Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hhhhhhhhh

5.2.2021 18:06
Hhhhhhhhh

XXX.XXX.166.88

Dobry den prosim o pomoc lihnou prvni krat v zivote dnes jsem zapla lihen a teplota je 38.2 38.3 38.5 a tak stale dokola ukazuje mi neuskodi to mam strach ze vihodim vsschi ven bilo bi to skoda

5.2.2021 18:16
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Teplota ujde. Až naložíte vejce, změní se to. Zpočátku vyšší teplota nevadí.

Hhhhhhhhh

5.2.2021 18:28
Hhhhhhhhh

XXX.XXX.166.88

Ale ja uz vejce nalozeni mam a ptam se jistli to neuskodi ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2021 18:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hhhhhhhhh napsal(a):
Ale ja uz vejce nalozeni mam a ptam se jistli to neuskodi ?

uškodí.

5.2.2021 18:32
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

První týden 38,2... druhý týden 38... třetí týden 37,7. Před líhnutím 37,5.
Kolísá vám teplota během dne?

5.2.2021 18:46
Gggggggggg

XXX.XXX.166.88

Ano kolisa 38.2potom38.3a pak38.5 a tak dokola se to opakuje mamlihen cleo 5 ps: pisu z manzeloviho uctu

5.2.2021 18:53
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Mám také v Cleo 5 naloženo, toto mi občas dělá. Kolísání může být i díky kolísání teploty v místnosti. Já jsem původní transportní obal té líhně upravila tak, že se otevírá shora, ne z boku. Líheň jsem vložila do krabice, volné rohy jsem vysypala drtí do polštářů, je to prodyšné a trošku izoluje. Vrch nechávám přiklopený a přikrytý dekou. Nedoléhá to, ale pomáhá.Tím se teplota lépe udrží.
Vlhkost držte raději pod 50%.

Hhhhhhhhh

5.2.2021 19:02
Hhhhhhhhh

XXX.XXX.166.88

Dekuji za radu ale nestane se vejcim nic ze teplota kolisa?

5.2.2021 19:13
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Vloni jsem ji také měla poprvé, líhnula jsem na jaře třikrát. Nebojte se, něco se vylíhne. To chce zkušenost.
Jsou dva problémy v této líhni. První je, že na displeji je jiná teplota než na vejcích. Proto mám po ruce obyčejný lékařský teploměr, který položím mezi vejce, to je důležitější, než údaj na víku. Zkontrolujte si to.
Druhý problém:
U této líhně vejcím vadí suchý vzduch těsně pod ventilátorem. A nižší teplota v tomtéž místě. Když ráno a večer obracím (mám plnou na dně, ne v kolíbce), tak předávám z vnitřní strany na kraj. Pokud máte vajec méně, je dobré je dát po obvodu.
To jsou opravdu jen dva problémy, které se dají tolerovat, za ty peníze. Nováčci nemají chuť dávat peníze za skvělou R-com nebo Brinsea. Pro radost z líhnutí to stačí.

Hhhhhhhhh

5.2.2021 19:20
Hhhhhhhhh

XXX.XXX.166.88

Dekuji a kolik se vam kurat vilihlo

5.2.2021 19:22
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Nepsala jsem si to. Asi 50%, ale to jsem ještě neměla vychytány ty chyby. Nejvíc měly problém ta vejce pod ventilátorem.
Držím palce.

Hhhhhhhhh

5.2.2021 19:42
Hhhhhhhhh

XXX.XXX.166.88

Dekuji moc dufam ze se neco aspon vilihne

5.2.2021 19:49
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Hhhhhhhhh napsal(a):
Dekuji moc dufam ze se neco aspon vilihne

Také doufám. Je to nejlepší líheň z těch levných. 🙋

5.2.2021 20:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

U Cleo musíte položit kvalitní teploměr (nejlépe tři kvalitní teploměry)
přímo na vejce, na tři různá místa.
Tam naměřená teplota je jediná platná.

To, co vám ukazuje displej, není teplota v prostoru vajec.
A může se to měnit.

Máte levnou líheň, musíte se s ní naučit zacházet.
Ideální je si předem přečíst osobní zkušenosti ostatních.

PS: není lepší zavolat prodejci líhně a konzultovat to s ním?
Prodejem servis nekončí.

5.2.2021 20:42
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Honzo, když dá tři teploměry, může naměřit tři různé hodnoty. Akorát ji to vynervuje. A na líhnutí to velký vliv nemá, pokud to nejsou vejce pod ventilátorem.
Vy máte doma Cleo 5?
No, firma Líhneme je fakt dobrá na komunikaci. A umí přiznat, že teplota na čidle je jiná. No, a to už paní přece ví.

6.2.2021 14:13
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

petraodlesa napsal(a):
Vloni jsem ji také měla poprvé, líhnula jsem na jaře třikrát. Nebojte se, něco se vylíhne. To chce zkušenost.
Jsou dva problémy v této líhni. První je, že na displeji je jiná teplota než na vejcích. Proto mám po ruce obyčejný lékařský teploměr, který položím mezi vejce, to je důležitější, než údaj na víku. Zkontrolujte si to.
Druhý problém:
U této líhně vejcím vadí suchý vzduch těsně pod ventilátorem. A nižší teplota v tomtéž místě. Když ráno a večer obracím (mám plnou na dně, ne v kolíbce), tak předávám z vnitřní strany na kraj. Pokud máte vajec méně, je dobré je dát po obvodu.
To jsou opravdu jen dva problémy, které se dají tolerovat, za ty peníze. Nováčci nemají chuť dávat peníze za skvělou R-com nebo Brinsea. Pro radost z líhnutí to stačí.

Cleo 5 je pro radost z líhnutí dobrá, ale mohla by to být radost o to větší, kdyby se z ní vylíhla všechna kuřata, která mají potenciál se vylíhnout. Já bohužel musela vždy pohřbít min. 1/3 dovyvinutých kuřat, zadušených. Některá se mi podařilo zachránit ( po naklování skořápky jsem jim zvětšila otvor a potírala okolí vlažnou vodou.) Větrák u té líhně je umístěn velmi nízko nad vajíčky a možná by bylo nejlepší ho vyřadit úplně z provozu. I když kanálky byly plné vody, vajíčka pod větrákem byla vysušená a kuřata přilepená k bláně. Teplota byla OK, kolísání nebylo nijak zásadní. Líhla jsem kuřata 3 sezony a pokaždé zhruba se stejným výsledkem. Myslím, že nejlepší líhní je dobrá kvočna a když se mi vloni vylíhlo 15 kuřat z 15. nasazených vajec, tak jsem milou Cleo 5 poslala o dům dál. No, vyzkoušela jsem si to a protože chovám slepičky pouze pro vlastní potřebu vajec a masa, tak jsem usoudila, že ji vlastně nepotřebuji. Přeji všem úspěšné líhnutí a nešetřete na líhnich.

6.2.2021 14:22
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Zuzka, to je pravda, pod větrákem byly vyvinuté s blánou přilepenou, neschopné se z ní vyklubat. Letos jsem dala doprostřed pod větrák víčko od krému, takže zmenšená plocha pro cca 4vejce. Také se chystám těm, které budou mít problém, pomoct ven. Mám nakoukáno, tyčinka do uší namočená, opatrně. Ale snažím se tomu předejít přemisťováním těch z vnitřního kruhu na kraj. Prý to pomáhá.
Jasně, kvočna je nejlepší. Ale když se jí chce... Cleo 5 bych z domu nedala. Ta líhne, když chci já 😌

6.2.2021 14:36
jo012810

XXX.XXX.101.35

Toto téma se vrací každý rok v tomto čase. Prostě tyto levné líhně pro nezkušeného chovatele jsou sázkou do loterie. Je tu hodně příspěvků, které se touto líhní zastávají a doporučují různé úpravy a vychytávky. Zase se zopakuji. Zkušený líhňař vylíhne úspěšně kuřata i v krabici od bot. Ten kdo chce i bez zkušeností úspěšně líhnout, zakoupí si léty odzkoušenou kvalitu (R-com; Bios; Brinsea), za kterou připlatí a nebo si sám vyrobí líheň a dopiplá k dokonalosti a své radosti.

6.2.2021 17:53
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Jo01, to je pravda... každý rok přibudou majitelé Cleo 5, potřebují poradit. Třeba ani sami netuší, jaký je v těch líhních rozdíl, o Rcom či Brinsea nemají ani páru. Však život a tyto stránky je naučí.
Je super, že jsou... tolik jsem se zde poučila. Měla jsem dnes nostalgickou, málem jsem už vyrobila děkovací a tleskací bravo všem...ale třeba by to Honzapm nerozdýchal, spadl by že svého sofa, natloukl si pravý ukazováček, a jak by to pak dopadlo s výběrovým řízením na jméno toho ex vybarveného kocourka, se neví 😉🤔 a ctěná Bodlinka by naočkovala místo kuřat svého přítele 😄tak raději mlčím a děkuji někam tam nahoru...

Přidejte reakci

Přidat smajlík