Osamocená kachna pižmová a její přežití venku bez přístřešku v teplotách kolem nuly

Kachny pekingské
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 02:50
Ariadna

XXX.XXX.136.101

Dobrý den,
mám dotaz ohledně kachny pižmové, která se osamocená objevila na pozemku asi nejspíše potom co se vylekala bouchání a vystřelování silvestrovských petard. Chtěla bych jí nějak pomoci a zeptat se zda někdo nevíte o nějaké záchranné stanici či spolku, který pomáhá těmto zvířátkům.
Dále bych se chtěla zeptat, zda přežije takhle venku bez přístřešku se slámou. Dočetla jsem se že nemají rády vítr a venku právě začalo foukat a sněžit. Pokusila jsem se jí odchytit do větší přepravky vystlané slámou, ale vylekala se a odlétla k sousedům za plot. Bohužel je nyní 02.45 hod. a tak nemohu u sousedů opakovat pokus alespoň o umístění přepravky se slámou, aby se chudák schovala třeba.
Prosím pokud by jste někdo měl návrh na její záchranu, či nějakou dobrou radu o nějakém záchranném spolku, nebo mě tu někdo uklidníte, že se jí nic nestane díky vlivu počasí budu moc ráda a děkuji Vám.
Kontakt na mě:
email: julie.novakova@centrum.cz

3.1.2021 04:51
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

V klidu. Nic se ji nestane. Jen ji tam někde dejte vodu a trochu zrni. Za světla ji zkuste chytit (třeba do podběráku) a poptat se po okoli komu chybi. Zima jí nevadi máme je venku celoročně.

3.1.2021 11:56
ančovička1

XXX.XXX.44.147

pastevecovci napsal(a):
V klidu. Nic se ji nestane. Jen ji tam někde dejte vodu a trochu zrni. Za světla ji zkuste chytit (třeba do podběráku) a poptat se po okoli komu chybi. Zima jí nevadi máme je venku celoročně.

K nam take priletela asi pred mesicem kacenka pizmova,trochu necim nakrizena, chudinka zbedovana,hladova..polovicni,nez nase kachny..vrhla se na krmeni,nacpala se,nase kachny ji chvili odhanely,potom to vzdaly..tak mame novou kacenku😀 hledat majitele nebudu,protoze to kacence nemuzu udelat..
Jinak kachny pizmove mame take stale venku, krome mrazu..jakmile hlasi -3 °C, vsechny kacenky zavirame na noc do stodoly..hlavne kaceri trpi omrzanim cerveneho ozobi, ktere kdyz namrzne,boli a kacer je jako samec odepsany na
hodne dlouho, nez se mu to zahoji..

3.1.2021 20:55
Ariadna

XXX.XXX.13.152

Sehnala jsem krmení, dala jsem ho do zahrady, ale nechce vůbec jist. Nevím, zda si to najde sám? Dosáhla jsem jen kousek od kraje plotu a kačer je u prostřed zahrady. Je na zahradě na kterou se majitel dostaví až z jara. Nicméně jsme spolu v kontaktu. Majitele jsem nenalezla i přesto že jsem se ptala v blízkém, tak širokém okolí. Prosím vás někoho o pomoc. Nenašel by se někdo kdo by si kachnu, nebo asi je to tedy spíše kačer, nevzal by si ho někdo? Někdo zkušený kdo by ho dokázal odchytit? Cestu vám i zaplatím pokud bude třeba. Je mi ho strašně líto. 😢 Mají být minusové teploty a on tam nemá přístřešek a nic krom toho co jsem psala, ze jsem mu tam dala mističku krmné směsi. Prosím jestli se tu najde dobrá duše. Kontakt na mě: 608727770. Děkuji všem co odpověděli.

4.1.2021 14:16
Valentko

XXX.XXX.226.187

Ariadna napsal(a):
Sehnala jsem krmení, dala jsem ho do zahrady, ale nechce vůbec jist. Nevím, zda si to najde sám? Dosáhla jsem jen kousek od kraje plotu a kačer je u prostřed zahrady. Je na zahradě na kterou se majitel dostaví až z jara. Nicméně jsme spolu v kontaktu. Majitele jsem nenalezla i přesto že jsem se ptala v blízkém, tak širokém okolí. Prosím vás někoho o pomoc. Nenašel by se někdo kdo by si kachnu, nebo asi je to tedy spíše kačer, nevzal by si ho někdo? Někdo zkušený kdo by ho dokázal odchytit? Cestu vám i zaplatím pokud bude třeba. Je mi ho strašně líto. 😢 Mají být minusové teploty a on tam nemá přístřešek a nic krom toho co jsem psala, ze jsem mu tam dala mističku krmné směsi. Prosím jestli se tu najde dobrá duše. Kontakt na mě: 608727770. Děkuji všem co odpověděli.

Urobte si z nej obed. Az ju viete chytiť. Az nechce žrat tak jej iba ukončíte trapenie a ešte z nej budete mat aj obed.

Přidejte reakci

Přidat smajlík