Tak mám za sebou prvního svého oškubaného a vykuchaného kohouta.
(ani jsem nikdy neviděla, jak to někdo dělá :-) )
A ano, je z toho nejlepší polévka v životě.
Tak tedy, tohle je velká motivace do budoucna!!!
Díky všem za všechny rady, které mi tu pravidelně dáváte (i kdyz pochopitelne ne vsechny se memu egu libi ;-)
Asumba
napsal(a):
Ano, odnesla jsem to znamé v šestinedělí tzv. "do kouta", jak se říká.
Kohouta do kouta! :-)
Pojem židovsky penicilin neznam, to je dobre.
Ano, "kútnica" na Slovácku, tuším že to je nádoba na polévku pro šestinedělky.
Recept na "židovský penicilin" jsem našla a i kvůli němu odchovám, sice nerentabilně, ale v bio kvalitě, kohoutky z líhně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

a od této chvíle už vám nebude líto, když určíte kuře jako kohouta a budete mít pořád málo :D
u mě musí v mrazáku za každých okolností nějaký kus mrtvého kohouta být pořád k dispozici.
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzapm
napsal(a):
No, těžko tam budete mít kus kohouta živého, že?
I když, já to tuhle vyzkoušel, ale po rozmražení se moc nehýbal.
Asi to chce čas.
Když mu dáte dost času v teplíčku, bude se vám znovu hýbat, zaručeně
petraodlesa
napsal(a):
Ano, "kútnica" na Slovácku, tuším že to je nádoba na polévku pro šestinedělky.
Recept na "židovský penicilin" jsem našla a i kvůli němu odchovám, sice nerentabilně, ale v bio kvalitě, kohoutky z líhně.
Ten hrnec se jmenuje kútňák.
A s polívkou se nosily ještě koblihy (u nás se říká šišky) a flaška kamínky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměla to být flaška kmínky - likéru?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
a od této chvíle už vám nebude líto, když určíte kuře jako kohouta a budete mít pořád málo :D
u mě musí v mrazáku za každých okolností nějaký kus mrtvého kohouta být pořád k dispozici.
Ano! Myslím, že kohouti nebudou vůbec vůbec vůbec vadit :-)
Už, ehm, plánuji druhý kurník ;-)
1978milan
napsal(a):
Jojo, je to likér, ale jestli se ještě vyrábí, to teda nevím.
A jak píše Asumba, kmín je dobrý na laktaci a tuším i na prdíky.
😄 právě jsem zadělala na kváskový chleba, kmín vynechávám🙈 fakt si tolik zdraví tvrdit nepotřebujeme 😄 chutná mi více s nadrceným lněným semínkem.
Díky za vysvětlení, jak je to s tou kútnicí👍 milanovi.
Asumba
napsal(a):
Ano! Myslím, že kohouti nebudou vůbec vůbec vůbec vadit :-)
Už, ehm, plánuji druhý kurník ;-)
no ja som tak tiez začinal,jeden kurnik,druhy kurnik,nieco pre prasiatka,jahniatka,brojlerov,a teraz to vyzera ako v ciganskej,par don,romskej nevysporiadanej osade tak pozor na pristavby aby to aj trochu vyzeralo
Uživatel s deaktivovaným účtem

1978milan
napsal(a):
Jojo, je to likér, ale jestli se ještě vyrábí, to teda nevím.
A jak píše Asumba, kmín je dobrý na laktaci a tuším i na prdíky.
Anyz podporuje traveni, jestli i kmin? 🤔
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Anyz podporuje traveni, jestli i kmin? 🤔
Taky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa
napsal(a):
Může to být i anýzovka?
Může. Ale na mě je obojí moc aromatické. Můj problém.