickém budoucnu takto zapsáni. Lidstvo jim v to náramně pomáhá, jelikož síla mamonu je nepřekonatelná.

7.1.2021 08:36
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Neříkala Gréta, že si nekoupí nové oblečení? Tzn. sekáče povoleny? Jako spodní prádlo ze sekáče je fakt chuťovka, ale nahá asi nebude. Třeba se naučí šít. :)
Dědeček choval na vlnu angoráky. Ale já to už nezažila. Jednou bych je chtěla taky chovat. Nevím teda, co s tou vlnou budu dělat, protože pochybuji, že jich budu mít dost, aby to stálo za to. Ale prý je to dobrý izolant např. do psích boud a kurníků.

7.1.2021 10:12
ančovička1

XXX.XXX.44.147

Do psich boud a kurniku je angorska vlna velka skoda..mamka je chovala, cesala,strihala a vlnu posilala do pradelny( r s hackem),od ktere mela vzornik barev,podle toho si nechala za par korum vlnu nabarvit a uprist..poslali nam klubicka upredene vlny,ze kterych jsme pletli mekoucke svetriky.
Stejne jsme to delali I s vlnou ovci..neco se velice dobre prodalo, neco poslalo do pradelny a pletly se svetry,cepice,ponozky..ty byly teple!😇

7.1.2021 10:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

ančovička1 napsal(a):
Do psich boud a kurniku je angorska vlna velka skoda..mamka je chovala, cesala,strihala a vlnu posilala do pradelny( r s hackem),od ktere mela vzornik barev,podle toho si nechala za par korum vlnu nabarvit a uprist..poslali nam klubicka upredene vlny,ze kterych jsme pletli mekoucke svetriky.
Stejne jsme to delali I s vlnou ovci..neco se velice dobre prodalo, neco poslalo do pradelny a pletly se svetry,cepice,ponozky..ty byly teple!😇

Já vím, že je to škoda. Ale dnes ty možnosti zpracování nejsou, no. Nebo o nich nevím. Pamatuju si, že děda to měl podobně, ještě vlnu měnil - za jedno klubíčko angory dostal tři až pět klubíček ovčí vlny.

7.1.2021 11:42
ančovička1

XXX.XXX.44.147

Varaxi napsal(a):
Já vím, že je to škoda. Ale dnes ty možnosti zpracování nejsou, no. Nebo o nich nevím. Pamatuju si, že děda to měl podobně, ještě vlnu měnil - za jedno klubíčko angory dostal tři až pět klubíček ovčí vlny.

Ano,je skoda,ze to dnes neni..urcite bych chovala angory a pletla vnoucatum mekoucke svetriky..dneska je prize same umele vlakno:(

7.1.2021 11:59
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

Myslím, že je dobré se zpátky naučit plést svetříky z angory...
Greta je mladý člověk s diagnózou Aspergerův syndrom. Jistě i mimořádně inteligentní. Moje kamarádka má dceru s Aspergerem, má IQ 144...( od 130 se jedná o genialitu). Vím, jak ta dívka vnitřně trpí. Greta je citlivá duše. Dospívající do světa, který se jí nelíbí. Zkuste uplatnit 15tiletou puberťačku, která opovrhuje mainstreamem...
Otírat si hubu o někoho, koho znáte jen z médií, je "chucpe", zvláště když svoji misi začala v 15, tedy dítě... kritizovat dítě je dvojnásob"chucpe". Její stávkové pátky zaujaly tolik mladých lidí, opravdu si myslíte, že naše mládež je pomýlená?

7.1.2021 12:12

petraodlesa napsal(a):
Greta je mladý člověk s diagnózou Aspergerův syndrom. Jistě i mimořádně inteligentní. Moje kamarádka má dceru s Aspergerem, má IQ 144...( od 130 se jedná o genialitu). Vím, jak ta dívka vnitřně trpí. Greta je citlivá duše. Dospívající do světa, který se jí nelíbí. Zkuste uplatnit 15tiletou puberťačku, která opovrhuje mainstreamem...
Otírat si hubu o někoho, koho znáte jen z médií, je "chucpe", zvláště když svoji misi začala v 15, tedy dítě... kritizovat dítě je dvojnásob"chucpe". Její stávkové pátky zaujaly tolik mladých lidí, opravdu si myslíte, že naše mládež je pomýlená?

Ale proc se jeji nazory stavaji normou, proc se o ni nonstop psalo, co si o cem raci myslet? Na reseni problemu se musi vedome podilet cela komunita, ne jediny zataty clovek, ktery vi, nebo si to aspon mysli.. V Brazilii nenapadne s primym prezidentovym souhlasem vypalili zbytky pralesa a je to naprosto v poradku? V Japonsku z vědeckých duvodu lovi velryby, jeji mlade dorusta roky do dospelosti a jejich skutecna inteligence je v podstate nezmeritelna, a take je ticho..

7.1.2021 12:57
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ale proc se jeji nazory stavaji normou, proc se o ni nonstop psalo, co si o cem raci myslet? Na reseni problemu se musi vedome podilet cela komunita, ne jediny zataty clovek, ktery vi, nebo si to aspon mysli.. V Brazilii nenapadne s primym prezidentovym souhlasem vypalili zbytky pralesa a je to naprosto v poradku? V Japonsku z vědeckých duvodu lovi velryby, jeji mlade dorusta roky do dospelosti a jejich skutecna inteligence je v podstate nezmeritelna, a take je ticho..

Kdyby sdělovací prostředky, které platí určité skupiny lidí s jistými svými záměry, "nevytáhly" Grétu, nikdo by proti ní nic nemě a ani bychom nevěděli, že někde žije. To jsou vše jen kampaně lidí, kteří sami produkují více než 50% uhlíkové stopy a je jich méně než 10% všech obyvatel zeměkoule a zneužíjí jednou Grétu, jindy někoho jiného....

7.1.2021 13:07

jo012810 napsal(a):
Kdyby sdělovací prostředky, které platí určité skupiny lidí s jistými svými záměry, "nevytáhly" Grétu, nikdo by proti ní nic nemě a ani bychom nevěděli, že někde žije. To jsou vše jen kampaně lidí, kteří sami produkují více než 50% uhlíkové stopy a je jich méně než 10% všech obyvatel zeměkoule a zneužíjí jednou Grétu, jindy někoho jiného....

80 nejbohatsich lidi sveta drzi stejny majetek jako 7 nebo 8 miliard tech nejchudsich dohromady, a ty nuzky se neustale rozeviraji 🤔

7.1.2021 16:15

petraodlesa napsal(a):

Mezi námi děvčaty, spousta těch mladých lidí se chtěla ulít ze školy. Jako u nás. Myslím, že v sobotu by tak hojná účast nebyla.

7.1.2021 16:25
bery25

XXX.XXX.29.23

jo012810 napsal(a):

produkuju,no keby sa zo mna zajtra stal majitel amazonu,tak by som zacal chovat prasiatka,sliepky,myslim ze nie,produkoval a produkoval by som dalej,nemusel by som uz poslat ani jeden baliček,nejaku uhlikovu stopu by som ušetril,ale co zo zamestnanacami,a niekto by ma nahradil,to sa uz neda zastavit,len produkovat a produkovat

7.1.2021 17:41
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

Mezi námi děvčaty, spousta těch mladých lidí se chtěla ulít ze školy. Jako u nás. Myslím, že v sobotu by tak hojná účast nebyla.

😂😄👍

7.1.2021 17:44
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

jo012810 napsal(a):

Jednak k tomu přistupuju jako k detektivce, s otázkou: Qui bono? Čili...komu to prospívá?
A za druhé...je dobré se zamyslet i nad tímto: i čem se nepíše a proč?

7.1.2021 22:56
začátek

XXX.XXX.4.22

Na ČT3 OD 20.oo JISTĚ PANE ..... TAM TO POPISUJOU.

7.1.2021 23:26
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

Pomatenci a extremisté...hm. Otázka zní: kde by bez nich lidstvo bylo? Vždyť většina vynálezců byla svým okolím považována za blázny...
Otázka druhá: proč dělit lidi na pomatence+extrémisty kontra tzv.normální? Je tu někdo, kdo se považuje za normální, a přitom občas se nezachová nerozumně?

8.1.2021 06:50

Vůbec nejde o pomatenost a normálnost ale o vnucování jakéhokoliv názoru ostatním co jej nesdílí a znemožnění volby nejlépe zákonem. To je ten extremismus jakéhokoliv ismu. To rozhodně není pokrok ale dušení ducha a rozumu

8.1.2021 10:00
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

Vnucování svého názoru druhým je vskutku zhovadilost.

8.1.2021 11:26
horal

XXX.XXX.13.26

Ono se to provádí i zde na if. Jenom si vzpomeňte jak dokáží být někteří sprostí až vulgární pokud mu nějakým způsobem oponujete nebo napíšete něco co se neslučuje s jeho přesvědčením.

8.1.2021 12:15
bery25

XXX.XXX.49.22

horal napsal(a):
Ono se to provádí i zde na if. Jenom si vzpomeňte jak dokáží být někteří sprostí až vulgární pokud mu nějakým způsobem oponujete nebo napíšete něco co se neslučuje s jeho přesvědčením.

tak,tak,ale to je take nepodstatne,to je len na usmev,horsie ked to niekto vyzaduje zakonom,uz je to samy zakaz,zakaz,zachvilu vam pride nariadenia,kolko casu sa mate rozpravat so psom,sliepkami a hlavne s prasiatkami,lebo su velmi inteligentne,ale najlepsie su s knedlikom a kapustou aj sa porozpravam,ako dobre chutia

15.1.2021 13:00
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Hurá 🥰 EU povolila moučné červy jako potravinu pro člověka 🤓😂 nevyhyneme 👍👍👍👍😍

15.1.2021 13:32

Super, alespoň ti co jim to chutná už to nemusí konzumovat pokoutně. Sakra, pro ty co to jíst nechtějí, teď to bude narvany ve všem aniž se to dozvědí. Vláda socanu v praxi

19.1.2021 17:42

Vono všechno souvisí se vším...
https://m.youtube.com/watch?v=WFDM9mn3vj0

20.1.2021 10:45
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Tak jsem se rozhodla přilepšit soudružkám klíčením pšenice...a anžto občas prahnu po stravě zdravé, vyzkoušela jsem ji s medem a skořicí, slunečnicovými semínky...no teda? Takovou dobrotu jsem už dlouho neokusila.
Připomíná mi to...asi to tak i bude...vychodněslovanský velikonoční pokrm zvaný KUTIA, v něm teda ještě je mák.
Používalo se to i k věštění množství úrody 😄 lžíce kuti se vyhodila ke stropu a kolik semínek máku zůstalo nalepeno na stropě...jen nevím, jak často malovali.

4.2.2021 10:08
horal

XXX.XXX.13.26

petraodlesa napsal(a):
Tak jsem se rozhodla přilepšit soudružkám klíčením pšenice...a anžto občas prahnu po stravě zdravé, vyzkoušela jsem ji s medem a skořicí, slunečnicovými semínky...no teda? Takovou dobrotu jsem už dlouho neokusila.
Připomíná mi to...asi to tak i bude...vychodněslovanský velikonoční pokrm zvaný KUTIA, v něm teda ještě je mák.
Používalo se to i k věštění množství úrody 😄 lžíce kuti se vyhodila ke stropu a kolik semínek máku zůstalo nalepeno na stropě...jen nevím, jak často malovali.

Ještě by to chtělo arašídy a můžete jim rovnou kupovat snickers.

9.2.2021 17:09
9.2.2021 17:51
jo012810

XXX.XXX.101.35

Vedle plastovyho masa potřebujeme ještě policejní stat. https://texty.hlidacstatu.cz/policie-chce-centralni-biometricky-identifikacni-system-za-stamiliony-ma-umet-identifikovat-mluvciho-z-odposlechu/

No tak hurá! Konečně se blížíme románu 1984 a hlavně různé soukromé subjekty, kterým se podaří získat zakázku, budou moci čile obchodovat s mnoha daty a nejen s osobními čísly, jako u očkování. Tímto způsobem se opět dostanou peníze "do správných rukou"....

10.2.2021 10:20
paskov244

XXX.XXX.200.184

Co je na tom divného vždyť v dnešní době ví policie o vás kde jste v daném čase pokud máte zapnutý mobilní telefon naprosto přesně . Dokonce když vás zaměří tak si zjistí přes satelit co si právě čtete nebo z kým hovoříte .Stačí se chovat slušně a moc se nad tím nepozastavovat a pak budete mít klid . Protože technika jde mílovými kroky ku předu v brzké době se dočkáme že se automobil nerozjede pokud nepřiložíte prst nebo nezamrkáte tím správným okem na snímač v autě .
Do domu se dostanete jen těžko když budete mít ušpiněnou ruku . Bude to mít jednu výhodu nebudete ztrácet klíče .

10.2.2021 10:54

V Číně na tom není divného vůbec nic. Nezaměňoval bych slušnost se svobodou. Pokud stratim možnost volby, už to není svoboda. Každý může mít jiné představy o životě a to je v pořádku. Nikdo nikdy, za žádným účelem nebo ve jménu čehokoliv nemá právo vnucovat ostatním svoji vůli. A tohle je nástroj, který to má vyvoleným umožnit, pak už je na nich, stanovit kdo se chová slušně a kdo už ne.

10.2.2021 11:29
jo012810

XXX.XXX.101.35

....Stačí se chovat slušně a moc se nad tím nepozastavovat a pak budete mít klid ... konec citace. Ten kdo pamatuje ví, že platilo i za jiných režimů, ale také: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Myslím si, že právě román 1984 ukazuje naše "světlé zítřsky". Pardon, asi těm maldším( pokud ještě čtou)...

10.2.2021 11:52

jo012810 napsal(a):
....Stačí se chovat slušně a moc se nad tím nepozastavovat a pak budete mít klid ... konec citace. Ten kdo pamatuje ví, že platilo i za jiných režimů, ale také: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Myslím si, že právě román 1984 ukazuje naše "světlé zítřsky". Pardon, asi těm maldším( pokud ještě čtou)...

Popravdě? Nedočetl jsem to, vize světa, kde byly zničeny veškeré lidské hodnoty a radosti, byla na mě moc.. (čokoláda ?)

10.2.2021 12:37
jo012810

XXX.XXX.101.35

Popravdě? Nedočetl jsem to, vize světa, kde byly zničeny veškeré lidské hodnoty a radosti, byla na mě moc.. (čokoláda ?)

A otom to všechno je. I když někdo nedočte, tak se asi nevyhne...Jen technické možnosti jsou dnes jiné, ale princip, stejný.

10.2.2021 13:23

paskov244 napsal(a):
Co je na tom divného vždyť v dnešní době ví policie o vás kde jste v daném čase pokud máte zapnutý mobilní telefon naprosto přesně . Dokonce když vás zaměří tak si zjistí přes satelit co si právě čtete nebo z kým hovoříte .Stačí se chovat slušně a moc se nad tím nepozastavovat a pak budete mít klid . Protože technika jde mílovými kroky ku předu v brzké době se dočkáme že se automobil nerozjede pokud nepřiložíte prst nebo nezamrkáte tím správným okem na snímač v autě .
Do domu se dostanete jen těžko když budete mít ušpiněnou ruku . Bude to mít jednu výhodu nebudete ztrácet klíče .

Policie přístup k satelitům? Tak to jistě. Na to si ještě počkáme, ale spíš se nedočkáme, neb policie je také z lidu. Bez prověrek...

Co se týče mobilů, tak by bylo moc fajn, kdyby policie například uměla z přítomnosti určitého mobilu v baráku v určitou dobu zjistit, kdo ten barák vykradl. Nebo kdo způsobil nehodu na prázdné silnici v Horní Dolní. Ale nějak se tak neděje. Asi si to schovávají jen na pronásledování těch nejtěžších případů - jako třeba chovatelů drůbeže.

Policie není síajej nebo ensíajes…. Na drůbežáře jsou jiný páky!

13.10.2022 10:50
paskov244

XXX.XXX.39.75

Stačí se chovat slušně a moc se nad tím nepozastavovat a pak budete mít klid ... konec citace. Ten kdo pamatuje ví, že platilo i za jiných režimů, ale také: Kdo nejde s námi, jde proti nám.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vím že takovéto téma na chovatelské stránky nepatří . Všichni co čtete inzeráty na i Fauna si můžete spustit taky You Tube a tam se dozvíte co se vlastně v republice a potažmo evropě děje . Jak vede Fialová vláda republiku umysilně do bankrotu tak abychom se stali vazaly Unie a Němců . Pan předseda a jeho nohosledi jsou vlastně vlastizrádci .
Stále dokola se omílá téma drahota , ale co se stalo s penězy co vláda dostala jako odstupné za těžbu uhlí na Polské straně ! Už mají tamní obyvatelé vodovody které jim zaplatil stát a smlouvy na bezplatnou vodu aspoň na sto let . Jestli peníze použila na něco jiného je to vlastně zpronevjera !
Opoziční strany se tváří jako by za tento stav nemohly a přesto si myslím že můžou . Proč odsouhlasili že můžou do voleb koalice několika stran , vždyť tehdy měli v parlamentu většinu . Kdyby šla každá politická strana za sebe nebylo by ani Fialové vlady .

Vrků

13.10.2022 11:27
Vrků

XXX.XXX.15.246

paskov244 napsal(a):
Stačí se chovat slušně a moc se nad tím nepozastavovat a pak budete mít klid ... konec citace. Ten kdo pamatuje ví, že platilo i za jiných režimů, ale také: Kdo nejde s námi, jde proti nám.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vím že takovéto téma na chovatelské stránky nepatří . Všichni co čtete inzeráty na i Fauna si můžete spustit taky You Tube a tam se dozvíte co se vlastně v republice a potažmo evropě děje . Jak vede Fialová vláda republiku umysilně do bankrotu tak abychom se stali vazaly Unie a Němců . Pan předseda a jeho nohosledi jsou vlastně vlastizrádci .
Stále dokola se omílá téma drahota , ale co se stalo s penězy co vláda dostala jako odstupné za těžbu uhlí na Polské straně ! Už mají tamní obyvatelé vodovody které jim zaplatil stát a smlouvy na bezplatnou vodu aspoň na sto let . Jestli peníze použila na něco jiného je to vlastně zpronevjera !
Opoziční strany se tváří jako by za tento stav nemohly a přesto si myslím že můžou . Proč odsouhlasili že můžou do voleb koalice několika stran , vždyť tehdy měli v parlamentu většinu . Kdyby šla každá politická strana za sebe nebylo by ani Fialové vlady .

Konzumnímu stádu se něco nelíbí bojí se o svá jsoucna?

13.10.2022 11:39

Vláda nemusí vést nic nikam, abychom zůstali i nadále vazaly DE a EU. Jsme na nich hospodářsky závislí, naše ekonomiky jsou nerozpojitelně svázané, ono to jaksi nejde, stát se KLDR jen tak z plezíru.

A ty "peníze", tím myslíte tu jednu smutnou miliardu, z níž Lbc kraj dostal tři čtvrtiny? Tady si můžete počíst, jestli vás to zajímá

http://www.ovodarenstvi.cz/clanky/liberecky-kraj-zridil-fond-turow-rozdelovat-bude-penize-z-polskych-kompenzaci

https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/29294-penize-z-fondu-turow-na-zajisteni-vody-v-prihranici-nestaci-projekty-je-potreba-dofinancovat.html

A od té doby ceny materiálů a energií zase povyskočily. Ona ta voda nakonec spolkne nejen celou tu kompenzaci, ale dost možná ještě jednou tolik ukrojí z rozpočtu

13.10.2022 12:56

Vrků napsal(a):
Konzumnímu stádu se něco nelíbí bojí se o svá jsoucna?

Kdyby šlo o konzum, tak je to super. Ono jde o zdanění prdů a to se dotkne hlavně těch, co už nemaji prdět z čeho...jinak je to pravda o ho.ně.

13.10.2022 12:58

Voda,voda,voda....stále se řeší její nedostatek. Ale vždyť se o ni připravujeme díky ekologii. Neříkám..... v městech je kanalizace a čistička nutná, ale dnes každá vesnička s 50 č.p. ji má taky.
Dřív se voda ze studny "prohnala" domácností a skončila v septiku. Přijel fekál....rozvezl ji po louce....tam se vsákla, vyčistila a koloběh se dokončil.
Dnes si načerpáme svoji spodní vodu ze studny .... "proženeme " ji domácností a za týden je naše voda v Hamburku.

13.10.2022 15:49

On to dneska díky bio eko už i ten fekál musí vozit do čističky, takže i z té vsi s dvaceti baráky se to vozí do nejbližší dekontaminace.

Na druhou stranu, zase se nám asi nestane, že bychom si předávali škrkavky z generace na generaci.

Zadržování vody v krajině bych asi osobně viděla úplně jinými způsoby...

Přidejte reakci

Přidat smajlík