Polský kanál YouTube: 🌸Kurnik Kazika
Příprava krmení:
Vařená jemně sekaná kopřiva (vařená jim lépe chutná.) Smíchaná se šrotem.
Mleté skořápky jsou lepší než mačkané, vmícháme do šrotu ( prevence rozklovávání vajec... když žerou drcené, spíše se naučí klovat do vajec)
Odčervování:1. křemelina ( ziemia okrzemkowa) 2.květ vratiče nakrájený na drobno.
(Vratič zavěsit do kurníku, jeho zápach nesnášejí čmelíci, mouchy, komáři.)
3.česnek- přírodní antibiotikum, odčervuje.
Do pití přidává jednou týdně 🌸
na vzduchu rozmačkaný česnek (musí oxidovat, v mixéru s vodou toto nenastane). Dvě hodiny macerovaný ve studené vodě. Na 1litr vody jeden stroužek.
Tolik Kazik.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Překvapilo mě, že do krmení přidává křemelinu. Sice jen trochu. Ale?
Jakou máte zkušenost s křemelinou v krmení?
(Děkuji všem, kdo se zdrží komentářů, že lovím v "kdovíjakých" kanálech. Tento kanál je v Polsku velice oblíbený, autor byl pozván i do ranního vysílání polské televize ve Varšavě i se slepicemi 😂)
petraodlesa
napsal(a):
Polský kanál YouTube: 🌸Kurnik Kazika
Příprava krmení:
Vařená jemně sekaná kopřiva (vařená jim lépe chutná.) Smíchaná se šrotem.
Mleté skořápky jsou lepší než mačkané, vmícháme do šrotu ( prevence rozklovávání vajec... když žerou drcené, spíše se naučí klovat do vajec)
Odčervování:1. křemelina ( ziemia okrzemkowa) 2.květ vratiče nakrájený na drobno.
(Vratič zavěsit do kurníku, jeho zápach nesnášejí čmelíci, mouchy, komáři.)
3.česnek- přírodní antibiotikum, odčervuje.
Do pití přidává jednou týdně 🌸
na vzduchu rozmačkaný česnek (musí oxidovat, v mixéru s vodou toto nenastane). Dvě hodiny macerovaný ve studené vodě. Na 1litr vody jeden stroužek.
Tolik Kazik.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Překvapilo mě, že do krmení přidává křemelinu. Sice jen trochu. Ale?
Jakou máte zkušenost s křemelinou v krmení?
(Děkuji všem, kdo se zdrží komentářů, že lovím v "kdovíjakých" kanálech. Tento kanál je v Polsku velice oblíbený, autor byl pozván i do ranního vysílání polské televize ve Varšavě i se slepicemi 😂)
https://eshop.ekokoza.cz/cs/kremelina-food-grade.html
https://kremelina.eu/kremelina-a-zvirata/
petraodlesa
napsal(a):
Děkuji, dámy, to teda koukám, super. Jen mě zajímá množství podávané křemeliny. I pro člověka??? No totóóó??? A kolik? A na manželovy roupy také pomáhá?😂
Granulovaný česnek, super tip, děkuji. Když jsem slípkám dala ten česnekový výluh, tak nepily🙈
Lisovany nebo najemno sekany cesnek davam obcas slepicim do kyseleho koziho mleka..pijou ho bez reci:) ..zkuste to..
Slepice ho milují.
http://www.benefeed.cz/zbozi/holubi/knoblamin/knoblamin-holub-1000-ml.html
Tento týden mě napadlo koupit mrkev s natí, ve svazku, dovezenou z ciziny. No, nať nakrájená nadrobno byla naším týdenním kuřákům velkolepou hostinou. Mohly se poprat...
Přikrájela jsem trošku čerstvé cibulové natě. Myslím, že jim to dělá dobře, když ještě venku není travička zelená 🐤
petraodlesa
napsal(a):
Tento týden mě napadlo koupit mrkev s natí, ve svazku, dovezenou z ciziny. No, nať nakrájená nadrobno byla naším týdenním kuřákům velkolepou hostinou. Mohly se poprat...
Přikrájela jsem trošku čerstvé cibulové natě. Myslím, že jim to dělá dobře, když ještě venku není travička zelená 🐤
Kvůli slepicím jsem koupila mrkev vyjímečně s natí, že tu nat slepičkám pověsím na ozobávání, hned ji strhly a poválaly v podestýlce a nechaly byt, až nadrobno nakrájené to vzali na milost. Odkrojky a nat s cibule jim teď dávám hojně jako jediné zelené krmení, manžel zapoměl cibuli zakryt tak je vše vyrostené, a slepičky jsou po tom jak divé.