Osamocená kachna pižmová a její přežití venku bez přístřešku v teplotách kolem nuly
Kachny pekingské
Dobrý den,
mám dotaz ohledně kachny pižmové, která se osamocená objevila na pozemku asi nejspíše potom co se vylekala bouchání a vystřelování silvestrovských petard. Chtěla bych jí nějak pomoci a zeptat se zda někdo nevíte o nějaké záchranné stanici či spolku, který pomáhá těmto zvířátkům.
Dále bych se chtěla zeptat, zda přežije takhle venku bez přístřešku se slámou. Dočetla jsem se že nemají rády vítr a venku právě začalo foukat a sněžit. Pokusila jsem se jí odchytit do větší přepravky vystlané slámou, ale vylekala se a odlétla k sousedům za plot. Bohužel je nyní 02.45 hod. a tak nemohu u sousedů opakovat pokus alespoň o umístění přepravky se slámou, aby se chudák schovala třeba.
Prosím pokud by jste někdo měl návrh na její záchranu, či nějakou dobrou radu o nějakém záchranném spolku, nebo mě tu někdo uklidníte, že se jí nic nestane díky vlivu počasí budu moc ráda a děkuji Vám.
Kontakt na mě:
email: julie.novakova@centrum.cz
pastevecovci
napsal(a):
V klidu. Nic se ji nestane. Jen ji tam někde dejte vodu a trochu zrni. Za světla ji zkuste chytit (třeba do podběráku) a poptat se po okoli komu chybi. Zima jí nevadi máme je venku celoročně.
K nam take priletela asi pred mesicem kacenka pizmova,trochu necim nakrizena, chudinka zbedovana,hladova..polovicni,nez nase kachny..vrhla se na krmeni,nacpala se,nase kachny ji chvili odhanely,potom to vzdaly..tak mame novou kacenku😀 hledat majitele nebudu,protoze to kacence nemuzu udelat..
Jinak kachny pizmove mame take stale venku, krome mrazu..jakmile hlasi -3 °C, vsechny kacenky zavirame na noc do stodoly..hlavne kaceri trpi omrzanim cerveneho ozobi, ktere kdyz namrzne,boli a kacer je jako samec odepsany na
hodne dlouho, nez se mu to zahoji..
Sehnala jsem krmení, dala jsem ho do zahrady, ale nechce vůbec jist. Nevím, zda si to najde sám? Dosáhla jsem jen kousek od kraje plotu a kačer je u prostřed zahrady. Je na zahradě na kterou se majitel dostaví až z jara. Nicméně jsme spolu v kontaktu. Majitele jsem nenalezla i přesto že jsem se ptala v blízkém, tak širokém okolí. Prosím vás někoho o pomoc. Nenašel by se někdo kdo by si kachnu, nebo asi je to tedy spíše kačer, nevzal by si ho někdo? Někdo zkušený kdo by ho dokázal odchytit? Cestu vám i zaplatím pokud bude třeba. Je mi ho strašně líto. 😢 Mají být minusové teploty a on tam nemá přístřešek a nic krom toho co jsem psala, ze jsem mu tam dala mističku krmné směsi. Prosím jestli se tu najde dobrá duše. Kontakt na mě: 608727770. Děkuji všem co odpověděli.
Ariadna
napsal(a):
Sehnala jsem krmení, dala jsem ho do zahrady, ale nechce vůbec jist. Nevím, zda si to najde sám? Dosáhla jsem jen kousek od kraje plotu a kačer je u prostřed zahrady. Je na zahradě na kterou se majitel dostaví až z jara. Nicméně jsme spolu v kontaktu. Majitele jsem nenalezla i přesto že jsem se ptala v blízkém, tak širokém okolí. Prosím vás někoho o pomoc. Nenašel by se někdo kdo by si kachnu, nebo asi je to tedy spíše kačer, nevzal by si ho někdo? Někdo zkušený kdo by ho dokázal odchytit? Cestu vám i zaplatím pokud bude třeba. Je mi ho strašně líto. 😢 Mají být minusové teploty a on tam nemá přístřešek a nic krom toho co jsem psala, ze jsem mu tam dala mističku krmné směsi. Prosím jestli se tu najde dobrá duše. Kontakt na mě: 608727770. Děkuji všem co odpověděli.
Urobte si z nej obed. Az ju viete chytiť. Az nechce žrat tak jej iba ukončíte trapenie a ešte z nej budete mat aj obed.