Ahoj přátelé,
Predne dekuji za vsechny rady.
Poridili jsme k hedvabnickam zdrobnele australky a mne v hlave vrta otazka...muzu je zdobnelym slepicim poridit klasicky velkou, nebo je to nesmysl? ...bylo by to 5ks zdrobnelych, 1ks zdrob.kohout + perlicky (4 s kohout).
Dekuji.
Varaxi
napsal(a):
Znám chovy, kde takto slepice mají, jako malé s velkými. A znám případy, kde se to neosvědčilo a slepice museli kvůli velikosti vypouštět na oddělené výběhy. V kurníku pak prý problémy nebývají.
Děkuji. Mám opravdu velikou plochu, stále zelenou, výběh neustále mohu posouvat i s kurnikem... Pripadne si postavim druhy. Prostor je. Jen premyslim, zda se snesou, zkusenosti mam opravdu naprosto nulove.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asumba
napsal(a):
Děkuji. Mám opravdu velikou plochu, stále zelenou, výběh neustále mohu posouvat i s kurnikem... Pripadne si postavim druhy. Prostor je. Jen premyslim, zda se snesou, zkusenosti mam opravdu naprosto nulove.
Co se osvědčí jednomu, nemusí druhému. Pokud k "domácím" zdrobnělkám donesete velkou/velké, spíše budou v submisivní roli, ale 100% vám to nikdo nezaručí, prostě to budete muset zkusit. Pokud je dost prostoru, slepice se vyhnou a nedochází ke zbytečným konfliktům. U mne třeba dělal v kurníku problém kohout, který šikanoval mladé kusy (všechno bílé hedvábky), takže dvě slepice chodily spát do snášedla (mimo noclehárnu) a nechtěly do kurníku. Kohout šel do separace a je klid. Teď už je ve věčném lovišti a sháním nového, byl stejně nějaký divný v poslední době.
My mame na dvore tiez vsetko mozne, velke aj male.
Daval som na jar na skusku zopar vajicok od jednej malej nosnicky (neviem presne plemeno), ze co sa jej vyliahne, kohutov sme mali viacero. Dve kuriatka obe hnede, obaja kohuti ale uz po vyliahnuti som videl, ze otcom bol svetlo zlty brahman. Kuriatka rastli rychlo a boli bezneho vzrastu (vacsi ako matka nizsi ako otec)
Inak sa nam nebiju na dvore, kohuti rozneho vzrastu a plemena vyrastali spolu pri sebe, maju svoju hierarchiu. Samozrejme mnozstvo kohuto redukujeme.