Plymutka -jarabiča vlnitá -mala prezentacia tohoto plemena, v tomto farebnom raze.
Je tu někdo, kdo ví jak se přesně nazývá tento barevný ráz plymutky vlnité?
Případně jestli je někdo chová, potěší mě když sem napíše odkud je, abych tušila kde sehnat kohouta. Děkuji
reznade
napsal(a):
Je tu někdo, kdo ví jak se přesně nazývá tento barevný ráz plymutky vlnité?
Případně jestli je někdo chová, potěší mě když sem napíše odkud je, abych tušila kde sehnat kohouta. Děkuji
Zvíře na obrázku není Plymutka, ale to snad sakra musíte vidět sama ne?
Jestli Vás zajímá problematika barevných rázů drůbeže, doporučuji, za uspořený výnos z kšeftování z drůbeží pořídit vzorník (nebo poproste manžela o dárek), tam jsou spousty informací..
pastevecovci
napsal(a):
Jestli Vás zajímá problematika barevných rázů drůbeže, doporučuji, za uspořený výnos z kšeftování z drůbeží pořídit vzorník (nebo poproste manžela o dárek), tam jsou spousty informací..
A co to podle Vás tedy je, když ne plymutka ? Jen se možná jedná u nás o málo rozšířený barevný ráz?
JÁty

XXX.XXX.206.141
reznade
napsal(a):
A co to podle Vás tedy je, když ne plymutka ? Jen se možná jedná u nás o málo rozšířený barevný ráz?
Já myslím, že tohle stačí.
Je mi předem líto potencionálních zákazníků Vašich množitelskách kšeftů... Vy plymutko....
pastevecovci
napsal(a):
Podle mě, je to tahle:
https://www.plymutky.cz/album/barevne-razy-plymutek-/#tm-vlnita-jpg
Jen moje má růžicový hřeben místo listového, ale to bude asi výjimka, když se to může stát prý i u Vlašek.
JÁty

XXX.XXX.206.141
reznade
napsal(a):
Podle mě, je to tahle:
https://www.plymutky.cz/album/barevne-razy-plymutek-/#tm-vlnita-jpg
Jen moje má růžicový hřeben místo listového, ale to bude asi výjimka, když se to může stát prý i u Vlašek.
Vy jste taky výjimka....
Ale namnožte to, to někdo koupí, taková vzácnost... To bude dobrý, to pude....
JÁty
napsal(a):
Vy jste taky výjimka....
Ale namnožte to, to někdo koupí, taková vzácnost... To bude dobrý, to pude....
V tomto článku se můžete dočíst, že se šlechtí i plymutky z růžicovitým hřebenem, takže ho tmavě vlnitá, což je novější barevný ráz může mít. Já si říkala že jsem to o růžicovitím hřebenu u plymutek někde četla,jen jsem to musela najít.
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/1636/plymutka/
JÁty

XXX.XXX.206.141
Ano, ano, to je ale zajímavý názor...
Je mezi vámi ostatními ještě někdo téhož názoru?
Ano?
honzapm
napsal(a):
Proč vám neřekl ten slušný chovatel/šlechtitel,
co je to za ráz a musíte se ptát tady?
přesný ráz jsem nějak špatně slyšela, jen vím že plymutka ... vlnitá, nepřeptávala jsem se, protože jsem to plemeno neměla v plánu chovat, byla koupená náhoudou jedna slepička s 2 kočinkami (z jedné se vyklubal kohoutek), moc se nám jako sedmitýdenní kuře líbila, tak jsme pro ozvláštnění hejna 1 vzali mimo plán, začala pěkně snášet a moc jsme si ji oblíbili pro její líbivý tvar i zbarvení peří...
zatím ani na jedné výstavě, kde jsem byla, plymutky nebyly...
wyandotky ano a ty mají úplně jiný tvar těla, ty se mě naopak nelíbily vůbec...
Ačkoli jsem si vědom, že jakákoli komunikace s Vámi nedává žádný smysl (ani pro Vás, ani pro ostatní) dovolím si přiložit čistě k tématu foto (velmi mladé)zdrobnělé plymutky stříbrně koroptví vlnité) velmi zřídka chované.
Ano, zvíře na fotce má listový hřeben, ačkoli to z ohledem na věk a uhel fotky nevypadá.
Nicméně co je zcela patrné je zcela odlišný (od Vámi zveřejněných fotek) ocas a celkově struktura opeření. I když je třeba zmínit, že do ideálu Plymutky tomu chybí hodně.
Zkuste si (vím že žádám marně) najít na netu fota plymutek a porovnávejte opeření a tvar těla, Vaše zvíře nemá z plymutky nic, prostě nic...
A teď už jen odkaz na fotku
https://vidzhan.rajce.idnes.cz/Okresni_vystava_mladat_Branisovice_1._-_2._9._2018/1314983109
Náhodou, když uživatelka umí rozlišit Sussex a Dominant Sussex,
tak šanci zaslouží. Snad letos nenechá omrznout pižmovky
a nebude se ptát, co jim je a proč.
honzapm
napsal(a):
Náhodou, když uživatelka umí rozlišit Sussex a Dominant Sussex,
tak šanci zaslouží. Snad letos nenechá omrznout pižmovky
a nebude se ptát, co jim je a proč.
Máte pravdu, jsem hlupák.
Přitom mám jakýsi svůj vnitřní seznam lidí, na které nechci z různých důvodů reagovat (jste na něm taky), ale někdy se prostě neudržím a pak to nejde zastavit.
Zkusím se polepšit.
pastevecovci
napsal(a):
Ačkoli jsem si vědom, že jakákoli komunikace s Vámi nedává žádný smysl (ani pro Vás, ani pro ostatní) dovolím si přiložit čistě k tématu foto (velmi mladé)zdrobnělé plymutky stříbrně koroptví vlnité) velmi zřídka chované.
Ano, zvíře na fotce má listový hřeben, ačkoli to z ohledem na věk a uhel fotky nevypadá.
Nicméně co je zcela patrné je zcela odlišný (od Vámi zveřejněných fotek) ocas a celkově struktura opeření. I když je třeba zmínit, že do ideálu Plymutky tomu chybí hodně.
Zkuste si (vím že žádám marně) najít na netu fota plymutek a porovnávejte opeření a tvar těla, Vaše zvíře nemá z plymutky nic, prostě nic...
A teď už jen odkaz na fotku
https://vidzhan.rajce.idnes.cz/Okresni_vystava_mladat_Branisovice_1._-_2._9._2018/1314983109
Porovnala jsem fotky a opravdu to moc nesedí. Snažila jsem se i porovnávat s Wyandotkou, jestli nedošlo k omylu a není to opravdu ta, je to k ní podobnější, ale taky mi to nesedí. Wyandotka co jsem našla fotky z výstavy je ještě kulatější a ocas má ještě nadýchanější. Akorát wyandotka z výstavy je zdrobnělá a moje slepičky klasicky veliká. Přikládám porovnání s mojí.
Připadá mi to jako něco mezi plymutkou a wyandotkou, ale to je zas nesmysl, když je to od chovatele čistých plemen.
Problém u plymutek je ten (a i u jiných variet), že se rozpadl připařovací plán v klubu a tak se vozí plymutky z Německa a odjinud, kde si vypomáhají různým křížením. Takže celkový původní rámec je velkým problémem. Nejlépe je vidět na speciálce plymutek či klubových expozicích...A dovozem ze zahraničí (zejména z Německa) se dostávají do chovu fenotipově sice perfektní zvířata, ale geneticky mnohdy problematický kříženci. Zkušenost třeba s kadeřením peří v další generaci...
Uživatel s deaktivovaným účtem

reznade
napsal(a):
Porovnala jsem fotky a opravdu to moc nesedí. Snažila jsem se i porovnávat s Wyandotkou, jestli nedošlo k omylu a není to opravdu ta, je to k ní podobnější, ale taky mi to nesedí. Wyandotka co jsem našla fotky z výstavy je ještě kulatější a ocas má ještě nadýchanější. Akorát wyandotka z výstavy je zdrobnělá a moje slepičky klasicky veliká. Přikládám porovnání s mojí.
Připadá mi to jako něco mezi plymutkou a wyandotkou, ale to je zas nesmysl, když je to od chovatele čistých plemen.
no prostě to zvíře, které máte, neodpovídá vzhledem plymutce, jakože vůbec, má s ní společný akorát to, že je to slepice. asi tak stejně jako 20 kg krátkonohý pes s ušima dolů není německý ovčák, i když třeba může mít stejnou barvu a byl kupovaný jako zaručeně čistokrevný.
wyandotka jako zdroj nestandardních znaků (ten hřeben, tvar těla, opeření, ocas) se tak nabízí, ale těžko říct, co v tom všechno je.
ale na množení to není.