Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2021 17:09
Asumba

XXX.XXX.42.200

Tak mám za sebou prvního svého oškubaného a vykuchaného kohouta.
(ani jsem nikdy neviděla, jak to někdo dělá :-) )

A ano, je z toho nejlepší polévka v životě.


Tak tedy, tohle je velká motivace do budoucna!!!
Díky všem za všechny rady, které mi tu pravidelně dáváte (i kdyz pochopitelne ne vsechny se memu egu libi ;-)

21.1.2021 01:11
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Slepičí vývar, tzv. Židovský penicilin 👍 se vařil ženám po porodu, rekonvalescentům, jeho účinky jsou známé. Ať se daří 🙋

21.1.2021 07:35
Asumba

XXX.XXX.42.200

petraodlesa napsal(a):
Slepičí vývar, tzv. Židovský penicilin 👍 se vařil ženám po porodu, rekonvalescentům, jeho účinky jsou známé. Ať se daří 🙋

Ano, odnesla jsem to znamé v šestinedělí tzv. "do kouta", jak se říká.
Kohouta do kouta! :-)

Pojem židovsky penicilin neznam, to je dobre.

21.1.2021 08:37
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

Asumba napsal(a):
Ano, odnesla jsem to znamé v šestinedělí tzv. "do kouta", jak se říká.
Kohouta do kouta! :-)

Pojem židovsky penicilin neznam, to je dobre.

Ano, "kútnica" na Slovácku, tuším že to je nádoba na polévku pro šestinedělky.
Recept na "židovský penicilin" jsem našla a i kvůli němu odchovám, sice nerentabilně, ale v bio kvalitě, kohoutky z líhně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2021 08:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

a od této chvíle už vám nebude líto, když určíte kuře jako kohouta a budete mít pořád málo :D

u mě musí v mrazáku za každých okolností nějaký kus mrtvého kohouta být pořád k dispozici.

21.1.2021 10:30
honzapm

XXX.XXX.134.34

No, těžko tam budete mít kus kohouta živého, že?
I když, já to tuhle vyzkoušel, ale po rozmražení se moc nehýbal.
Asi to chce čas.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2021 10:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzapm napsal(a):
No, těžko tam budete mít kus kohouta živého, že?
I když, já to tuhle vyzkoušel, ale po rozmražení se moc nehýbal.
Asi to chce čas.

Když mu dáte dost času v teplíčku, bude se vám znovu hýbat, zaručeně

21.1.2021 10:49
1978milan

XXX.XXX.231.235

petraodlesa napsal(a):
Ano, "kútnica" na Slovácku, tuším že to je nádoba na polévku pro šestinedělky.
Recept na "židovský penicilin" jsem našla a i kvůli němu odchovám, sice nerentabilně, ale v bio kvalitě, kohoutky z líhně.

Ten hrnec se jmenuje kútňák.
A s polívkou se nosily ještě koblihy (u nás se říká šišky) a flaška kamínky.

21.1.2021 10:51
1978milan

XXX.XXX.231.235

Jinak kútnica je plachta, která odděluje postel, kde leží šestinedělka, od zbytku světnice

21.1.2021 13:03
honzapm

XXX.XXX.134.34

A co to je "flaška kamínky", prosím, Milane? Ď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2021 13:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměla to být flaška kmínky - likéru?

21.1.2021 14:03
1978milan

XXX.XXX.231.235

Jasně kmínky , mobil si píše, co chce. Omlouvám se.

21.1.2021 14:14
Asumba

XXX.XXX.42.200

Jestli je kmínka z kmínu, pak mi to dava smysl, kmín je dobrý na laktaci :-)

21.1.2021 14:15
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já měla za to, že kmínka je polévka. :) Že existuje i likér, to je pro mě novinka.

21.1.2021 14:16
Asumba

XXX.XXX.42.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a od této chvíle už vám nebude líto, když určíte kuře jako kohouta a budete mít pořád málo :D

u mě musí v mrazáku za každých okolností nějaký kus mrtvého kohouta být pořád k dispozici.

Ano! Myslím, že kohouti nebudou vůbec vůbec vůbec vadit :-)
Už, ehm, plánuji druhý kurník ;-)

21.1.2021 14:22
1978milan

XXX.XXX.231.235

Varaxi napsal(a):
Já měla za to, že kmínka je polévka. :) Že existuje i likér, to je pro mě novinka.

Jojo, je to likér, ale jestli se ještě vyrábí, to teda nevím.
A jak píše Asumba, kmín je dobrý na laktaci a tuším i na prdíky.

21.1.2021 15:21
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

1978milan napsal(a):
Jojo, je to likér, ale jestli se ještě vyrábí, to teda nevím.
A jak píše Asumba, kmín je dobrý na laktaci a tuším i na prdíky.

😄 právě jsem zadělala na kváskový chleba, kmín vynechávám🙈 fakt si tolik zdraví tvrdit nepotřebujeme 😄 chutná mi více s nadrceným lněným semínkem.
Díky za vysvětlení, jak je to s tou kútnicí👍 milanovi.

21.1.2021 15:39
bery25

XXX.XXX.31.227

Asumba napsal(a):
Ano! Myslím, že kohouti nebudou vůbec vůbec vůbec vadit :-)
Už, ehm, plánuji druhý kurník ;-)

no ja som tak tiez začinal,jeden kurnik,druhy kurnik,nieco pre prasiatka,jahniatka,brojlerov,a teraz to vyzera ako v ciganskej,par don,romskej nevysporiadanej osade tak pozor na pristavby aby to aj trochu vyzeralo

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2021 15:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

1978milan napsal(a):
Jojo, je to likér, ale jestli se ještě vyrábí, to teda nevím.
A jak píše Asumba, kmín je dobrý na laktaci a tuším i na prdíky.

Anyz podporuje traveni, jestli i kmin? 🤔

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2021 16:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Anyz podporuje traveni, jestli i kmin? 🤔

Taky.

21.1.2021 16:49
1978milan

XXX.XXX.231.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Anyz podporuje traveni, jestli i kmin? 🤔

Jojo taky, proto se přidává třeba na tučná pečená masa( kachna, Husa, vepřové) a do nadymavých jídel, jako je právě chleba a třeba zelí.

21.1.2021 17:54
1978milan

XXX.XXX.231.235

horal napsal(a):
https://www.destilerka.cz/kminka-likr-35-0-5l#detail-anchor-description

Tak přece se to pořád vyrábí. Nikdy jsem to ale nepil, zajímalo by mě, jaká je.

21.1.2021 18:07
petraodlesa

XXX.XXX.39.165

horal napsal(a):
https://srecepty.cz/ingredience/alas

Může to být i anýzovka?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2021 20:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa napsal(a):
Může to být i anýzovka?

Může. Ale na mě je obojí moc aromatické. Můj problém.

21.1.2021 20:50
honzapm

XXX.XXX.134.34

Milane, to je ale zajímavé. Ď.

(vše je jednou poprvé)

Přidejte reakci

Přidat smajlík