Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2021 20:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, pokazila sa nám bohužiaľ liaheň tak sme pohotovo problém vyriešili a hodili vajíčka pod kvočky, ktoré nám teraz kvokajú. Vonku bohužiaľ nie je ale také jarné počasie tak sa chcem spýtať, ak si kvočka vyskočí na nejakých 10 min von a vajíčka nechá tak, vychladnú až tak aby im to ublížilo?
Tým že vonku ešte nie je tak teplo tak dosť rýchlo chladnú a neviem ako dlho by musela byť mimo aby im to uškodilo.
ďakujem pekne.

25.2.2021 23:42
ladd

XXX.XXX.171.23

Takhle brzy jsem cíleně pod kvočnou nikdy nelíhl. Jednou jsem ale objevil naši hybridku sedět na vejcích v sousedovic stodole. Bylo z toho jedno kuře. Bylo to ale v únoru a v časech, kdy ještě bývaly zimy. Vajíčka mohla přemrznout už jak si to nanášela, nebo později se zachladíly zárodky.. Hnízdo jsem objevil, protože jsem si všiml slepičích stop ve sněhu od nás k sousedům. Kuře se vylíhlo začátkem března, vím, že byla sněhová chumelenice.
Nedávno tu ale byla na toto téma diskuse, dle ní by to mohlo dopadnout dobře. Určitě je v tyto dny mnohem lepší počasí, než v tom případě, který jsem uváděl. Na vašem místě bych byl v klidu. Hlavně kvočny nenahánějte zpět na hnízdo násilím. Jestli je máte na hnízdě zavřené, tak je pouštějte na krmení v době, kdy je ve dne nejtepleji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík