Dobrý den,
potřeboval bych poradit s jedním problémem. Založil jsem chov křepelek japonských nosných jen tak pro radost, které mám v prostorných klecích ve stodole s přívětivou teplotou po celý rok. Křepelkám s vždy snažím poskytnout ten největší komfort- se žádnými vážnějšími nemoci jsem se doposud nesetkal. Přes zimu má každé páté vajíčko slabší skořápku, což asi není v pořádku, ale horší je, že někdy z vajíčka vykukuje taková krátká pupeční šnůra. Ze šnůry vytéká bílek se žloutkem. Nedokážu si to vysvětlit. Setkali jste se z něčím podobným? Budu vděčný za každou radu.
Křepelky krmím krmivem od značky Energys- křepelka gold, stáří křepelek je necelý rok.
jo012810
napsal(a):
A mají křepelky dostatek vápníku, např. neomezeně drcené škořápky a písek?
Ano, postavil jsem pro ně kotiště s pískem a popelem, do krmiva přidávám rozdrcené skořápky a po delší dobu i krmný vápenec. Zvažuji možnost, že by šlo jen o nějaké jedince, kteří takové podivné vejce snášejí a zbytek křepelek je v pořádku. Možná nějaká genetická vada? Je to podivné..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andynx
napsal(a):
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s jedním problémem. Založil jsem chov křepelek japonských nosných jen tak pro radost, které mám v prostorných klecích ve stodole s přívětivou teplotou po celý rok. Křepelkám s vždy snažím poskytnout ten největší komfort- se žádnými vážnějšími nemoci jsem se doposud nesetkal. Přes zimu má každé páté vajíčko slabší skořápku, což asi není v pořádku, ale horší je, že někdy z vajíčka vykukuje taková krátká pupeční šnůra. Ze šnůry vytéká bílek se žloutkem. Nedokážu si to vysvětlit. Setkali jste se z něčím podobným? Budu vděčný za každou radu.
Křepelky krmím krmivem od značky Energys- křepelka gold, stáří křepelek je necelý rok.
Vypadá to, jako když se kolem žloutku nevytvoří dokonale všechny obaly a ve skořápce zůstane otvor, kterým ten vnitřek vytéká. Rozhodně neobvyklé. Asi chyba v "matrixu".
Zdravim, prosim dopatrali ste sa k nejakemu dovodu, preco maju tie vajicka taku dierku? Ja som tiez zalozila chov s desiatimi prepelicami. Za posledny mesiac som nasla tri vajicka s dierkou. Niektore boli sfarbene, to posledne nemalo ani skrvrny. Tiez hladam a patram, ci to moze by nedostatkom vapnika, pripadne stresom, alebo co sa deje. Dakujem