Slabá skořábka křepelčí vejce

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2021 19:41
Andynx

XXX.XXX.64.15

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s jedním problémem. Založil jsem chov křepelek japonských nosných jen tak pro radost, které mám v prostorných klecích ve stodole s přívětivou teplotou po celý rok. Křepelkám s vždy snažím poskytnout ten největší komfort- se žádnými vážnějšími nemoci jsem se doposud nesetkal. Přes zimu má každé páté vajíčko slabší skořápku, což asi není v pořádku, ale horší je, že někdy z vajíčka vykukuje taková krátká pupeční šnůra. Ze šnůry vytéká bílek se žloutkem. Nedokážu si to vysvětlit. Setkali jste se z něčím podobným? Budu vděčný za každou radu.

Křepelky krmím krmivem od značky Energys- křepelka gold, stáří křepelek je necelý rok.

14.2.2021 21:46
Roma69

XXX.XXX.169.193

Take by mne zajmalo co to muze byt

15.2.2021 05:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

A mají křepelky dostatek vápníku, např. neomezeně drcené škořápky a písek?

15.2.2021 10:45
Andynx

XXX.XXX.64.15

jo012810 napsal(a):
A mají křepelky dostatek vápníku, např. neomezeně drcené škořápky a písek?

Ano, postavil jsem pro ně kotiště s pískem a popelem, do krmiva přidávám rozdrcené skořápky a po delší dobu i krmný vápenec. Zvažuji možnost, že by šlo jen o nějaké jedince, kteří takové podivné vejce snášejí a zbytek křepelek je v pořádku. Možná nějaká genetická vada? Je to podivné..

15.2.2021 14:24
Roma69

XXX.XXX.169.193

Takove vejce jsem jeste nevidel

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2021 15:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andynx napsal(a):
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s jedním problémem. Založil jsem chov křepelek japonských nosných jen tak pro radost, které mám v prostorných klecích ve stodole s přívětivou teplotou po celý rok. Křepelkám s vždy snažím poskytnout ten největší komfort- se žádnými vážnějšími nemoci jsem se doposud nesetkal. Přes zimu má každé páté vajíčko slabší skořápku, což asi není v pořádku, ale horší je, že někdy z vajíčka vykukuje taková krátká pupeční šnůra. Ze šnůry vytéká bílek se žloutkem. Nedokážu si to vysvětlit. Setkali jste se z něčím podobným? Budu vděčný za každou radu.

Křepelky krmím krmivem od značky Energys- křepelka gold, stáří křepelek je necelý rok.

Vypadá to, jako když se kolem žloutku nevytvoří dokonale všechny obaly a ve skořápce zůstane otvor, kterým ten vnitřek vytéká. Rozhodně neobvyklé. Asi chyba v "matrixu".

16.2.2021 07:20
Roma69

XXX.XXX.169.193

Jedine tak no. Vapniku by mely mit asi dost. Zajmave.

22.7.2021 17:53
Natallinka

XXX.XXX.222.160

Zdravim, prosim dopatrali ste sa k nejakemu dovodu, preco maju tie vajicka taku dierku? Ja som tiez zalozila chov s desiatimi prepelicami. Za posledny mesiac som nasla tri vajicka s dierkou. Niektore boli sfarbene, to posledne nemalo ani skrvrny. Tiez hladam a patram, ci to moze by nedostatkom vapnika, pripadne stresom, alebo co sa deje. Dakujem

22.7.2021 23:10
honzapm

XXX.XXX.134.34

Vajíčko vytvořila křepelka příliš rychle.
Nestihlo dokončit proces, který si můžete dohledat nejen tady na if.
Proč to vaše křepelka dělá, zda např. krmíte příliš vydatnou směsí,
nebo je to nezávislá vada jedince, nevyvěštíme.

23.7.2021 19:11
Natallinka

XXX.XXX.222.160

Dakujem za odpoved, dava to zmysel. Je pravda, ze vacsina vajicok sa objavuje az po 17:00 respektive podvecer, a tieto nachadzam uz skor. Krmim kupovanou zmesou pre prepelice + pridavam zelene (datelinu, pupavu) a drvene skrupiny. Mozno to niektorej nevyhovuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík