Kŕmna zmes pre nosnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ferino

3.3.2021 18:31
Ferino

XXX.XXX.240.192

Chovatelia, kŕmite nosnice v tejto dobe už len kŕmnymi zmesami alebo si robíte svoju domácu ,,kŕmnu zmes"?
Choval som sliepky pre rokmi, mali neobmedzený zelený výbeh, kŕmil som pšenicu v celku a pridával som škrupiny a nosnice niesli vajcia stále a nikdy som neriešil tému ,,málo vajec" a pod..
Chcel by som sa preto opýtať, či je možné kŕmiť nosnice na čo najlepšiu znášku v domácom prostredí nejakým mixom pšenica, kukurica, hrach, škrupiny, možno kŕmny vápenec, plus nejaké malé kamienky ako doplnok? Využívate niekto tento typ kŕmenia a máte aj vysokú znášku vajec?
Samozrejme, nosnice budú dostávať zelené a kadejaké doplnky ale ten základ by tvoril práve tento mix obilnín.
Pozdravujem

3.3.2021 19:24
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

"Krmení slepic a nejen to - věčně téma"🙃
Tak se jmenuje vlákno s nedávno zde probíraným tématem, které chcete otevřít. Zkuste si to najít. (Zadavatel: Juraj Kafka)
Jistě tam najdete mnoho zajímavých příspěvků. Hledejte, naleznete. 👍

3.3.2021 21:22
reznade

XXX.XXX.216.38

Ferino napsal(a):
Chovatelia, kŕmite nosnice v tejto dobe už len kŕmnymi zmesami alebo si robíte svoju domácu ,,kŕmnu zmes"?
Choval som sliepky pre rokmi, mali neobmedzený zelený výbeh, kŕmil som pšenicu v celku a pridával som škrupiny a nosnice niesli vajcia stále a nikdy som neriešil tému ,,málo vajec" a pod..
Chcel by som sa preto opýtať, či je možné kŕmiť nosnice na čo najlepšiu znášku v domácom prostredí nejakým mixom pšenica, kukurica, hrach, škrupiny, možno kŕmny vápenec, plus nejaké malé kamienky ako doplnok? Využívate niekto tento typ kŕmenia a máte aj vysokú znášku vajec?
Samozrejme, nosnice budú dostávať zelené a kadejaké doplnky ale ten základ by tvoril práve tento mix obilnín.
Pozdravujem

Já to tak řeším, přesto že jsem tady za to byla už kritizována. Podle mě domácí vejce má být i na domácí směsi. Začala jsem řešit pořádně domácí směs nedávno, tak nemůžu dlouhodobé závěry, ale teď nesou na můj vkus velice dobře. Ale jsou to mé první slepice po skončení s vynesenkami a teprve začaly pořádně snášet. Přidávám extrahovaný sójový šrot na zvýšení procenta dusíkatých látek v krmivu a hrách naopak nemám. Chci aby se slepice zaplatili z prodaných vajec, aby jejich chov měl z ekonomického hlediska smysl. A doma namíchaná směs přijde levněj, samozřejmě podle toho kde a za kolik člověk sežene např. sójový šrot, já jezdila na Slovensko a doufám že aspoň v létě se tam bude dat dostat. Samozřejmě ještě by tam měl byt přídavek vitamínů a minerálů. Já dávám nutrimix pro nosnice.
V každém případě je to jen na Vás a nenechejte si namluvit, že bez kupované kompletní směsi Vám nemůžou slepice dobře snášet.

4.3.2021 13:00
Valentko

XXX.XXX.110.124

Ferino napsal(a):
Pozdravujem

Nerobte z toho veľku vedu. Vasim sliepkam bude uplne stacit ked im date psenicu, šrot, popripade trochu kukurice. Co urcite dávajte tak repu. A cez zimu tým sliepkam aj prisvecujete v kurniku ked hovorite že nikdy ste neriesili nedostatok vajec?

Přidejte reakci

Přidat smajlík