Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2021 05:29
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

V dětství jsem viděla, jak někdo na klíně uspal slepici... Ležela bez pohnutí. Tehdy mi to přišlo jako veliké kouzlo 😄
Umíte to? Asi nejde o uspání, spíše omámení...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2021 06:05

když je slepice ochočená a osahaná, tak klidně tak leží. není to žádné další tajemství.

11.1.2021 07:17
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

Děkuji za odpověď...i když se mi moc nezdá. Bylo to na táboře, ten mladík neměl k oné slepici žádný vztah.

11.1.2021 07:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A udělal to ten mladík schválně, nebo se to prostě stalo? Nám takhle vypínala jedna slepice sama. Stačilo ji chvíli držet (ne že bychom ji drželi násilím, ale jak píšete, vzít si ji třeba na klín a nedovolit, aby odešla) a lehla, jako kdyby „hrála mrtvou“.

11.1.2021 07:32
petraodlesa

XXX.XXX.38.26

Schválně. Bylo to "cirkusové číslo"...

11.1.2021 08:09
horal

XXX.XXX.13.26

Kdysi jsem viděl jak strčili slepici hlavu pod křídlo a párkrát s ní zahoupali ze strany na stranu. Pak ji posadili na zem a slepice dlouho chvíli zůstala sedět s hlavou pod křídlem. Pak zvedla hlavu a s velkým křikem utekla. Můj kohout to dělá sám, jen co sedne tak spí, i teď po ránu. Ani se mu nedivím, sice krásné, ale ledové ráno.

11.1.2021 08:12

petraodlesa napsal(a):
V dětství jsem viděla, jak někdo na klíně uspal slepici... Ležela bez pohnutí. Tehdy mi to přišlo jako veliké kouzlo 😄
Umíte to? Asi nejde o uspání, spíše omámení...

Nás učili - strčit slepici hlavu pod křídlo a několikrát zakroužit. Pak zůstala ležet. Před pár lety mi někdo poslal video s asi třinácttiletou holčičkou, která dokázala "uspat" králíka, psa i nějakého plaza (leguána?). Už si přesně nevybavuji.

11.1.2021 10:00
ančovička1

XXX.XXX.20.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nás učili - strčit slepici hlavu pod křídlo a několikrát zakroužit. Pak zůstala ležet. Před pár lety mi někdo poslal video s asi třinácttiletou holčičkou, která dokázala "uspat" králíka, psa i nějakého plaza (leguána?). Už si přesně nevybavuji.

Ja toho vyuzivam,kdyz chci zvazit mlade kohouty..necham je chvili viset hlavou dolu,potom polozim na vahu a asi 5 minut vydrzi lezet v klidu,nez ho zvazim...u slepicek to nefunguje..jinak to uspavani nema smysl..snad jen pro zabavu..

11.1.2021 14:38

Takhle to jde u všech plemen bez rozdílu pohlaví...

https://youtu.be/Sd1j1AgBsYQ

11.1.2021 17:20
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Jejda,to video je tak krátké, že nevidím, co udělal... můžete to ještě okomentovat, milý bohemiagall?

11.1.2021 17:29

Pomaleji a z jiného úhlu, je to jen jednoduché překřížení křídel kloub za kloub, ona má pak pocit, že ji stále někdo drží
https://youtu.be/zhX_PX-1GFY

11.1.2021 17:59
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Pomaleji a z jiného úhlu, je to jen jednoduché překřížení křídel kloub za kloub, ona má pak pocit, že ji stále někdo drží
https://youtu.be/zhX_PX-1GFY

Tak to jste mě dostal 😉👍moc díky 😍 vážně si nevykloubí letky???

11.1.2021 18:00
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

To , co dodal bohemiagall, je super 👍 i když se to vůbec nepodobá tomu uspávání, co jsem v mládí viděla. I tak, skvělý tip 🐓 a velký dík 🙏

11.1.2021 19:49

petraodlesa napsal(a):
Tak to jste mě dostal 😉👍moc díky 😍 vážně si nevykloubí letky???

Nevykloubí, je to jeden ze způsobů, jak zafixovat a poponést slepici. Učili nás ve škole.

11.1.2021 20:07
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Nevykloubí, je to jeden ze způsobů, jak zafixovat a poponést slepici. Učili nás ve škole.

Děkuji 🥰

Přidejte reakci

Přidat smajlík