Dominant Červený D 853. X. Issa Brown

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2021 16:24
Asumba

XXX.XXX.42.204

Je tu prosím někdo,
kdo by mi mohl dát pár poznatků k těmto dvěma hybridům, ideálně měl možnost porovnání?

Dostala jsem za úkol sehnat jedny z nich do práce a naučit tam pár lidiček, jak se o ně starat. Asi jim doporučím krmnou směs, výběh budou mít tak 30x30 metrů. Prý mám vymyslet, kolik se jich tam vejde, podle toho koupí kurník.
Představují si tak 20 slepic, já si myslím, že reálnější bude tak polovina...

Díky za postřehy k těmto dvěma plemenům.

11.2.2021 16:41
1978milan

XXX.XXX.231.235

Mám dominant červeně žíhaný d159 ( v podstatě je to to samé, jako 853)i Issa brovn a za mě jednoznačně dominant. Snáška je u obou v podstatě stejná.
Dominant je sice trochu větší než Issa, ale má výrazně větší vejce a to už v prvním roce.
Issa silně agresivní k jakékoli jiné drůbeži a zařazení nových slepic do hejna byl očistec. Asi 3 nové kuřice i jednoho kohouta uklovaly k smrti. Pomohly až brýle proti kanibalismu.
Nikdy jsem se nesetkal s takovouto agresivitou u slepic.
Takže za mě rozhodně dominant.
Topka je dominant leghorn, ale tam by to chtělo větší výběh, takže ten červený 853 je super volba.

11.2.2021 17:45
Asumba

XXX.XXX.42.204

1978milan napsal(a):
Mám dominant červeně žíhaný d159 ( v podstatě je to to samé, jako 853)i Issa brovn a za mě jednoznačně dominant. Snáška je u obou v podstatě stejná.
Dominant je sice trochu větší než Issa, ale má výrazně větší vejce a to už v prvním roce.
Issa silně agresivní k jakékoli jiné drůbeži a zařazení nových slepic do hejna byl očistec. Asi 3 nové kuřice i jednoho kohouta uklovaly k smrti. Pomohly až brýle proti kanibalismu.
Nikdy jsem se nesetkal s takovouto agresivitou u slepic.
Takže za mě rozhodně dominant.
Topka je dominant leghorn, ale tam by to chtělo větší výběh, takže ten červený 853 je super volba.

Skvělý, moc děkuji za zkušenosti a odpověď.
Seženu 10 červených dominantů. Klienti stacionáře jim budou nosit v sezóně denně nasekane zelené,takže pastvu mít budou, ale i tak mi ten prostor připadá hraniční.

11.2.2021 18:26
1978milan

XXX.XXX.231.235

Nebo klidně zkuste i černé 109,jsou taky super. Snáška stejná jako u těch hnědých.
Mrkněte na DOMINANT cz. cz

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2021 18:44

teda nevím, co jste s těmi isičkami dělal, ale mně teda paduánky nežerou a to by i mohly, protože jsou větší a nemají chochol.

ale hádat se nebudu

ISA má výrazně lepší užitkovost než dominant, otázka je, jestli toho potenciálu v domácích podmínkách využijete.

11.2.2021 18:59
1978milan

XXX.XXX.231.235

No právě - domácí podmínky

A vážně větší mrchy jsem v životě neviděl.
Ale nesou dobře.

11.2.2021 19:12

1978milan napsal(a):
No právě - domácí podmínky

A vážně větší mrchy jsem v životě neviděl.
Ale nesou dobře.

A máte taky zkušenosti s Dominant D102?

11.2.2021 19:22
1978milan

XXX.XXX.231.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A máte taky zkušenosti s Dominant D102?

Ano, taky jsem je měl. Dominant v podstatě v jakékoli hnědé ( červené) barvě je dobrá volba.
Moc mě nenadchly koroptví, žíhané, modré a greenshell,tam byla nižší snáška, malá vejce, časté kvokání a zatloustnutí.
A jak už jsem psal, nejlepší jsou leghorn.

11.2.2021 20:22

1978milan napsal(a):
Ano, taky jsem je měl. Dominant v podstatě v jakékoli hnědé ( červené) barvě je dobrá volba.
Moc mě nenadchly koroptví, žíhané, modré a greenshell,tam byla nižší snáška, malá vejce, časté kvokání a zatloustnutí.
A jak už jsem psal, nejlepší jsou leghorn.

Děkuji za odpověď.

flosrhoeados

11.2.2021 21:06
flosrhoeados

XXX.XXX.245.7

Tak ja mám Isa sussex a nesú ako besné, aj v týchto mrazoch. Začali dosť skoro, asi tak v 18 týždňoch a odvtedy každý deň skoro všetky. Majú tendenciu túlať sa, aj keď majú doma dosť potravy tak sa sále snažia prešmyknúť na dvor alebo do záhrady a zožrať tam všetko možné. A čo sa týka toho pridávania nových jedincov do kŕdľa, tak som im pridala kohúta trochu mladšieho od nich, zozačiatku boli dosť agresívne, ale tak po 2 týždňoch si zvykli a teraz keď je už väčší od nich tak poslúchajú.

11.2.2021 21:51
1978milan

XXX.XXX.231.235

flosrhoeados napsal(a):
Tak ja mám Isa sussex a nesú ako besné, aj v týchto mrazoch. Začali dosť skoro, asi tak v 18 týždňoch a odvtedy každý deň skoro všetky. Majú tendenciu túlať sa, aj keď majú doma dosť potravy tak sa sále snažia prešmyknúť na dvor alebo do záhrady a zožrať tam všetko možné. A čo sa týka toho pridávania nových jedincov do kŕdľa, tak som im pridala kohúta trochu mladšieho od nich, zozačiatku boli dosť agresívne, ale tak po 2 týždňoch si zvykli a teraz keď je už väčší od nich tak poslúchajú.

Na snášku si u Issa taky nemůžu stěžovat, nesou dobře, jen bych řekl že oproti dominantum mají trošku menší vejce.
Jen ta agresivita mě překvapila.
Nasadili jsme brýle proti kanibalismu a byl klid. Asi po dvou měsících jsme brýle sundali.
Jsem zvědavý, až budu letos přidávat nové kuřice, jestli se to bude opakovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík