Klarinkak00

XXX.XXX.25.245
Dobrý den, prosím o radu, v Říjnu jsem si byla pri křepelky u jednoho pána, stáří podle pána bylo v tu dobu 7 týdnů, brala jsem 14 křepelek a 5 kohoutku. Dala jsem je do klece , podestlala a začala krmit směsi pri křepelky. Strouham jim mrkev, dotoho dám skořápky, vařené vejce a tvaroh. Minulý měsíc jsem si byla u jiného chovatele pro jiné křepelky a tý mi už začaly nést. Nesou sice zatím 1 denně, ale aspoň vím.. Ale bohužel tamty z října nesnesly ještě vůbec nic. Svitime jim, voda a jídlo mají furt. Teplo taky mají okolo 20 stupňů. Prosím poraďte co dělám špatně
Na 14 slepiček mít 5 kohoutků je děsně moc. Proč to tak máte? Dyť vám musí pořád ty slepičky pojímat a stresovat. Když si přivezete křepelky, tak si hlavně zjistěte, co dával ten předchozí majitel za krmení a to hned neměňte. Buď stejné, nebo postupně přimíchávat jiné. Žádná skoková změna.
Osobně bych nedávala nic jiného než směs pro křepelky. Je v ní všechno co potřebují.
Jinak kolik hodin denně jim svítíte?
Prohlížela jste je? Nemají parazity nebo střevní problémy? Trus je v pořádku, žádná krev v něm? Jsou až je budete mít v ruce "puckatá" nebo jsou hubená a mají znát prsní kost?
Zdravím, jak píše paní přede mnou- moc kohoutů. Pokud to máte jen na vejce tak kohouty pryč.
Jestli i do chovu tak zredukovat kohouty nebo rozdělit do chovných skupin. Takto jsou permanentně ve stresu a do snášení se nepohrnou. Pokud pán krmil jinou směsí může to trvat klidně dva týdny než se adaptují na nové krmivo a prostředí.
Ať se daří
M.
A víte to jistě, že jim bylo 7 týdnů? Třeba vám prodal staré vynešené. Pokud píšete, že jste je koupila v říjnu, tak už byste měla mít vajec mraky. Kupovala jsem nesexované bílé křepelky. Nakonec jich bylo ze 16 ks jen 6 slípek. Na snášení to vliv nemělo. Jen byly odrbané na zádech. Postupně jsem kohouty uklidila do pekáče.
Jestli vám od října nesnesli ani vajíčko, a máte podmínky co píšete tak bych řekl tyto důvody proč nesnáší:
1. ověřit zda to máte na 100% slepičky a neprodal vám jen kohouty.
2.Prověřit stáří, možná vám prodal vynesené slepičky (stáří drůbeže se určuje podle pařátů)
3.Špatně odchované v prvních týdnech života- vyměnit chov.
4. Mohou být rušeny jinými živočichy(pes, kočka, potkat, děti atd.)
Jiné důvody bych nejspíš už nehledal. Kohoutků je moc, ale to vliv nemá že nesnáší. Krmivo, že jste přeměnila než prodejce, tak to už si měli dávno zvyknout.
Přeji hodně zdaru.
Jinak křepelka japonská je velice domestikované zvíře. Začínají snášet v 6.-7. týdnu života, v 9. plná snůška tzn. 1 vajíčko denně.Pokud mají od 5.-6. týdne života tyto podmínky:
1. TEPLOTA nad 16*C nosná linie nad 19*C masná linie.
2. SVĚTLO min. 16 hodin denně
3. KRMIVO, od 6.týdne neměnit, stejný výrobce, min. 20% bílkovin
Pokud toto u japonských křepelek dodržíte, potom snáší jak divé.