Moc nízka vlhkosť v liahni?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2021 17:54

Dobrý deň,
minulé liahnutie som počas celého liahnutia držal vlhkosť okolo 60% a nebol problém. Teraz som nasadil ďalšie vajíčka do liahne a vlhkosť mi stúpne max na 55% a počas noci klesne aj na 50%.
Je to v poriadku? Používam syntetický vlhkomer a vôbec neviem kde môže byť problém, nakoľko mi pri prvom liahnutí v tej istej liahni a s tou istou plochou odparovania ukazuje rozdielne hodnoty.
Nie je 50% už príliš málo?
Dakujem pekne za každú radu.
(Jedná sa o hrabavú hydinu a liaheň je po domácky robená.)
V stredu by sme mali vajíčka presvietiť, ak by bola vlhkosť príliš nízka, chytili by sa zárodky?
Vlhkomer som skúšal aj prekalibrovať znovu či neukazuje kraviny, ale ukazuje stále to isté.
Je možné, aby mi pri prvom liahnutí ukazovalo úplne iné hodnoty vlhkosti v rovnakej liahni a s rovnakými nádobami ako pri druhom?

22.2.2021 19:12
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Myslím, že vlhkost kolem 45% po celou dobu inkubace, do 18. dne, je ok. Hrabavá nepotřebuje tolik vlhkosti. Vodní drůbež by měla problém. Hlavně dodržte zvýšení vlhkosti o 20% poslední tři dny.

22.2.2021 19:37

petraodlesa napsal(a):
Myslím, že vlhkost kolem 45% po celou dobu inkubace, do 18. dne, je ok. Hrabavá nepotřebuje tolik vlhkosti. Vodní drůbež by měla problém. Hlavně dodržte zvýšení vlhkosti o 20% poslední tři dny.

áno, to robíme :)

22.2.2021 20:12
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Tak se nebojte...to bude dobré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík