Křepelky a doufám, že se jedná o japonské, se líhnou po 17 až 18 dnech inkubace. Tak jako u drůbeže např. hrabavé, je třeba cca 3 dny před předpokládaný dnem líhnutí, mírně snížit teplotu o 0,2°C a mírně zvýšit vlhkost na cca 55%. Ona se většinou zvýší samovolně při začátku klubání a osychání kuřátek. Takže klidně vydržte, než se vylíhne první kuřátko a dalších max. 36 hodin, spíše 24 hodin nechte probíhat líhnutí. Co se v té době vylíhne, bude kvalitní. Potom líhnutí ukončete.
Boban10
napsal(a):
Teplotu mám nastavenou na 37.3 a vlhkost je kolem 65 hodně vajec je naklubanych tak já ještě tomu dám čas a děkuji za radu
když jsem líhnul poprvé, tak jsem z toho byl celý nesvůj. Hodiny jsem seděl a čučel do líhně :) ono to od toho prvního prasknutí skořápky do úplného vylíhnutí celkem trvá....
Nejdříve se objeví malá dírka, kterou kuře proklovne aby mohlo dýchat. Během klubání kuřata ve skořápce také odpočívají takže opravdu trpělivost. Uvidíte jaký to pak bude šrumec až vám jich většina vyleze během pár hodin :)
toť moje zkušenost
ať se daří.
M
Boban10
napsal(a):
Teplotu mám nastavenou na 37.3 a vlhkost je kolem 65 hodně vajec je naklubanych tak já ještě tomu dám čas a děkuji za radu
A v jaké líhni líhnete? Doporučuje výrobce tuto teplotu v dolíhni? U líhně s nucelým oběhem vzduchu (ventilátor), by mělo být nad vejci při líhnutí 37,8°C a v dolíhni o 0,2°C méně. Ale záleží na konstrukci líhně, kde se snímají veličiny...