Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer,
máme po domácky urobenú liaheň. Dnes je to 18 deň a išli sme zvyšovať vlhkosť v nej. Nastal tu ale problém. Tým že mám na spodnej časti urobenú dierku na vzduch tak nám strašne rýchlo uniká vlhkosť a nemôžem ju udržať na stálych %. Mám tam 2 veľké nádoby na vodu do ktorých som dala teplú vodu. Vlhkosť stúpne na 70% ale po hodine začne pomaly klesať. Pri liahnutí by mi tak za ten jeden celý deň vlhkosť klesla aj o 20% a to nie je dobré. Čo by som mala spraviť? Spodnú dierku zacpať nemôžem kvôli prívodu kyslíku ale práve tá dierka je problém nakoľko hneď dole mám aj nádoby s vodou a tým pádom mi rýchlejšie vlhkosť uniká. Na vrchu mám tiež jednu dierku na únik ale s tou problém nikdy nebol pokiaľ som nepridal tú spodnú.
Ako tento problém riešiť?
Ak by som dierku pridala na stred z boku, nebolo by to lepšie?
Poprípade tú spodnú úplne ucpala? (v tom prípade ale ako docielim toho, aby v liahni bol vzduch pri liahnutí a kuriatka sa mi tam nezadusili?)
Neviem si s týmto rady. Za každú pomoc budem vďačná.
Ak by som spodnú dieru uzavrela a nechala len tú vrchnú. budú mať kuriatka prísun kyslíku?
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810
napsal(a):
Ne, ne vzduch nechte v klidu. Musíte zvětšit odparnou plochu vody a nebo lépe nasměrovat zdroj tepla tak, aby odpařoval více vody ze stávající plochy. Z fotky není vidět vnitřní uspořádání celé líhně ( topídka žárovky, kabel?, umístění misky s vodou atd.)
Nádoby s vodou máme na úplnom spodku (už tam sú 2 veľké+ 2 menšie nádoby s hubkou, takže vlhkosti by tam bolo až až, na zdroj tepla nepoužívame lampu ale nejakú "podložku" ktorá teplo vyžaruje (presný názov vám nepoviem, liaheň som nestavala ja). Je nalepená po okrajoch liahne zozadu. Teplota a všetko sa drží dobre, bohužiaľ s tou vlhkosťou máme dosť problém.