Kurník pro vlašky

Vlašky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2021 12:13
Erikae

XXX.XXX.162.158

Pro kolik vlašek je vhodný kurník

Celkové rozměry: 190 x 64 x 100 cm (D x Š x V)
Velikost domu: 64 x 64 x 100 cm (D x Š x V)
Velikost hnízdiště: 60 x 40 x 40 cm (D x Š x V)
Rozměry výběhu: 95 x 55 x 63 cm (D x Š x V)
+hnízdiště (2)
Přístup budou mít ven, výběh u kurníku by byl jen na noc.

Co myslíte?
Uvítám i rady pro chov vlašek, jak je asi zřejmé začínám...

Děkuji moc.

23.2.2021 13:15
ančovička1

XXX.XXX.4.62

1/2 rousne zakrsle..ani to ne..

23.2.2021 13:21
mesys

XXX.XXX.84.118

Erikae napsal(a):

+hnízdiště (2)

Co myslíte?

Děkuji moc.

pro kolik vlašek? pro žádnou ,rada nic nechovejte .

23.2.2021 13:48
ančovička1

XXX.XXX.4.62

mesys napsal(a):
pro kolik vlašek? pro žádnou ,rada nic nechovejte .

Ano,dobra rada, nic nechovat..

23.2.2021 14:15
Erikae

XXX.XXX.162.158

Tady si člověk přijde pro radu a je jen kritika. Stačí napsat "pro Vlašky nevhodné" a taky by to člověk pochopil.

23.2.2021 14:16
Erikae

XXX.XXX.162.158

ančovička1 napsal(a):
1/2 rousne zakrsle..ani to ne..

Děkuji

23.2.2021 14:25
tomtom172

XXX.XXX.230.226

Erikae napsal(a):
Tady si člověk přijde pro radu a je jen kritika. Stačí napsat "pro Vlašky nevhodné" a taky by to člověk pochopil.

Úplne s vami súhlasím a v poslednej dobe je tu takých príspevkov čím ďalej viac. Máte pravdu dá sa to napísať aj rozumne a bez toho aby na človeka hneď niekto útočil. Treba si uvedomiť že nie každý kto sem príde a niečo sa opýta je chovateľ s dlhoročnou praxou. Človek aby sa tu pomaly aj bál niečo opýtať...

23.2.2021 14:25
ladd

XXX.XXX.171.23

Pokud je pod tim údajem “celkové rozměry” myšlen ten výběh, do kterého maji být puštěny přes den, tak platí ta druhá část odpovědi ančovičky. Prostory nemáte na žádné slepice. To co uvádíte je voliera pro andulky, na zem párek křepelek.

23.2.2021 14:44
Erikae

XXX.XXX.162.158

Přístup by měly samozřejmě ven. Ten ukrutně malý výběh, co je s kurníkem spojen, je nevyhovující. Ale slepice se přece na noc zavírají kvůli predátorům... Brala jsem to spíše jako prostor na noc, s kurníkem. Ale stejně, budeme stavět sami nový velký kurník, protože to, co nabízí eshopy se mi zdá všechno nějaké malé. Jen bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil. Koupím knihu Úspěšný chov slepic, tam je i návod na kurník a další informace. Vy, zkušení chovatelé, vám jistě někdo rady předal, nám je nemá kdo předat, tak nemusíte útočit na začátečníka a psát mu, ať nic nechová. Zřejmě víte, ale neporadíte. Tak proč diskutujete...

23.2.2021 15:14
ladd

XXX.XXX.171.23

Erikae napsal(a):
Přístup by měly samozřejmě ven. Ten ukrutně malý výběh, co je s kurníkem spojen, je nevyhovující. Ale slepice se přece na noc zavírají kvůli predátorům... Brala jsem to spíše jako prostor na noc, s kurníkem. Ale stejně, budeme stavět sami nový velký kurník, protože to, co nabízí eshopy se mi zdá všechno nějaké malé. Jen bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil. Koupím knihu Úspěšný chov slepic, tam je i návod na kurník a další informace. Vy, zkušení chovatelé, vám jistě někdo rady předal, nám je nemá kdo předat, tak nemusíte útočit na začátečníka a psát mu, ať nic nechová. Zřejmě víte, ale neporadíte. Tak proč diskutujete...

Do toho co jste uvedla vám bylo popravdě poraděno , nejen vlašky, ale žádné slepice. Asi by bylo v dotazu dobré uvést jaké množství by jste si chovat představovala a jak velké prostory jste ochotni vyčlenit.
Zadejte si zde na fauně počet slepic na plochu v kurníku, ve výběhu a na hřadu. Podívejte se i do sekce články. Radím prostory dost naddimemzovat (i hřady). Může se stát, že slepice budete muset mít kvůli ptačí chřipce přes zimu zVřené, tak ať tam nejsou jak sardinky.

23.2.2021 15:31
Erikae

XXX.XXX.162.158

ladd napsal(a):
Do toho co jste uvedla vám bylo popravdě poraděno , nejen vlašky, ale žádné slepice. Asi by bylo v dotazu dobré uvést jaké množství by jste si chovat představovala a jak velké prostory jste ochotni vyčlenit.
Zadejte si zde na fauně počet slepic na plochu v kurníku, ve výběhu a na hřadu. Podívejte se i do sekce články. Radím prostory dost naddimemzovat (i hřady). Může se stát, že slepice budete muset mít kvůli ptačí chřipce přes zimu zVřené, tak ať tam nejsou jak sardinky.

Ano, děkuji :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2021 15:47

Dobrý den, já mám kurník metr krát dva metry, asi metr vysoký, jsou v něm 3 snaskova hnízda a 4 hřady a dvě poličky (některé prostě rady spí na polici) a v pohodě v něm mám 19 slepic. Samozřejmě krmím venku, ale holkám to stačí i přes zimu. Aspoň se tam zahrejou. Takže pokud budou mít velký výběh venku, tak myslím, že v tom vpohode můžete chovat.

23.2.2021 16:26
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Erikae napsal(a):

Nikdo na vas neutoci a o kritiku planku vaseho chovatelskeho zarizeni jste si sama napsala...nevyhovujici ,vlašky nechovat,ani jine slepice...
Nejdriv si mate zjistit podminky chovu daneho zvirete ,je toho plny internet, detaily se daji doladit..

23.2.2021 17:31
1978milan

XXX.XXX.37.214

Erikae napsal(a):

To máte pravdu, obzvlášť náš mistr světa Ančovička je na tohle machr.

23.2.2021 17:42
1978milan

XXX.XXX.37.214

Jinak ty rozměry jsou opravdu malinké, raději postavte nový velký kurník a pak pořiďte vlašky.
Jinak budete nešťastná vy i zvířata.

23.2.2021 17:49
bery25

XXX.XXX.213.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, já mám kurník metr krát dva metry, asi metr vysoký, jsou v něm 3 snaskova hnízda a 4 hřady a dvě poličky (některé prostě rady spí na polici) a v pohodě v něm mám 19 slepic. Samozřejmě krmím venku, ale holkám to stačí i přes zimu. Aspoň se tam zahrejou. Takže pokud budou mít velký výběh venku, tak myslím, že v tom vpohode můžete chovat.

mozno som si len nevsimol,ale nejake vetranie by sa hodilo,ja mam nieco podobne a kury ho skor vyhladavaju ako dvakrat vačši

23.2.2021 17:52
Asumba

XXX.XXX.36.189

Erikae napsal(a):

+hnízdiště (2)

Co myslíte?

Děkuji moc.

Uvádí se 1m2 podlahy na 3-5 takto velkých slepic. (Dle knihy Chov hospodářských zvirat, Havlín a kolektiv.)

23.2.2021 18:09
ladd

XXX.XXX.171.23

V tomhle 19 slepic?! Přesně jak jsem psal, sardinky. Kde to má okno? Jako hřady místo latí se zbroušenými hranami jsou klacky.

23.2.2021 19:13

Obecně, lidi chtějí samospasitelné, všeobjímající a všezahrnující rady k chovu cca na pět vět. Nečtou, nehledají, což v době wikipedie, google apod. prostě nechápu. Asi to souvisí s obecným stavem povrchnosti ve společnosti. Mě by by přišlo logické a přirozené, že chci něco chovat, vyhledám dostupné informace, nejlépe v odborné literatuře (hlavně ne na sociálních sítích, protože tam je to obvykle spíše snůška idiotských rad od A do Z, takže se stejně nedozvíte nic kloudného, krom srdíček, liků a fotek hybridek 100x jinak), načtu, zjistím potřeby a pokud mi není něco jasné, tak se zeptám, např. dočetl jsem se, že ......., ale není mi na tom jasné to a to......jak to děláte
...... atd.
Ale jakmile odmítnete zodpovědět tazateli na dotaz ve stylu shora, tak se do vás hned pustí, protože jste si dovolili jim neodpovědět podle jejich gusta na otázku, která je dost často položena asi milionkrát ve stejné diskuzi......a světe div se, že už pak zkušení chovatelé odpovídat nechtějí, jsou naštvaní, neudrží se, odpoví logicky ve stylu "na blbou otázku, blbá odpověď", čímžto pádem je zase oheň na střeše a jedna nikam nevedoucí diskuze je na světě.
Má úcta

23.2.2021 19:30
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Asumba odpověděla věcně a k tématu. A bez nevhodných připomínek. Zadavatelka se slušně zeptala. Patří jí slušná, zdvořilá odpověď. Někdo zjišťuje informace jinde, jiný začne na iFauně. Je na tom něco špatně? Dvě vlašky tam snad budou v pohodě, nebo dvě roztomilé hedvábničky.
👍 Díky, Asumbo!!!

23.2.2021 20:10
ladd

XXX.XXX.171.23

petraodlesa napsal(a):
Asumba odpověděla věcně a k tématu. A bez nevhodných připomínek. Zadavatelka se slušně zeptala. Patří jí slušná, zdvořilá odpověď. Někdo zjišťuje informace jinde, jiný začne na iFauně. Je na tom něco špatně? Dvě vlašky tam snad budou v pohodě, nebo dvě roztomilé hedvábničky.
👍 Díky, Asumbo!!!

Ne, tam nebude v pohodě žádná slepice.

23.2.2021 20:55
bery25

XXX.XXX.213.118

Obecně, lidi chtějí samospasitelné, všeobjímající a všezahrnující rady k chovu cca na pět vět. Nečtou, nehledají, což v době wikipedie, google apod. prostě nechápu. Asi to souvisí s obecným stavem povrchnosti ve společnosti. Mě by by přišlo logické a přirozené, že chci něco chovat, vyhledám dostupné informace, nejlépe v odborné literatuře (hlavně ne na sociálních sítích, protože tam je to obvykle spíše snůška idiotských rad od A do Z, takže se stejně nedozvíte nic kloudného, krom srdíček, liků a fotek hybridek 100x jinak), načtu, zjistím potřeby a pokud mi není něco jasné, tak se zeptám, např. dočetl jsem se, že ......., ale není mi na tom jasné to a to......jak to děláte
...... atd.
Ale jakmile odmítnete zodpovědět tazateli na dotaz ve stylu shora, tak se do vás hned pustí, protože jste si dovolili jim neodpovědět podle jejich gusta na otázku, která je dost často položena asi milionkrát ve stejné diskuzi......a světe div se, že už pak zkušení chovatelé odpovídat nechtějí, jsou naštvaní, neudrží se, odpoví logicky ve stylu "na blbou otázku, blbá odpověď", čímžto pádem je zase oheň na střeše a jedna nikam nevedoucí diskuze je na světě.
Má úcta

nic logicke mi tom nepride,odpovedat na blbu otazku,blbou odpovedou skor mi pride logicke neodpovedat už tak vobec ale samozrejme nepatrim k skusenym chovatelom,tak to neviem presne posudit

23.2.2021 21:23
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Erikae, berte to z té lepší stránky: zdejší chovatelé mají svá zvířata rádi. To, co nabízí trh, jsou legrační hračky pro děti.
Předražené, nefunkční. Asumba napsala správný rozměr kurníku. Výhodnější máte postavit zděný kurník. V dřevěném se daleko častěji setkáte s nepříjemnými parazity hostujícími na slepicích v noci, sajících jim krev. Přes den si hezky zalezou do spár ve dřevě a v noci budou terorizovat. Pak vám už slepice ani nebudou chtít jít dovnitř... jmenuje se to čmelík kuří. Zděný a vyspárovaný kurník je tutovka 🙋

23.2.2021 21:33
bery25

XXX.XXX.213.118

ale ked vas to prestane bavit,stači škrtnut zapalkou a dreveny je fuč ja mam vsetky tri drevene a s čmelikmi je to zatial v norme

24.2.2021 07:08
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

bery25 napsal(a):
ale ked vas to prestane bavit,stači škrtnut zapalkou a dreveny je fuč ja mam vsetky tri drevene a s čmelikmi je to zatial v norme

Když máte čmelíky, tak to škrtnutí sirkou bude brzo aktuální 😂pokud vám záleží na zvířatech...

24.2.2021 10:18
bery25

XXX.XXX.213.118

petraodlesa napsal(a):
Když máte čmelíky, tak to škrtnutí sirkou bude brzo aktuální 😂pokud vám záleží na zvířatech...

čmeliky ma asi kazdy,ide len o ich množstvo

24.2.2021 11:18
1978milan

XXX.XXX.37.214

Já mám dva kurníky, zděný i dřevěný a množství cmeliku je v obou stejné. Neřekl bych, že ve zděném jich je min.
Ale je pravda, že oheň je nejlepší likvidátor. Jednou týdně přejedu oba kurníky plynovým hořákem.
Nezničí se nikdy úplně, spíše je potřeba držet množství na uzdě.

24.2.2021 12:06
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Viděla jsem zděný kurník, tak zamořený čmelíkem, že sanace trvala týden. Veškeré vnitřní zařízení se muselo spálit, omítky oklepat až na cihlu, každou prasklinku ve zdivu zatmelit, nakonec všechno natřít křemelinovým nátěrem a doplnit o nové zařízení. Je úplně jedno z čeho kurník máte, musí však naplňovat potřeby slepic. Musí být dostatečně velký (podle počtu slepic), dobře odvětraný (nesmí se v něm v zimě srážet vlhkost) kvalitní podestýlka a každodenní hygiena je samozřejmostí. K tomu patří prevence proti parazitum, používání křemeliny do podestýlky, do snáškových hnízd a popelišť. Je lepší se věnovat prevenci celoročně, než v létě šílet z invaze přemnožených čmelíků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík